Witam,
nie znalazłem ich na stronie, na forum też ich nie znalazłem ( choć w wypadku forum nie ręczę głową, że ich tu nie ma
). Jeśli ktoś takowe posiada to byłbym wdzięczny za ich udostępnienie.
Dzięki.
Mam taką propozycję - a może by się tak trochę samemu wysilić w rozwiązywaniu układu akordów do niektórych piosenek? Wiem, że najprościej poprosić Tomka o rozpiskę, ale na boga - sporo piosenek Jacka to naprawdę niespecjalnie skomplikowane kompozycje. W takim w/w utworze wystarczy pokombinować z czterema akordami i po sprawie. A dla kogoś kto już gra trochę na gitarze to nie powinien być wielki problem. Ponadto, jest to spora frajda kiedy już się poskłada daną melodię do kupy. Potem ewentualnie można skonfrontować to z rzeczywistym układem akrodów. Oczywiście, nie mam tu na myśli "rozbierania" takich kompozycji jak choćby "Casanova-Fellini", "Wigilia na Syberii" czy większości piosenek powiedzmy z DWóCH SKAł, ale sporo jest takich, które naprawdę nie wymagają jakiegoś nieprawdopodobnego wysiłku umysłowo-słuchowego.
Rozumiem i nie kryję wstydu :wstyd: , napewno część w tym wygodnictwa, ale po cześci chodzi mi o to żeby chwyty były "pewne" a z tych podanych na stronie lub forum wszystkie są w dobrej tonacji i na mój słuch są tymi właściwymi. Do układania chwytów samemu zraziłem się kiedy układałem takowe do "Konfesjonału" okazało się, że wszystko było albo nieco wyżej, albo nieco niżej. Przynam się, że jestem dość pedantyczny i ta historia mocno mnie zraziła do pisania chwytów z mojego jakże marnego słuchu. Jesli kogoś rażą moje zapytania o chwyty przepraszam serdecznie, ale nie obiecuję poprawy.
taki temat już był
a chwyty są też
tutaj i chyba są najbardziej pewne (nie żebym nie cenił pracy Tomka)
z reszta sam już sie o tą piosenke kiedyś pytałem.. ;p