Forum o Jacku Kaczmarskim

Pełna wersja: Zmiana nicków ;)
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Stron: 1 2 3 4
Od dziś użytkownik Mistszu funkcjonuje jako Alek Wink
ann napisał(a):Od dziś użytkownik Mistszu funkcjonuje jako Alek
Fajnie.A można wiedzieć co było przyczyną zmiany? Wink
No chyba, na prośbę użytkownika (trzy znaczki, etc.) Wink
radziu_88 napisał(a):A można wiedzieć co było przyczyną zmiany?
A to niech Mistszu Alek napisze. Mnie obowiązuje tajemnica zawodowa :'

[ Dodano: 16 Luty 2006, 20:55 ]
I kolejna zmiana...

Zamiast Van Thunderbolta mamy Łukasza G. dSmile
Witam w nowym wcieleniu. Smile
ann napisał(a):mamy Łukasza G.
Widziałem już gdzieś podobny nick.

Pozdrawiam

[ Dodano: 16 Luty 2006, 22:03 ]
Nie pamietam kiedy to się zmieniło, ale kiedys każdy mógł kiedy chciał zmieniać. Czemu już tak nie jest?
Filip P. napisał(a):Widziałem już gdzieś podobny nick.
W tym sensie że podobny do Twego? VanThunderbolta wymyśliłem przez kilka sekund myślenia, było to pierwsze co przyszło mi do głowy przy rejestrwaniu. Łukasz G. używam również na innych forach, dlatego zmieniłem. Jeżeli zostałem posądzony o plagiat to wybacz, ale nie miałem takiego zamiaru Smile)
Ps. Ann - daj sobie pomógł. Wink
A ja sobie nie zmienię nicka Tongue Confusedlonik:

Pozdrawiam
Zeratul
Zablokowaliśmy ta opcję by nie dało się od tak zmieniać wg. nastroju. Ciężko się potem połapać. Stąd i ten temat Wink
Artur napisał(a):Zablokowaliśmy ta opcję by nie dało się od tak zmieniać wg. nastroju. Ciężko się potem połapać.
Zgadza się.

KN.
Nie podoba mi się ten pomysł. Każdy powinien mieć absolutną swobodę w zakresie zmian prywatnych danych w swoim profilu.
A wkurzać mnie ten nick zaczął i tyle Smile
Poza tym tyle już tu z Wami jestem,że postanowiłem się imieniem podpisywać,a nie durną ksywką Wink
A na tym zdjęciu z podstawówki w profilu to któryś? Ja mamy podpijać nektar bogom - to muszę Cię rozpoznać.
Simon napisał(a):Ja mamy podpijać nektar bogom - to muszę Cię rozpoznać.
Hehe, a Mistszu tfu... Alek (się muszę przyzwyczaić :Smile ) rozpozna Ciebie po tym przenikliwym spojrzeniu Wink . Biedak będzie musiał prześwietlać oczy wszystkich napotkanych gości Big Grin
Bea napisał(a):Hehe, a Mistszu tfu... Alek (się muszę przyzwyczaić
Ja też :rotfl:
Simonie - po lewej Smile jak znajdę płytę ze zdjęciami i działający CD-ROM,to zamieszczę bardziej aktualne Tongue
Łukasz G. napisał(a):Ann - daj sobie pomógł.
Nie mogę Wink
Paweł Konopacki napisał(a):Nie podoba mi się ten pomysł. Każdy powinien mieć absolutną swobodę w zakresie zmian prywatnych danych w swoim profilu.
Co do zmian jakichkolwiek innych danych - zgadzam się z Tobą.
Natomiast zmiana nicka faktycznie wprowadza chaos na forum (chodzi głównie o cytaty typu "Mistszu napisał/a:" czy odpowiedzi, w których ktoś bezpośrednio zwraca się do danego użytkownika).
Dlatego uważam, że obecny system jest dobry - z jednej strony zmiana nicka jest możliwa (przy pośrednictwie adminów Wink ), z drugiej - metoda ta chroni forum przed userami, którzy chcieliby np. zmieniać nicka co godzinę (sam przyznasz, że czytelność forum bardzo by na tym ucierpiała Sad )

Pozdrawiam
Zeratul
Kiedy była ta opcja to chyba tylko KN i Ja zmieniliśmy sobie nicka... Chyba ze robili to użytkownicy, którzy się w większości nie udzialali, to nie zauważyłem.
Filip P. napisał(a):Kiedy była ta opcja to chyba tylko KN i Ja zmieniliśmy sobie nicka...
Paweł jeszcze zmieniał :zly:
Nie bez powodu imienia i nazwiska też nie możesz zmienić ot tak sobie, a tu ta rolę gra nick.
Zeratul napisał(a):Natomiast zmiana nicka faktycznie wprowadza chaos na forum (chodzi głównie o cytaty typu "Mistszu napisał/a:" czy odpowiedzi, w których ktoś bezpośrednio zwraca się do danego użytkownika).
Zmiana nicka na obecnych zasadach, to znaczy po konsultacji i za zgodą adminów nic nie zmienia materii, o której mówisz - to znaczy w materii bałaganu w cytatach. Mistrza już nie ma a fragmenty w rodzaju "Mistrzu napisał/a" pozostały. W tym sensie - niezależnie, czy zmiana nicka została skonsultowana, czy nie - zrobił się chaos. Konsultacja i pośrednictwo niczego tu nie załatwia
Zeratul napisał(a):metoda ta chroni forum przed userami, którzy chcieliby np. zmieniać nicka co godzinę (sam przyznasz, że czytelność forum bardzo by na tym ucierpiała Sad )
Tak, chroni przed takimi userami. Tylko ilu jest lub było takich userów w historii Forum? Ilu jest takich szaleńców, którzy chcieliby zmieniać sobie nicka co godzinę, lub - powiedzmy - raz dziennie. I czemu by to miało służyć? Nawet ja, oddany sprawie Warchoł, choć moja ranga zobowiązuje mnie do warcholenia, siania nieporządku, i innych działań destabilizujących pracę forum, zmieniłem nicka raz. Moja zmiana dokonała się na tej zasadzie, że zmieniłem pseudo na swoje faktyczne imię i nazwisko - a zatem dokonałem manewru, który ułatwia a nie utrudnia moją identyfikację.

Artur napisał(a):Nie bez powodu imienia i nazwiska też nie możesz zmienić ot tak sobie, a tu ta rolę gra nick.
No tak, tylko, że wirtualna rzeczywistość Forum, w której funkcjonują użytkownicy skupieni wokół Forum po to, by rozmawiać i realna rzeczywistość jakiegoś państwa, w którym funkcjonują obywatele popełniający przestępstwa, świadczący pracę, zaciągający kredyty w bankach, sprawujący władzę - to są rzeczywistości - przyznasz - w znacznej mierze nieporównywalne.
Paweł Konopacki napisał(a):Mistrza już nie ma a fragmenty w rodzaju "Mistrzu napisał/a"
To też był jeden z powodów zmiany nicka Tongue Tongue Tongue
Ja osobiście myślę,że dobrze się stało,że opcja zmiany jest zablokowana. Bo teraz chaos też jest niestety (bardzo przepraszam :wstyd: ),ale przynajmniej kontrolowany Wink
Ze swojej strony obiecuję,że już nie będę już więcej zmieniał Cool
Paweł Konopacki napisał(a):Zmiana nicka na obecnych zasadach, to znaczy po konsultacji i za zgodą adminów nic nie zmienia materii, o której mówisz - to znaczy w materii bałaganu w cytatach. Mistrza już nie ma a fragmenty w rodzaju "Mistrzu napisał/a" pozostały. W tym sensie - niezależnie, czy zmiana nicka została skonsultowana, czy nie - zrobił się chaos.
Ale obecna procedura jednak zniechęca użytkowników do zmiany nicka (co IMO jest słuszne Wink )
Paweł Konopacki napisał(a):Ilu jest takich szaleńców, którzy chcieliby zmieniać sobie nicka co godzinę, lub - powiedzmy - raz dziennie.
Ludzie miewają dziwne pomysły Wink
Paweł Konopacki napisał(a):I czemu by to miało służyć?
I to jest bardzo dobre pytanie :]
Skoro częsta zmiana nicków jest raczej bezsensowna, to obecna procedura jest całkowicie wystarczająca Big Grin
Poza tym ważnym elementem obecnej procedury jest fakt ogłoszenia przez adminów faktu zmiany nicka, przez co łatwiej się w tym połapać Big Grin
Paweł Konopacki napisał(a):Moja zmiana dokonała się na tej zasadzie, że zmieniłem pseudo na swoje faktyczne imię i nazwisko - a zatem dokonałem manewru, który ułatwia a nie utrudnia moją identyfikację.
Chodzi tu nie tyle o identyfikację, co o porządek na forum :agent:

Pozdrawiam
Zeratul
Wg mnie to nie taki znowu wielki problem z tym "bałaganem" (pozostają tylko cytaty po starej nazwie, a użytkownika - np mnie - można zawsze poznać po charakterystycznym avatarku Smile ), a obecna procedura jest w porządku. Argumenty Zeratula są słuszne.
Łukasz G. napisał(a):np mnie - można zawsze poznać po charakterystycznym avatarku Smile
No Ciebie tak, ale jeśli ktoś zapragnie zmienić sobie nick i avatarek jednocześnie i nie poinformuje o tym nikogo to jak go się rozpozna? Admini po IP (jeśli pisze z tego samego), a my? :Smile Dowcipy tego rodzaju mogą być a przy tym niepotrzebny zamęt i bałagan.
Dlatego również uważam, że argumenty o zablokowaniu opcji są słuszne Smile
Bea napisał(a):Dlatego również uważam, że argumenty o zablokowaniu opcji są słuszne
Fakt.
Bea napisał(a):a my?
Może po ilości postów? Smile) Wink
radziu_88 napisał(a):Może po ilości postów? Smile) Wink
Dobre Big Grin
Hehe, no to podziwiam Cię Radziu, jeśli pamiętasz ile kto ma postów napisanych :poklon:
Bea napisał(a):Hehe, no to podziwiam Cię Radziu, jeśli pamiętasz ile kto ma postów napisanych :poklon:
Wiesz,może dokładnie nie pamiętam konkretnej liczby i wszystkich osób,ale tych którzy pisują najczęściej i tych którzy mają więcej to kojarze po ilości zazwyczaj Smile Big Grin
Dzięki za podziw Wink
Uff... to dobrze bo już myślałam, że znasz na pamięć liczbę postów każdego użytkownika Smile. I się zastanawiałam nawet jak to zapamiętujesz: ćwiczysz przed snem, czy jakoś inaczej Wink Big Grin Ale i tak podziwiam Wink

No ale widzisz Radziu - jednak jakieś zdolności do cyferek masz Big Grin
Bea napisał(a):No ale widzisz Radziu - jednak jakieś zdolności do cyferek masz
Oczywiście-pisałem to nawet w temacie ,,gdzie na studia''.Tyle,że ja mam smykałke do zapamiętywania dat i liczb,ale do operwania nimi to już gorzej Tongue :rotfl:

pozdrawiam
Stron: 1 2 3 4