Forum o Jacku Kaczmarskim

Pełna wersja: "Grand Canyon" - mp3
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Sobotnio - wieczorna impresja.
<!-- m --><a class="postlink" href="http://mallorn.ii.uj.edu.pl/kaczmarski/szymon_podwin/public/Grand%20Canyon.mp3">http://mallorn.ii.uj.edu.pl/kaczmarski/ ... Canyon.mp3</a><!-- m -->
:gram:
Świetne! Kojarzy mi się jakoś z oceanem Smile
Wizja podczas słuchania ( Big Grin ) : samotny człowiek z gitarą siedzący na skale na brzegu oceanu gra zapatrzony w zachodzące słońce. Wokół niego powoli zaczynają wyłaniać się z morza syreny. Kiedy wygrywa ostatnie dźwięki słońce zachodzi i marzycielska wizja publiki złożonej z syren zanika.

Ha! Mógłbym pisać chyba bajki Big Grin
Mnie się kojarzy z nocą, ogniskiem gdzieś wśród wysokich traw preriowych bądź też bardziej prozaicznie w jakiś krzakach Smile)
Ale jakoś wolę te mniej spokojne Twoje utwory.
przepiękne. z czym się kojarzy ? z momentem przed zaśnięciem... kiedy przymykam oczy i rozmawiam jeszcze z kimś ale już mało do mnie dociera...
Nowhere Woman napisał(a):Ale jakoś wolę te mniej spokojne Twoje utwory
Nie dogodzisz... Jedni zamawiają ostre i czadowe, inni wolą melancholijnie, na smutno, jeszcze inni chcę na wesoło, w samych durach. Smile
sodoma napisał(a):przed zaśnięciem
No to pierwsze piwko na forum. :piwko:
Szczerze to po tytule utworu spodziewałem się jakiś rytmów westernu :rotfl: Smile)
A tak jakoś po samym usłyszeniu to z niczym mi się nie kojarzy.Ale utwór piękny Smile)
radziu_88 napisał(a):spodziewałem się jakiś rytmów westernu
Country to nie moje klimaty.
radziu_88 napisał(a):z niczym mi się nie kojarzy
Co Wy z tymi skojarzeniami? :rotfl:
Bo zabawa w skojarzenia jest fajna Big Grin
a dziękuje dziękuje Smile
zabawa w skojarzenia hmm. ja to strasznie lubie. szczególnie właśnie muzyczne skojarzenia przerzucić na codzienność.
ehh żeby tak kiedyś zagrać. hih może dam rade Tongue
Dobra ludzie ad rem
Ale ja po przeczytaniu tytułu też myslałam, ze Simon z country tu wyjedzie, a tu rozczarowanie mnie spotkało Wink .
Dopóki nie napisze rapa wszystko będzie ok Smile
A ja powiem,że moim zdaniem nazwa pasuje idealnie. Jak się słucha utworu Simona - to aż czuć wiatr wiejący na zboczu kanionu...
tmach napisał(a):rozczarowanie mnie spotkało
Brak kowbojskiego kapelusza... Skóra, długie pióra, dżins - są. Ale to nie wystarczy. Smile

[ Dodano: 5 Listopad 2006, 14:14 ]
Alek napisał(a):nazwa pasuje idealnie. Jak się słucha utworu Simona - to aż czuć wiatr wiejący na zboczu kanionu...
A wiesz Ty, że właśnie stąd taki mnie naszedł tytuł? Właśnie to echo...
Alek napisał(a):Jak się słucha utworu Simona - to aż czuć wiatr wiejący na zboczu kanionu...
Przecież napisałam, że po przeczytaniu tytułu, nie po przesłuchaniu.
Simon napisał(a):Ale to nie wystarczy.
Oczywiście, że wystarczy. Smile
To bardzo dobra melodia!!!
Big Grin
bardzo mi się podobaSmile kojarz mi się z chmurami plynącymi po niebie Smile