Forum o Jacku Kaczmarskim

Pełna wersja: Pytania retoryczne
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Jakie jest bicie w tej piosence i czy jest jakaś prostsza wersja akordów ze strony (np. czy jest jakaś różnica, gdy da się na I progu kapodaster i przetransponuje się chwyty)?
Z góry dziękuję Smile
Jakie jest bicie ciężko powiedzieć bo mam tylko wersję z różnymi instrumentami z płyty "MIędzy nami", ale jeśli chodzi o to nagranie to proponowałbym dopasować się z szarpaniem do rytmu uderzeń perkusji ( takie pykanie Tongue ) czyli basowa powiędzy uderzeniami tych "patyczków", a wiolinowe na to uderzenie plus jakies ozdobniki. Tyle mogę powiedzieć bo nie znam wersji granej na gitarze.
Mam nadzieje, że nie nagmatwałem za wiele, ale może coś to pomoże we własnej interpretacji.
Kwarcu napisał(a):tylko wersję z różnymi instrumentami
Dodam, że wersja całego programu bez "różnych instrumentów", jeno z samą gitarą jest powalająca. Przynajmniej mnie powala. A ciut ważę. Smile
A że tak zapytam na temat na jakiej płycie można takową wersję znaleźć, lub w jakim programie Jacka ?
I czy jest to coś, co można nabyć osobno, a nie jako składnik Boxu/Suplementu Smile?
Nowhere Woman napisał(a):I czy jest to coś, co można nabyć osobno, a nie jako składnik Boxu/Suplementu Smile ?
Nie, nie można tego nabyć
A czy w takim razie jest to jakieś amatorskie nagranie możliwe do przekazania przez forum w zgodzie z prawem ?
Amatorskie można przekazać.
Chodziło o to czy ktoś takie posiada :Smile
A jest może owa wersja na legendarnym ftp-ie? :Smile
Kwarcu napisał(a):Chodziło o to czy ktoś takie posiada :Smile
No jeśli ktoś napisał, że słyszał to chyba ktoś ma Smile)
Widzę, że delikatne sugestie nie działają, więc napiszę otwarcie. Jeżli ktoś posiada te wersje to prosiłbym o jej udostępnienie w dowolny sposób ( serwer mail ). :rotfl:
Z góry dzięki
Pozdrawiam
ann napisał(a):No jeśli ktoś napisał, że słyszał to chyba ktoś ma Smile)
Niekoniecznie - mógł słyszeć na koncercie...
No niech Ci będzie Wink Pytania retoryczne
Dzięki.
Coprawda dostałem wczesniej na maila, ale i tak doceniam. Smile
"Pytania retoryczne" to i tak nie najbardziej frapująca "jednogitarowa" wersja piosenki z "Między nami". Mojemu gustowi generalnie odpowiada Jacek z gitarą - wtedy, jak dla mnie, ma/miał on największą siłę rażenia. POZORNE ubóstwo środków muzycznych do mnie przemawia najbardziej.