Forum o Jacku Kaczmarskim

Pełna wersja: Pochwała łotrostwa
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Serdecznie witam wszystkich forumowiczów!

Mój problem jest związany z piosenka zawartą w tytule czyli oczywiście "Pochwałą łotrostwa". Jestem samoukiem i początkującym gitarzystą, część piosenek Kaczmarskiego udaje mi się rozbroić ze słuchu, lecz z tą ciągle mam problem.. Być może zła jakość nagrania.. być może slaby sprzęt.. ale śpiew zagłusza mi cały utwór.. heh Smile Albo po prostu jestem jeszcze zbyt słabym gitarzystą i tu tkwi cały problem =]

Bardzo bym prosił o rozpisanie tabów do tego utworu (oczywiście nie chodzi mi o nuty).

Pozdrawiam,
xao
generalnie na początku wlepiam Ci piwo Smile zmusiłeś mnie do zmiany płyty w CD Big Grin już od długiego czasu słucham 3-ech tych samych płyt, a teraz musiałem zmienić an Pochwałę łotrostwa Tongue

taby. hmm. nie będę rozpisywał tabów, ale postaram się jakoś łopatologicznie to wytłumaczyć Wink oczywiście kapo na I progu i przy każdym chwycie wymienionym: szarpiesz przy D i G trzecią od góry basową + wszystkie wiolinowe, przy A, h i A7 drugą od góry basową + wszystkie 3 wiolinowe, przy Fis7 pierwoszą basową + wiolinowe. Tak na moje ucho Smile

[ Dodano: 30 Czerwiec 2006, 13:03 ]
ach jeszcze refren Big Grin
w refrenie nieco inaczej pod koniec. szarpiesz basowe tak jak przy chwytach, a wiolinowe dwie ostatnie po kolei (5,6,5) potem coraz szybciej w momencie "i naśladuj"
Heh.. thx za browca xD

I wielkie dzieki za wytłumaczenie tego.. heh.. a ja sie tu za palcowanie bralem.. Pytanie tylko mam: A4 i e - tez druga od gory?

Browiec =]
e - druga, A4 - można chyba pominąc w tej piosence. Ja pomijam, ale jakbyś chciał grać to chyba tak jak A czyli na 2.
Trochę z palcówki tez tu jest. Bo najpierw zawsze szarpiesz basową, a dopiero potem wiolinowe.
Łokej.. wielkie dzięki.. biore sie konkretnie za ta piosenke Smile