Pamięci Jacka K.
12.IV.2004
Panie Jacku nad Motławą wieje wiatr - a Pan tam D G A D
Panie Jacku tu na ziemi tyle spraw - a Pan tam D G A D
Zawróć skrzydła wiosną słońce nie tak mocno grzeje G A D
Los Ikara naszym losem Pan spokojnie może trwać G A D
Panie Jacku gdzieś tam w chmurach żyje wiatr - a Pan tam
Panie Jacku pierwszy się pojawił ptak - a Pan tam
I przyleciał i odleci letnim trele bawiąc nas
Panie Jacku zimą też jest komu grać
Nad Motławą Panie Jacku trochę wolniej płynie czas - a Pan tam
Nad Motławą Panie Jacku trochę mniej jest znowu nas - bo Pan tam
Teraz może odpocznijmy noc na niebie kładzie cień
Panie Jacku już to wiemy jutro znowu będzie dzień
Teraz może odpocznijmy noc na niebie kładzie cień
Panie Jacku dzięki Panu wiem że jutro też jest dzień...
Chyba pierwszy tekst o odejsciu Mistrza w którym brak cytowania parafrazowania i naśladowania...
Wydaje mi się być bardzo osobisty...
Z jednej strony żal i jakby cichy wyrzut... a zaraz potem wdzięczność i nadzieja...
Podoba mi się jeśli można tak powiedzieć...
No i chętnie bym usłyszał w Twoim (Waszym?...) wykonaniu...
Pozdrawiam...
Zarejestrowane w klubie ... zapraszam
<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.3miasto.net/~spalding/mp3/lukasz%20majewski%20&%20kavka%20-%20pamieci%20jacka%20k..mp3">http://www.3miasto.net/~spalding/mp3/lu ... a%20k..mp3</a><!-- m -->
Świetna jest ta piosenka, tak samo zresztą jak reszta Twojego wykonania. Podoba mi się melodia, a tekst dobrze oddaje uczucia związane z brakiem Jacka.
Naród domaga się więcej Kavki...

poko: Naród ma już 6 kawałków, ale mu mało...

Bardzo mi się podoba. Wielkie brawa

no to sam nie wiem co powiedziec

dzieki wielkie

No... brawo

Naprawdę miło się słucha.
misiek-st napisał(a):Naród domaga się więcej Kavki...
Popieram Naród

Narod moze dostac koncert ktory jest na ftp'ie

nr 2
Naród (a przynajmniej część) już od jakiegoś czasu miał ten koncert

Ale nei wszystek ma to nagranie wiec uwazam za uzasadnione wrzucenie tego na ftp

czy nie??na razie wrzucilem czesc tego czego linki byly na forum, zeby to ladnie i w jeddnym miejscu bylo...
pzdr
fizol napisał(a):Ale nei wszystek ma to nagranie wiec uwazam za uzasadnione wrzucenie tego na ftp
czy nie??
Jeżeli oczywiście Spalding nie ma nic "naprzeciwko", to jest to ze wszech miar uzasadnione, bo kaVka zasługuje na to, aby ją jak najwięcej ludzi poznało

Spalding zgodzil sie wiec nie musisz sie matrwic czy to jemu na zlosc
pozdrawiam
fizol napisał(a):Spalding zgodzil sie
Tak właśnie sądziłem

O nic się nie martwię i broń Boże nie posądzam Cię o robienie komukolwiek na złość, bo moim skromnym zdaniem ten Wasz pomysł z ftpami był naprawde dobry.
Pozdrawiam
No tylko jak juz gdzie indziej pisalem, niesety pomysl podupadl ale pocieszyla nas Ann wiec jestem przekonany ze niedlugo ruszy znow pelna para
pzdr
Fizol, ja bym z miejsca przesłał swoje nagrania, gdybym się kiedykolwiek nagrał. Jeśli dostanę wreszcie nagranie mojego "Boba Dylana" to od razu ci je podrzucę. Ale to pewnie dopiero we wrześniu. Tyle w kwesti usprawiedliwania samego siebie

A co do piosenki spaldinga, jest genialna, ale żeby to w pełni odczuć trzeba posłuchać.
Piosenki nie słyszałem- tekst jest świetny.
gratuluje.Mi sie bardzo podoba i słowa i muzyka a całość zrobiła na mnie wrażenie
pozdro
to ten temat jeszcze istnieje

dzieki wielkie za dobre slowo :beer:
Spalding napisał(a):to ten temat jeszcze istnieje
a czemu miałby nie? d

chociaż... dawno żadnego tematu nie usuwałam

Spalding - zrobiłeś się popularny :wink:
Jeszcze trochę i będą Cię w Polsacie puszczać :lol:
Pozdrawiam
Zeratul
To jeszcze ja się wypowiem, bo jakoś mi umknęło

Mnie się podoba

Natomiast mój brat (lat 11) twierdzi, że mógłbyś mieć ładniejszy głos :] Ale na pocieszenie powiedział, że ładna muzyka d

Hehe dobre z tym głosem :lol: :lol: :wink:
Za to mój brat nie słucha takiej muzy,ale jak mu puściłem tą piosenke Spaldinga i powiedziałem mu,że napisana muza i słowa to jest pod wrażeniem i kazał pogratulować.
Więc gratuluje Spalding 8)
pozdro
spalding napisał(a):Podziękuj bratu, pozdrów Go i powiedz, że umie podtrzymywać na duchu
hehe. się zrobi d

Hehe nie dziwie się Spalding-fajny ziomek z niego :wink: Fakt,że muzy takiej nie słucha,ale mówił,że nie zależnie do kogo ta piosenka jest napisana(nie wie zbytnio o Kaczmarskim-chyba musze go nawrócić :lol: ) to wyszła Ci bardzo dobrze.
pozdro