Forum o Jacku Kaczmarskim

Pełna wersja: Misz Masz II - konkurs z nagrodami!
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Stron: 1 2 3 4
Oto druga edycja konkursu „Misz Masz”. Tak, jak poprzednim razem, przed Wami wiązanka muzycznych, gitarowych cytatów zaczerpniętych z repertuaru Jacka Kaczmarskiego.
Zabawa polega na podaniu prawidłowych, pełnych tytułów utworów (w kolejności) składających się na wiązankę oraz nazwisk kompozytorów, których utwory wykorzystano.

Oto link do nagrania:
<!-- m --><a class="postlink" href="http://mallorn.ii.uj.edu.pl/kaczmarski/szymon_podwin/public/MiszMasz%20II.mp3">http://mallorn.ii.uj.edu.pl/kaczmarski/ ... z%20II.mp3</a><!-- m -->

Regulamin konkursu:

$1. Odpowiedzi udzielamy wyłącznie za pośrednictwem PW (by nie ułatwiać zadania innym). Na publicznym forum – w niniejszym temacie – można dzielić się uwagami, spostrzeżeniami itp.

$2. W odpowiedzi należy podać:
$a) Tytułu utworów wg kolejności ich następowania.
$b) Nazwiska kompozytorów.

$3. Nagrody zostaną przyznane w dwóch kategoriach: kobiecej i męskiej.
Dwie pierwsze panie oraz dwaj pierwsi panowie które/którzy prześlą prawidłowe, pełne odpowiedzi otrzymają nagrody drogą pocztową.
W przypadku braku par – np. zgłosi się tylko jedna pani z prawidłowym rozwiązaniem – nagroda przechodzi na trzeciego pana.

$4. Udział w konkursie może brać każdy.

$5. Wyniki konkursu zostaną podane do wiadomości publicznej, czyli ogłoszone przeze mnie na forum.

$6. Konkurs zostanie zakończony w momencie skompletowania premiowanych miejsc.

$7. Organizator życzy wszystkim powodzenia lub po prostu dobrej zabawy.
fiu fiu, niezle. mowie o regulaminie, bo nie moge odsluchac materialu i dlatego tym razem dam szanse innym Wink powodzenia!
Simon, a mała podpowiedź dotycząca ilości utworów do odgadnięcia jest możliwa?
Konkurs jest zbyt łatwy, by podpowiadać. Naprawdę łatwy. Smile
O co chodzi z nazwiskami kompozytorów? Nazwiska tych, co napisali muzykę do tych tytułów czy jak? Bo nie bardzo kapuję...
Łukasz G. napisał(a):O co chodzi z nazwiskami kompozytorów? Nazwiska tych, co napisali muzykę do tych tytułów czy jak? Bo nie bardzo kapuję...
$imon napisał(a):oraz nazwisk kompozytorów, których utwory wykorzystano.
Co jest w tym niezrozumiałego? :o
Kompozytor=autor muzyki. To chyba oczywiste.
ekhm... Czy to jest konkurs "kaczmarowy"?

Pozdrawiam
Zeratul
Przeca wiesz co mam na myśli. Smile
Wg. mnie utowrów jest 19. Chociaż,jakby się tak zastanowić nad samiutką końcówką (to glissando), to może i 20.
Paweł Konopacki napisał(a):Wg. mnie utowrów jest 19. Chociaż,jakby się tak zastanowić nad samiutką końcówką (to glissando), to może i 20.
Mi wyszło 20 fragmentów nie licząc ostatniego (plus jeszcze jeden "wątpliwy" kawałek w środku), ale głowy nie dam.

Pozdrawiam
Zeratul

P.S. Odniosłem wrażenie, że przynajmniej jeden utwór się "powtarza" - jest taka możliwość?
Zeratul napisał(a):Odniosłem wrażenie, że przynajmniej jeden utwór się "powtarza" - jest taka możliwość?
chyba nawet więcej niż jeden
Paweł Konopacki napisał(a):Wg. mnie utowrów jest 19
Nie mylmy ilości utworów z ilością fragmentów.
Zeratul napisał(a):Odniosłem wrażenie, że przynajmniej jeden utwór się "powtarza" - jest taka możliwość?
:]
W sumie to całość nie jest taka trudna...
Rzekłbym nawet: banalna.
Simon napisał(a):banalna.
Prawie się z Tobą zgodzę :]
Simon napisał(a):Nie mylmy ilości utworów z ilością fragmentów.
no tak! Chodziło mi o fragmenty oczywiście!
Konkurs trwa. Do rozdania jeszcze dwie nagrody. Może jakaś pani wreszcie? :niepewny:
Dla mnie wcale nie łatwy Sad( . Do tej pory ( całe 5 minut dziś i z 5 minut wczoraj) odgadłam tylko 10 piosenek. A, że grypsko mnie chyba bierze ( wycieczka do Radia Maryja wychodzi Big Grin ), wiec poddaję się. Czekam na wyniki i zobaczę , czy dobrze odgadłam.
Hm... Czyżby prowokacyjna teza pewnego usera, że nasze Panie na forum z twórczością Jacka nieco są na bakier miała swe uzasadnienie? Drogie Panie - zaprzeczcie tej tezie! Smile
Jak widać niektórzy moderatorzy też są na bakier, bo mi np. "brakuje" jeszcze ze czterech utworów Sad

Pozdrawiam
Zeratul
Dawaj, dawaj, nagrody czekają. Smile
Zeratul , lubie Cię coraz bardziej. Big Grin Umiesz podnieść na duchu. Myślałam, ze to tylko ja taka niekumata jestem.
No ja się wyłożyłem na jednym. I dalej za cholerę nie mogę skojarzyć Sad( .
Ponieważ w konkursie "udział biorą" piosenki z repertuaru Mistrza, więc proponuję przemianować jego nazwę na Mistrz Masz Wink
pozdrawiam
Zabójcze... Z pewnością banlne dla ludzi, którzy te piosenki grają. Dla takiego szaraczka jak ja, który tylko słucha jak najbardziej zabójcze. Rozpoznaję góra 50%, a i to wątpię żeby do końca dobrze... Zdecydowanie nie dla mnie taka zabawa. Zwłaszcza jeśli fragmenty są tak zabójczo długie jak tutaj... 8o

Pozdrawiam i dzięki za miła rozrywkę Smile
Piekarz napisał(a):proponuję przemianować jego nazwę na Mistrz Masz
Wezmę pod uwagę przy trzeciej edycji. Big Grin
Ysabell napisał(a):banlne dla ludzi, którzy te piosenki grają.
Nie przesadzajmy - wystarczy ich słuchać, nie trzeba grać. Smile
Ysabell napisał(a):fragmenty są tak zabójczo długie
Jakiś stopień trudności musi być, choćby ten minimalny - jak tutaj.
Fragmenty nie są długie, ale za to taaaak charakterystyczne... Smile
Ysabell napisał(a):dzięki za miła rozrywkę
Nie ma za co! Big Grin
Organizator ujął ją w regulaminie pod simonem 7. Big Grin
Dla mnie to głównie miła rozrywka... Poznałam może połowę utworów :]
Nowhere Woman napisał(a):Dla mnie to głównie miła rozrywka...
Cóż... Dobre i to. Smile
Ale za odpowiedź są nagrody! dSmile
Każdą Tongue?
Oczywiście. Każdą prawidłową.
Stron: 1 2 3 4