Forum o Jacku Kaczmarskim

Pełna wersja: "Ginewra" - mp3
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Po dłuższej przerwie wracam z nowym/starym nagraniem. Sama sesja świeża, natomiast utwór już ma "swoje lata".
Mam nadzieje, że okaże się zdatny do słuchania:
<!-- m --><a class="postlink" href="http://yebood.com/audio/szymon/ginewra.mp3">http://yebood.com/audio/szymon/ginewra.mp3</a><!-- m -->

Pozdrowienia. dSmile
Jesienne rytmy, ale nie takiej zimnej jesieni. Babie lato. Przynajmniej takie mam skojarzenie. Posłuchajcie zresztą sami Smile
Mi się nie kojarzy z żadną porą roku...
Dla mnie jest raczej piosenką idealna do wspomnień i do (wspólnego? Smile ) oglądania zdjęć, segregowania pamiątek. Ma jak dla mnie w sobie coś co przyciąga i coś co zmusza do zadumy...

Pozdrawiam i gratuluje
fizol napisał(a):coś co zmusza do zadumy...
Oj, zadumany byłem, zadumany, kiedy to "komponowałem" dawno temu...

Rad jestem, że się podoba. Smile
Podoba mi się,ale jakoś bez głębszych odczuć.Może to dlatego,że rozstrojony jestem dziś :Smile

pozdrawiam
A mi się kojarzy z Rivendell... Taki jakby ciąg dalszy... Kiedy czas elfów (że tak pojade Sapkiem Smile ) się kończy,liście w ich stolicy poraz pierwszy zaczynają więdnąć,a oni sami idą na przystań...
Ale wiem,że to daleko idące skojarzenie Smile
a mi sie kojarzy z Łazienkami jesienią, spokój, taka melancholia - to mi się kojarzy z wszelakimi drzewami, które mają żólte liscie, ale nadal mają ich duzo. lekki wiatr podnosi troszeczkę liście które już zdazyły spaść i zdmuchują na jeziorko w kierunku pałacyka na wodzie :Smile czyli pewien bardzo miło wspominany obraz z przeszłosci - a szkoda że już nigdy nie powróci ;(
Mnie się kojarzy z płynącym miarowo górskim, czystym potokiem Smile
Za to moi rodzice nie mogli wyjść z podziwu! Puszczałam utwór z komputera i najpierw zapytali czy to ja jestem taka genialna (tzn. czy sama gram w tej chwilii na gitarze), a pózniej, że brzmi to bardzo ladnie i profesjonalnie.
No bardzo się cieszę!
Serdeczne pozdrowienia dla Rodziców!
Big Grin
Dziękuje, już przekazuje Smile