Forum o Jacku Kaczmarskim

Pełna wersja: Ambasadorowie
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Witam, na gitarze gram niecały rok. Mam pytanie, czy moglby mi ktos wytlumaczyc jak grac "Ambasadorów", a najlepiej rozpisac w tabulaturach tę piosenkę?..

Czesto czytam, jak mowicie, ze nalezy duzo sluchac o potem samemu kombinowac...Ja, kombinuje, kombinuje, ale nic mi z tego nie wychodzi. Na stronie tylko wyczytalem chwyty do tej piosenki...Ambasadorowie sa grani na pojedynczych strunach,wiec jak mam grac? Z gory dziekuje za jakas pomoc.

P.S Taki problem mam z wiekszoscia piosenek Mistrza...Widze chwyty a nie wiem jak je grac, bo ze sluchu po prostu nic nie umiem wywnioskowac.
rakeis napisał(a):Ambasadorowie sa grani na pojedynczych strunach,wiec jak mam grac?
Najprościej:
Złóż chwyt i szarp struny po kolei. Jeśli dźwięk będzie pasował, to bierz się za następny, itd.
W pieśniach JK najczęściej są to: wszystkie wioliny i jedna basowa/chwyt.

Pozdrawiam
ps
Wielkie dzieki. Wlasnie probuje grac tak jak mowisz i rzeczywiscie, poznaje w tym co gram(choc moze to za piekne slowo) "Ambasadorów", teraz bede musial sporo pracowac zeby opanowac choc do przyzwoitosci ten utwor...
Trening czyni mistrza Smile