Dzięki uprzejmości Simona i Zeratula ( :poklon: ), dostałam w użytkowanie kilka gitarowych nagrań Simona sprzed mojej bytności na forum.
Będę więc pewnie odkopywać te wątki, gdzie mowa była o nagraniach, które mnie najbardziej urzekły.
Ale może nie wszystkie naraz.
Pocztówka z Bożkowa
dauri napisał(a):harmonicznie pobrzmiewa piosenką "Rozmowa" (trzy pierwsze wersy zwrotki)
tajest! również mi przyszło do głowy od razu takie skojarzenie. Ale absolutnie nie jest to
in minus - bo się kapitalnie dalej rozwija.
Simon napisał(a):Tym bardziej, że że naprawdę "skopałem" ten kawałek technicznie (coś popaprałem w programie) i dopiero po skróceniu i wyciszeniu zachowałem jakąś strawną część.
no, część zachowana jest nie tylko strawna, ale i pyszna!
Simon napisał(a):w pewnym momencie porozjeżdżały się ścieżki
mało istotne.
Bardzo podoba mi się pomysł na ten kawałek. Świetna baza (pierwsza gitara) - i brzmieniowo, i rytmicznie. Jest po czym wędrować, na czym budować, jest co oplatać dźwiękami.
Partie na basowych strunach pięknie dopełniają całość. Dobrze, że nie ma tych basów na wierzchu cały czas (przy pierwszym moim przesłuchaniu tego utworu, pojawiły się one właśnie wtedy, kiedy pomyślałam - "czas na pasażyk basowy"

) Przez to, że przechwycenie melodii przez bas wyłania się spod przykrycia wiolinami, skupia na sobie uwagę, a jest ciakawą i dość nieprzewidywalną kompilacją dźwięków.
Nagrałeś to kiedyś jeszcze raz?
I czy to z
tego Bożkowa pocztówka? (popatrz, aż się zainteresowałam, co mogło natchnąć do takiego kawałka.)

Sentymentalnie - wakacyjnie.
Ogromne piwo - utwór dołączony do "playlisty towarzyszącej".