10-19-2006, 04:53 PM
Nie ma także obrazu do tej piosenki. W załączniku jest to, co znalazłem. Obraz nosi tytuł "Przyjęcie oficerów straży miejskiej św. Andrzeja". Piosenka do obrazu pasuje, jak ulał, więc sądzę, że o to właśnie chodzi.
ps napisał(a):A ten?kurde - faktyko
adam_marian napisał(a):można jeszcze poszukać gdzieś, zamieszczenia chyba warte są wszystkieNo to zamieszczam jeszcze dwa.
gredler napisał(a):Ale ten drugi to chyba nawet ten, którego szukamy, bo jest "stół nakryty".We wcześniejszych też są stoły nakryte, tyle że mniej widoczne.
gredler napisał(a):Tak, ale tu jest najbardziej nakrytyNo, rzeczywiście, w innych obrazach stół jest jakby zepchnięty na drugi plan. W tym, wszyscy siedzą wokół niego, itd.
adam_marian napisał(a):np te pierwszy jest za jasny...Taka reprodukcja. Widziałem kiedyś ciemniejsze reprodukcje owych obrazów.
ps napisał(a):Ale ten drugi to chyba nawet ten, którego szukamy, bo jest "stół nakryty".Chyba ten stół nie jest śladem, bo Jacek śpiewa "Koniec pozowania, stół nakryty", a wcześniej "Przy dębowym stole", czyli nie powininien być nakryty.
ps napisał(a):Taka reprodukcja.możliwe ale chyba nie w aż takim stopniu...
Edyta napisał(a):Oczywiście cytat z wypowiedzi Gredlera.ps napisał(a):Ale ten drugi to chyba nawet ten, którego szukamy, bo jest "stół nakryty".
Edyta napisał(a):Chyba ten stół nie jest śladem, bo Jacek śpiewa "Koniec pozowania, stół nakryty", a wcześniej "Przy dębowym stole", czyli nie powininien być nakryty.Może po prostu JK nie tylko opisał obraz, ale również dopisał co działo się przed pozowaniem, co pozwoliło dopełnić "wizję artystyczną" (miało to miejsce także w "Pejzażu z szubienicą")?
adam_marian napisał(a):zabawy w profilu czasem moga dowartosciowacHmm myślałam że dowartościowuje się bardziej przez odmładzanie niż przez postarzanie
Nowhere Woman napisał(a):Hmm myślałam że dowartościowuje się bardziej przez odmładzanie niż przez postarzanieno właśnie tak zrobiłem tylko moj niecny plan został wykryty przez Ps i się musiałem przyznać :
adam_marian napisał(a):wydaje mi się czy także posunełaś sie do takiego zabiegu?Kobiet się o lata nie pyta