lubił pożerać ją
wzrokiem
-najbardziej jej
jarzębinowe korale
szczególnie rano
gdy beztrosko ziewała
w szaliki ludzi
rozbierał ją
owoc po owocu
niedojrzały emocjonalnie
do ciepłych barw
wszyscy się śmiali
że w brodzie
chowa wiewiórki
jak błędny rycerz
wstążkę ukochanej
a ona zawsze była
przed nim
młodsza
o liście na głowie
Nie wiem jak Ty to robisz, ale utwierdziłem się w postanowieniu, że nie tylko na nowe wiersze Amina będę tu polował.
Proszę o więcej.
Maciek
Dziwnym trafem Luthien, Twój nick odzwierciedla to co, i jak piszesz. Prawdziwy nomen omen
. Bardzo mi się podoba! Mam tylko jedną uwagę, wg mnie powinno być "śmiali" a nie "śmieli". Pozdrawiam i proszę o więcej
.
lodbrok napisał(a):wg mnie powinno być "śmiali" a nie "śmieli"
Masz pecha,
Księżniczko Elfów, do off-topiców pod wierszami
To ciekawe, że akurat mój krajan z Lublina zwrócił uwagę na ten błąd. Podobno my - Lubliniacy właśnie mówimy "
śmieli" - ja przynajmniej długo się odzwyczajałem
A wiersze
Luthien Alcarin.... ja je po prostu lubię czytać, trudniej już mi się o nich rozmawia.
MacB napisał(a):Podobno my - Lubliniacy właśnie mówimy "śmieli" - ja przynajmniej długo się odzwyczajałem
No tak Maćku, ale ja Lubliniakiem jestem w takim samym stopniu jak Ty Przemyślaninem :wink:
Macku :być ofiarą takiego polowania całkiem przyjemnie
lodbrok: styl dopiero wyprobowuje, wczesniej pisałam bardziej wydumanie i hormonalnie
co pewnie też bedziecie mieli okazje przeczytać, gdy tylko obecne 4 wypociny zejda ze str głownej (nie cche zawalać forum na razie
) a błąd..dziękuje za zwrócenie uwagi
misiek-st: to się nazywa treściwie rozpieszczajacy komentarz
dziekować
Błedy: na moim "macierzystym serwisie" nikt nie wychwycił: przepraszam za utrudnienia w lekturze
Dzięki za komentarze i poświęcony czas
Pozdrawiam ciepło
Agata
Widzę pomysł
widzę warsztat
widzę talent
Bambuk: tracisz poezję krytyka :> dzięki
) ta wypocina jest dość świeża, i nie ma tlye patosu hormonalnej naiwności jak reszta