Forum o Jacku Kaczmarskim

Pełna wersja: grob JK
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Witajcie!
Bylam 27.10 na Powazkach przy pomniku JK. Zalowalam, ze nie zabralam Mu papierosa i alkoholu... Szukajac miejsca, gdzie jest Jego pomnik, katem oka przeczytalam, ze na cmentarzu nie wolno byc nietrzezwym , wiec natychmiast zrobilam sie nietrzezwa.Poniewaz nie mieszkam w Polsce, bylam tu pierwszy raz i pomyslalam, ze moze warto byloby zebrac pieniadze na brakujace struny. Jesli ten temat byl juz poruszany, przepraszam. Jestem z generacji JK i w ciagu ostatniego miesiaca wydazylo sie w okol mnie tyle- niemal mistycznych rzeczy dotyczacych Jego Osoby, ze pomyslam, ze chociaz tyle moge zrobic...A propos -kupilam box z plytami i oczywiscie piszac te slowa, slucham Jego glosu. Pomyslmy co zrobic z tymi strunami -jesli to drogo, moznaby sponsora znalezc -moze tu moglabym sprobowac pomoc-nie wiem oczywiscie co Jego bliscy o tym sadza.
Elzbieta
Moim zdaniem pomnik wygląda znacznie lepiej bez strun; kojarzy mi się z Dwiema Skałami.
Mi też tak się wydaje, te struny ludzie nieraz interpretowali jak zęby krat.
Interpretowali i w końcu słowa czynem się stały. :/
A ja kiedyś, kiedyś sądziłem, że to będzie pięciolinia, na której pojawią się nutki...
Artur napisał(a):Mi też tak się wydaje, te struny ludzie nieraz interpretowali jak zęby krat.
OK. Wiecej tematu nie poruszam. dla mnie bylo to tlko jedno skojarzenie -struny gitary laczace dwie skaly.Zostawilam JK kamien z mojego ogrodu -jeszcze kawalek INNEJ skaly...
Jest to też kwestia tego, iż nawet gdyby struny zamontować, to nie ma najmniejszych gwarancji, że za kilka dni znów nie znikną. No i tak można w kółko. :/
Kuba Mędrzycki napisał(a):Jest to też kwestia tego, iż nawet gdyby struny zamontować, to nie ma najmniejszych gwarancji, że za kilka dni znów nie znikną. No i tak można w kółko. :/
Witam,

Pisalam OK -temat skonczony. Moznaby zamontowac prawdziwe struny gitarowe -tanio. I moznaby w kolko.Gwarancje to mamy w zyciu tylko jedna - jaka -wiadomo. Ale w porzdku -jesli bede jeszcze kiedys na Powazkach, to sobie po prostu te struny wyobraze .. i palce JK chwytajace akordy. Pozdrawiam z zimnej Danii -za oknem snieg, a w sluchawkach 'Kuglarze'.

Krasny

............