Forum o Jacku Kaczmarskim

Pełna wersja: mój drugi wiersz
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
staję się człowiekiem renesansu: piszę wiersze, robię kolaże w paincie, zacząłem spełniać się artystycznie i oto tego jego efekt - mój drugi wiersz:

za Grzegorzem Halamą

mój pierwszy wiersz,

napisany na chybcika,
na kolanie

*

mój pierwszy wiersz,

zbyt krótki,
by zmieścić w nim ogrom świata

*

mój pierwszy wiersz,

bez metafor
i porównań

*

mój pierwszy wiersz,

wkrótce napiszę następne,
lecz ...

mój pierwszy wiersz: :wzruszony:

Jakub Bielecki
Warszawa 22.11.2006
Czy emotikon zalicza się do treści lirycznej?
Niezły żart, wpisuje się w tutejsze "publikacje" (ale mogę być niesprawiedliwy, bo dopiero pobieżnie przejrzałem).
żuczek napisał(a):Niezły żart, wpisuje się w tutejsze "publikacje" (ale mogę być niesprawiedliwy, bo dopiero pobieżnie przejrzałem).
to nie żart - naprawdę się wzruszyłem Smile
no tak, ale czy buźka jet częścią wiersza?
żuczek napisał(a):no tak, ale czy buźka jet częścią wiersza?
tak
Kuba, coś Ty się taki natchniony ostatnio zrobił? Big Grin
tmach napisał(a):Kuba, coś Ty się taki natchniony ostatnio zrobił? Big Grin
będę szczery - piszę pracę inżynierską i chyba robię wszystko by tylko nie oddać się tej czynności Smile
chyba pisze sie "na chyBcika" wiem że nie powinienem sie czepiać pojedynczych liter ale to akurat sytuacja w której warto to zauważyc, chyba że ps popełnil literówke Wink
adam_marian napisał(a):chyba pisze sie "na chyBcika" wiem że nie powinienem sie czepiać pojedynczych liter ale to akurat sytuacja w której warto to zauważyc, chyba że ps popełnil literówke Wink
ależ już poprawiam Smile dzięki - dzięki temu moje dzieło jest jeszcze bliżej doskonałości Wink