Forum o Jacku Kaczmarskim

Pełna wersja: Czytanie forum
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.

Gość z Kaczogrodu

Mam problem z czytaniem tego forum. Jeśli posty zajmują więcej niz jedna strona nie ma wogóle możliwości przejścia do następnej strony z postami. Jeżeli postów jest np: 13 stron to mogę przeczytać pierwszą stronę oraz 11,12 i 13. Przy braku możliwości nawigowania nie ma możliwości zapoznania się ze wszystkimi wypowiedziami.

Forum oglądam z Firefox, z blokadami kontrolek activex(nie lubię reklam).

Pozdrawiam forumowiczów.

Gość z Kaczogrodu Big Grin
Gość z Kaczogrodu napisał(a):Jeśli posty zajmują więcej niz jedna strona nie ma wogóle możliwości przejścia do następnej strony z postami.
Pod ostatnim postem na stronie masz coś takiego jak idź do strony. Pomiędzy stronami początkowymi a końcowymi powinny być takie strzałeczki w obie strony - jak na to klikniesz to pokazą się wszystkie nr stron i będzie można wybrać.
Ewentualnie klikaj w ten strzałki za numerami końcowych stron.

Mam nadzieję, że piszę jasno. I że u niezarejestrowanych też to jest Wink
Przejść do następnej strony można dzięki przyciskowi ">>" (na końcu, za "spisem stron")
lub używając przycisku "<<>>" (między "pierwszymi" a "ostatnimi" stronami) i wybierając odpowiedni numer strony Big Grin

Pozdrawiam
Zeratul

Gość z Kaczogrodu

ann napisał(a):Pod ostatnim postem na stronie masz coś takiego jak idź do strony
Zmartwię Cię, ale nie mam nic takiego. :ups:
[Obrazek: forum1dv.jpg]
Czegoś takiego poszukaj pod tematem, który ma wiele stron Smile
Gość z Kaczogrodu napisał(a):Forum oglądam z Firefox, z blokadami kontrolek activex(nie lubię reklam).
Nigdy nigdzie takich kontrolek nie użyłem i na forum też ich nie ma.

Zeratul

Nawet niezalogowani użytkownicy mają wymienione przeze mnie przyciski: <!-- m --><a class="postlink" href="http://zeratul.students.wmid.amu.edu.pl/scr1.jpg">http://zeratul.students.wmid.amu.edu.pl/scr1.jpg</a><!-- m -->

Pozdrawiam
Zeratul (celowo niezalogowany Wink )

Gość z Kaczogrodu

ann napisał(a):Obrazek
Czegoś takiego poszukaj pod tematem, który ma wiele stron Smile
Żeby było ciekawiej to w tym miejscu jest u mnie bardzo ładne tło forum :/

Gość z Kaczogrodu

Wchodząc na posty Kaczmarski>>Życie>>Rzeczpospolita kłamców. Salon gdy wyklikam aby zezwalać na formaty activex to mam obrazek jak na załączonej grafice. Jeśli zablokuje activex to brak.

Pozdrawiam

Gość z Kaczogrodu

Artur napisał(a):Nigdy nigdzie takich kontrolek nie użyłem i na forum też ich nie ma.
A mój firewall mówi coś innego Big Grin
A może się po prostu zalogujesz, Gościu z Kaczogrodu ?? Wink

Pozdrawiam

Gość z Kaczogrodu

Szymon napisał(a):A może się po prostu zalogujesz, Gościu z Kaczogrodu ?? Wink
To nie pomoże na czytanie. Wink
Gość z Kaczogrodu napisał(a):Wchodząc na posty Kaczmarski>>Życie>>Rzeczpospolita kłamców. Salon gdy wyklikam aby zezwalać na formaty activex to mam obrazek jak na załączonej grafice. Jeśli zablokuje activex to brak.
"ActiveX opiera się na technologii [[OLE] 2], a więc i COM. ActiveX jest zaprojektowana jako technologia modularna. ActiveX można używać wyłącznie w systemie Windows."
<!-- m --><a class="postlink" href="http://pl.wikipedia.org/wiki/ActiveX">http://pl.wikipedia.org/wiki/ActiveX</a><!-- m -->
To jakim cudem chodzi ludziom z Linuksem i Mac?

W Firefoxie kontrolek ActiveX nie ma by było smieszniej. Można je sobie doinstalować:
<!-- m --><a class="postlink" href="http://mozillapl.org/projekty/Wtyczki/ActiveX?v=120g">http://mozillapl.org/projekty/Wtyczki/ActiveX?v=120g</a><!-- m --> ale nie polecam tego nikomu.

Sam kod paginacji wyglada zaś tak:
Kod:
<div class="pagination">
{L_GOTO_PAGE}
<!-- BEGIN pages -->
<!-- BEGIN begin --> <a href="{pages.begin.URL}" title="{L_BACK}">&nbsp;«&nbsp;</a>&nbsp;&nbsp;<!-- END begin -->
<!-- BEGIN onpage --><b>{pages.onpage.NUMBER}</b><!-- END onpage -->
<!-- BEGIN page --><a href="{pages.page.URL}">{pages.page.NUMBER}</a><!-- END page -->
<!-- BEGIN separator -->&nbsp;<!-- END separator -->
<!-- BEGIN allpages -->&nbsp;<a name="ada" onclick="show_pagina(event);" onmouseover="this.style.backgroundColor='#FFFFFF'" onmouseout="this.style.backgroundColor=''"  title="{L_ALL_AVAILABLE}">«»</a>&nbsp;<!-- END allpages -->
<!-- BEGIN end -->&nbsp;&nbsp;<a href="{pages.end.URL}" title="{L_NEXT}">&nbsp;»&nbsp;</a><!-- END end -->
<!-- END pages --></div>

Gość z Kaczogrodu

Symantec Client Firewall blokujr również w IE. Faktem że po Winzgrozą :jezyk:
No ale sam widzisz, że to nie mogą być kontrolki, bo po by tu były dziesiatki postów, że forum nie chodzi (Firefox jest 2 w kolejnści używaną przeglądarką). Zablokowałeś sobie coś innego widać.

Gość z Kaczogrodu

[Obrazek: wqdencsp0ihkvrt5.jpg]
przeinstaluj firefoxa i/lub Windowsa - to przeważnie pomaga
Dlaczego po zaznaczeniu tematów, które chcę ignorować, zawsze pozostają trzy, kiedy klikam na "nieprzeczytane posty"?
gredler napisał(a):Dlaczego po zaznaczeniu tematów, które chcę ignorować, zawsze pozostają trzy, kiedy klikam na "nieprzeczytane posty"?
Po prostu jesteś pionierem, jeśli chodzi o używanie tej opcji :rotfl:
(czytaj: nikt tego nie używa dlatego twórcy forum się nie przyłożyli Wink )

Pozdrawiam
Zeratul
Zeratul napisał(a):nikt tego nie używa
Mnie się zdarza :wstyd:
Zeratul napisał(a):Po prostu jesteś pionierem
Świetny pomysł na rangę! ("Pionier, liet szest', Maskwa").
gredler napisał(a):Dlaczego po zaznaczeniu tematów, które chcę ignorować, zawsze pozostają trzy, kiedy klikam na "nieprzeczytane posty"?
Niegdy nie zastosowałem, więc trudno powiedzieć. Może weź skasuj wszystkie ignorowane. Kliknij by zaznaczył wszystkie jako przeczytane i zaznacz ponownie.