Forum o Jacku Kaczmarskim

Pełna wersja: "Złota 10"
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Stron: 1 2 3 4
Witam

Chciałbym Was wszystkich poinformować, iż w programie ramowym tegorocznej “Nadziei” została naniesiona przynajmniej jedna korekta – dla mnie o tyle istotna, że dotyczy koncertu “Złota10”, czyli tej części “Nadziei”, w której wraz z zespołem wezmę udział, jako wykonawca.
Korekta. polega na zmianie godziny rozpoczęcia “Złotej10”. Ustaliliśmy z dyrektorem artystycznym Festiwalu, iż występ TŁCh rozpocznie się o godzinie 20:00 – a nie, jak wcześniej planowano, o godzinie 22:00.
Ponieważ na stronie Fundacji JK na razie tej korekty nie podano, a rozstrzygnięcie plebiscytu zbliża się wielkimi krokami (to już za dwa tygodnie), postanowiłem – że się tak wyrażę – na własną rękę o wspomnianej drobnej zmianie programowej poinformować.
Mam nadzieję, ze informacja niniejsza pozwoli wszystkim zainteresowanym “Złotą” przybyć na koncert o właściwej godzinie Smile

pozdrawiam (w imieniu swoim i zespołu)
do zobaczenia 29 lipca br, w Kołobrzegu – godz. 20:00

PS: To, ze “Złota 10” zaczyna się o 20:00, nie oznacza, ze cała zaplanowana na 29 lipca impreza zaczyna się o 20:00. O ile pamiętam początek imprezy przewidziano na 19:00 – ale o tym pewnie kompetentniejsi ode mnie jeszcze poinformują.
Pełny program: <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.kaczmarski.art.pl/ogloszenia/nadzieja3.php">http://www.kaczmarski.art.pl/ogloszenia/nadzieja3.php</a><!-- m -->
Artur napisał(a):Pełny program: <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.kaczmarski.art...a/nadzieja3.php">http://www.kaczmarski.art...a/nadzieja3.php</a><!-- m -->
Tylko popraw tą Złotą 10 Wink
Paweł Konopacki napisał(a):Chciałbym Was wszystkich poinformować, iż w programie ramowym tegorocznej “Nadziei” została naniesiona przynajmniej jedna korekta – dla mnie o tyle istotna, że dotyczy koncertu “Złota10”, czyli tej części “Nadziei”
Rozumiem, że skoro tak istotny jest dla Ciebie ten występ, to z szacunku dla autora piosenek, zaśpiewasz je z pamięci?
Swoją drogą, głosowaliśmy z Mateuszem na "Łazienki zimą", no i mam nadzieję, że więcej osób jest też miłośnikami tej kompozycji.
Nie mogę się doczekać piątku!!!
Kuba Mędrzycki napisał(a):Nie mogę się doczekać piątku!!!
Złota10 jest w sobotę Big Grin
Kuba Mędrzycki napisał(a):Rozumiem, że skoro tak istotny jest dla Ciebie ten występ, to z szacunku dla autora piosenek, zaśpiewasz je z pamięci?
Wyglada na to, że sam autor się raczej nie szanował Smile)
Stawianie na równi z Mistrzem pierwszego lepszego epigona, to już szczyt bufonady.
Ojej Kuba, bo Ci żyłka pęknie Smile A szczytem bufonady byłoby stawianie pierwszego gorszego, a nie lepszego, zresztą nikt nikogo nie stawia Tongue
Paweł Konopacki napisał(a):Złota10 jest w sobotę
Znam program imprezy Smile)
Gratulacje dla Tria za świetny koncert Smile.
Zasłużone brawa i to o wiele głośniejsze niż dla okrzyczanego Tunelu Wink
Witajcie!

Po powrocie z Festiwalu myślę, że i od nas (TŁCh) należy się kilka słów podziękowań.

Po pierwsze zatem dziękuję organizatorom z Jackiem Pechmanem na czele - za zaproszenie i sprawne przeprowadzenie imprezy. Nie odnotowaliśmy żadnych organizacyjnych wpadek, a to się chwali - bo coraz rzadziej się to się zdarza.

Po drugie dziękuję wszystkim, którzy oddali głosy w plebiscycie i niezastąpionemu Lodbrokowi za ich opracowanie.

Po trzecie dziękuję Teresie Drozdzie za poprowadzenie koncertu w zastępstwie pana Poniedzielskiego i KN za przygotowanie zapowiedzi.

No a na koniec najważniejsze - dziękujemy Wam, drodzy forumowicze, za liczny udział i żywiołowe reakcje na nasz występ, gorace przyjęcie. Taka atmosfera, jak w sobote naprawdę zdarza się rzadko i dodaje wykonawcom skrzydeł. No i dzięki niektórym nasz zespół przeszedł swoj maly Rubikon - w koncu pierwszy raz gralismy niektorym do tanca :rotfl:

Dziękuję i za nocną imprezę, za możliwośc wspolnej zabawy, spiewania, rozmowy. To byl wspanialy wieczor!
Pozdrawiam wszystkich
Tomek
Tomasz Susmęd napisał(a):Po trzecie dziękuję Teresie Drozdzie za poprowadzenie koncertu w zastępstwie pana Poniedzielskiego i KN za przygotowanie zapowiedzi.
...których, tak swoją drogą, prowadząca, jako przecież doświadczona dziennikarka, mogła przynajmniej nauczyć się na pamięć, a nie czytać z kartki. Niestety, brzmiało to trochę jak prezentowanie haseł z encyklopedii.
Tomasz Susmęd napisał(a):żywiołowe reakcje na nasz występ
To ja się cieszę, że lubicie. Nie omieszkam się wykorzystać w październiku/listopadzie w "Zapiecku" Smile
Tak po krótce powiem tak: nie byłam taką zupełną entuzjastką plebiscytu na Złotą 10, ale biję się w piersi. Ewidentnie głosowała publiczność zorientowana Wink i wybrano świetny repertuar, a wykonano go fenomenalnie! Zdecydowanie koncert Tria był najjaśniejszym punktem festiwalu i jednym z bardziej udanych koncertów rzeczonego podmiotu, na których byłam. No i specjalne podziękowania za poddanie się presji podscenicznej masy i zagranie "Kantyczki" Big Grin

Gwoli sprawiedliwości dodam tylko, że drugim udanym punktem było "Spotkanie w porcie" Smile Bardzo fajnie do swojego zadania podszedł przede wszystkim Kuba Sienkiewicz, mniej podobał się Piotr Bukartyk. Jacek Bończyk w porządku. Jeśli chodzi o Pro Formę można tylko żałować, że akurat oni nie ulegli naciskom społecznym, bo "Serwus..." nie zaburzyłby moim zdaniem konwencji, mimo, że oczywiście z Bankietu nie pochodzi. Ale występ był udany, nie ma co gadać Smile
Zgadza się, Sienkiewicz z artystów wypadł najbardziej przekonywująco. Bukartyk czarne suchary lepiej śpiewał w Olsztynie. Tam były naprawdę świetne.
Artur napisał(a):Bukartyk czarne suchary lepiej śpiewał w Olsztynie
Ale co one robiły w ogóle tam robiły, zę tak to ujmę? Moim zdaniem nie pasowały kompletnie.

Pozdrawiam
Agatka Smile

[ Dodano: 31 Lipiec 2006, 22:16 ]
Ach i gratulacje dla Tria za wspaniały koncert Smile
Tomek przekazał Wam dokładnie to, co sam chciałem napisać.
Dołączam więc tylko do jego posta swoje podziękowania.

Dziękuję za niezwykle miłe przyjęcie naszego koncertu
i dwie nocne imprezy na plaży.

pozdrawiam Wszystkich!
Do zobaczenia!

Paweł Konopacki
Paweł Konopacki napisał(a):Dziękuję za niezwykle miłe przyjęcie naszego koncertu
Ty lepiej Kaczmarskiemu podziękuj! Smile
A mi się Sienkiewicz nie podobał, zaspiewał słabiutko, Bukartyk jeszcze gorzej. Bończyk za to świetnie(z wyjątkiem Baranka, ktory nie bardzo porywał).
Przemek napisał(a):A mi się Sienkiewicz nie podobał, zaspiewał słabiutko, Bukartyk jeszcze gorzej. Bończyk za to świetnie(z wyjątkiem Baranka, ktory nie bardzo porywał).
Kuba Sienkiewicz był najlepiej przygotowanym wykonawcą tego koncertu, zaśpiewał i zagrał bardzo dobrze, fajnie zabrzmiały te utwory w jego wykonaniu. Nie mówiąc o tym, że wszystko grał z pamięci, miał co prawda ściągę(tylko z tekstem) ale ani razu na nią nie spojrzał.

pozdrawiam
To dość istotne, bo świadczy o szacunku dla autora.
Piotr Lembicz napisał(a):Kuba Sienkiewicz był najlepiej przygotowanym wykonawcą tego koncertu, zaśpiewał i zagrał bardzo dobrze, fajnie zabrzmiały te utwory w jego wykonaniu.
Najlepiej przygotowani byliscie Wy. A faktem jest że Bukartyk sie zaciął Smile
Tak, Bukartyk - wielki miłośnik Jacka Kaczmarskiego! :rotfl:
Piotr Lembicz napisał(a):Kuba Sienkiewicz był najlepiej przygotowanym wykonawcą tego koncertu, zaśpiewał i zagrał bardzo dobrze, fajnie zabrzmiały te utwory w jego wykonaniu. Nie mówiąc o tym, że wszystko grał z pamięci, miał co prawda ściągę(tylko z tekstem) ale ani razu na nią nie spojrzał.
Zapomniałeś dpodac ze to twoje zdanie. Bo dla mnie z tych trzech najlepiej wypadł Bończyk, a zważywszy ze go często krytykowałem, to nieźle Smile)
Kuba Mędrzycki napisał(a):
Paweł Konopacki napisał(a):Dziękuję za niezwykle miłe przyjęcie naszego koncertu
Ty lepiej Kaczmarskiemu podziękuj! Smile
Odniosłam wrażenie że JK sam by podziękował TŁCH za tak wzruszającą i wysoce kompetentną interpretację piosenek. Nie uważam również że TŁCH powinni dziękować JK za coś co było skutkiem ich pracy i zdolności muzycznych. Za twórczość owszem, można dziękować, ale tylko pod warunkiem że się ją wykonało w sposób który szczerze przekazuje jej intensje. Uważam że trio wyjątkowo potrafi to uczynić. Proszę nie pozwalać sobie na takie komentarze ponieważ za pozytywny odbiór TŁCH może dziękować i gratulować tylko sobie.
berseis13 napisał(a):Uważam że trio wyjątkowo potrafi to uczynić. Proszę nie pozwalać sobie na takie komentarze ponieważ za pozytywny odbiór TŁCH może dziękować i gratulować tylko sobie.
Zgadzam się w pełni. Ja należę do tych najbardziej ortodoksyjnych spośród kaczmarofili. Ale TŁCH faktycznie potrafi i we mnie wzbudzić pewne emocje, co innym się raczej nie udaje. (No, chyba, że negatywne Wink ) W Kołobrzegu akurat nie byłem, ale mogę się wypowiedzieć o innych wykonaniach tych piosenek, znanych mi skądinąd. I wypowiem się: to są dobre wykonania.
Jako, że dopiero dzisiaj wróciłem z Kołobrzegu piszę teraz (krótko):
Serdecznie gratuluję udanego występu! Zaśpiewane i zagrane pięknie i z uczuciem Smile
Bardzo podobała mi się aranżacja Rublowa.
Zbroja i Epitafium dla Włodzimierza Wysockiego były chyba najciekawszymi wykonaniami ze Złotej 10 Smile
Gratuluję raz jeszcze!
Piotr Lembicz napisał(a):Kuba Sienkiewicz był najlepiej przygotowanym wykonawcą tego koncertu, zaśpiewał i zagrał bardzo dobrze, fajnie zabrzmiały te utwory w jego wykonaniu. Nie mówiąc o tym, że wszystko grał z pamięci, miał co prawda ściągę(tylko z tekstem) ale ani razu na nią nie spojrzał.
Czego niestety, nie można powiedzieć o głównym wokaliście ze "Złotej..." :/
Kuba Mędrzycki napisał(a):Czego niestety, nie można powiedzieć o głównym wokaliście ze "Złotej..."
A co z nim nie tak było ??
Zaczyna się :/
Stron: 1 2 3 4