Forum o Jacku Kaczmarskim

Pełna wersja: Przygody małego feliX'a
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Stron: 1 2 3

ThePolice

jakie szczęście że ludzie upośledzeni umysłowo (chodzi o WAS) nie mają żadnego znaczenia w głosowaniu w skali całego kraju.

Wygrały Kaczory, za 2 tygodnie życzyłbym sobie powtórki.

A moim prywatnym marzeniem jest żeby "Mury" jacka kaczmarskiego (który żadnym wielkim poetą a tym bardziej jakimś "bardem" nie był) w wykonaniu człowieka z konwencji PiS-u były obowiązkowe do nauki dla wszystkich - oczywyiście z ostatnia zwrotką, słusznie zmienioną przez ludzi madrzejszych od Was. Mądrzejszych dlatego bo wiedzących że każdy człowiek, co bardzo widać w dzisiejszej Polsce, potrzebuje przedewszystkim NADZIEJI - nadzieji, że jutro bedzie lepiej, że może wreszcie nadejdzie dobry dla Ojczyzny rząd, że Polska stanie na nogi....

Pozdrawiam serdecznie
ThePolice napisał(a):Wygrały Kaczory, za 2 tygodnie życzyłbym sobie powtórki.
Z dwóch kaczorów, wybieram Donalda!
Ujawniasz przed nami głębokie i odkrywcze prawdy, ale jednak swój doniosły głos pozostawiasz w postaci anonimu. Zaczynasz od obrażania nas, a jednocześnie serdecznie nas pozdrawiasz. Brawo! Oby więcej takich ludzi, a świat będzie piękniejszy.

Pełen szacunku dla Twojej "nadzieji",
KN.

PS Jakbyś nie wiedział, to pisze się "nadziei", ale cóż to wobec prawdziwej "nadzieji", nie?

The Police

Aha,

chciałbym jescze rzecz, że szczerze nienawidzę jacusia za to, że swoją mierną "twórczościa" chcąc nie chcąc przyczynił się do obalenia Rzeczpospolitej Ludowej. Rozgrzał niepotrzebnie tyle goracych głów z pseudo zjednoczzonego i rzekomo tak pieknego związku zawodowego...

cholerne Kory zniszczyły to co kilka pokoleń odbudowało z niezwykłym trudem z gruzów.

Dlatego ja Was, kaczmarczyków NIENAWIDZĘ - za to że popieracie tego judeo-pseupoetyzującego kiepskiego gitarzystę z śmiesznym rodowodem!
Marne prowokacje. Najpierw cieszysz się ze zwycięstwa antykomunistycznych Kaczorów, potem płaczesz za PRL-em... zabrałbyś sie za coś konstruktywnego... może trzeba korytarz pozamiatac, albo mamie w kuchni pomóc?
ThePolice napisał(a):cholerne Kory zniszczyły to co kilka pokoleń odbudowało z niezwykłym trudem z gruzów.
A cóż to takiego było?
ThePolice napisał(a):Dlatego ja Was, kaczmarczyków NIENAWIDZĘ - za to że popieracie tego judeo-pseupoetyzującego kiepskiego gitarzystę z śmiesznym rodowodem!
I dlatego serdecznie nas pozdrawiasz!

Swoją drogą - spodziewałem się, że lada moment pojawi się wątek antysemicki. Ale to dobrze, bo to wszystko wyjaśnia.

KN.
Roman bez Ziemi napisał(a):latego ja Was, kaczmarczyków NIENAWIDZĘ - za to że popieracie tego judeo-pseupoetyzującego kiepskiego gitarzystę z śmiesznym rodowodem!
Roman! Spokojnie!
Te wiadomości, co podali w TV jeszcze nie są oficjalne. Może jeszcze się wszystko ułoży? Może jeszcze dadzą Ci jakiś stołek w sejmowej szatni albo pozwolą kosić trawnik na Wiejskiej. Zobaczysz, Tata będzie prezydentem, to coś załatwi. Spoko luuuz, Roman!

Tymaczem zaśpiewajmy znany kuplecik:
"W garnku dziuuuuuraaa
Miły Romciu
Miły Roooomciu
Miły Romciu"!

The Police

KN. napisał(a):Pełen szacunku dla Twojej "nadzieji",
KN.
ThePolice napisał(a):Z dwóch kaczorów, wybieram Donalda!
Te dwa powyższe cytaty doskonale określają społeczność waszego forum. Tak jak wasz Arcymistrz Kultury, Appollin Muzyki, polski Cycero i Homer w jednym, najwspanialszy geniusz i wirtuoz gitary (rzygać sie chce jak bebni po tych strunach niczym jakiś podchmielony kolonista przy ognisku) silicie się na jakże "mądre, inteligentne, porywające" odpowiedzi...

do KN
Twoja riposta uderzyła we mnie z efektem mniej więcej równym rezultatowi ataku nadgniłej mandarynki uderzającej w ściany bunkra przeciwatomowego. Jednym slowem, brawo - szczerze gratuluje. Elokwencja Twa nadal nie pozwala mi dojśćdo siebie...

do olaffa22
stary, mało śmieszny już w debiucie dowcip - Panie Olafiie, poćwicz Pan sobie jescze!
KN. napisał(a):
The Police napisał(a):cholerne Kory zniszczyły to co kilka pokoleń odbudowało z niezwykłym trudem z gruzów.
A cóż to takiego było?
Chyba chodzi mu o KOR - Komitet Obrony Robotników, ale ja się nie znam bo jestem fanem tego "ZŁEGO i BEE" Kaczmarskiego ...
olaff22 napisał(a):Roman! Spokojnie! Te wiadomości, co podali w TV jeszcze nie są oficjalne. Może jeszcze się wszystko ułoży?

:brawo: :lol: :lol: :lol:
Roman bez Ziemi napisał(a):przeciwatomowego
Aleee długie słowo, Roman! I co ty z tym słowem zrobisz?
Ps. A ja już kiedyś mówiłem, by pozwolić pisać wszędzie, również w Hyde Parku TYLKO użytkownikom zarejestrowanym Smile :!:

FeliX (for. The Police)

olaff22 napisał(a):Roman! Spokojnie!
Te wiadomości, co podali w TV jeszcze nie są oficjalne. Może jeszcze się wszystko ułoży? Może jeszcze dadzą Ci jakiś stołek w sejmowej szatni albo pozwolą kosić trawnik na Wiejskiej. Zobaczysz, Tata będzie prezydentem, to coś załatwi. Spoko luuuz, Roman!
Do Romana Giertycha bardzo mi daleko - to zaciekły, dumny i wyniosły prawicowiec-narodoweic. Takich to bym od razu na budowy wysyłał.

Dam jescze dobra radę: zamiast marnować tyle prądu na to forum tą energię przenaczyłbym na krzesła dla wielu z Was.

Pozdrawiam

PS. Poświęciłem dzisiaj około 30 minut studiując wasze wypowiedzi na tym forum. Przypadkiem wpadłem na tą stronę i przeklinam ten dzień. Ale moge wam cos obiecać - trafiliście na ideowoca- wiernego swoim celom, od których jest aż gęsto w koło jakto mawiał kiedyś pewien mądry oficer kulturalny. Przysięgam wam krucjatę - od tego dnia bedę zwalczał jacusia, wytworzone przez niego "produkty kulturalno-podobne" i Was kaczmarczycy!!! Nawrócę Was ne lewo albo zniszczę!
Po pierwsze, nie rozumiem, jak łączą się preferencje polityczne (szczególnie jeśli chodzi o PiS i PO) i sympatia do twórczości Kaczmarskiego. Jeśli w opinii osób tu się wypowiadających łączą się, to muszę się zastanowić nad dalszym pobytem na tym forum. Ufam jednak, że tak nie jest.
Pominę tu większość powodów, dla których ta ankieta mi się nie podoba. Głównym jest fakt nieumieszczenia tu żadnej partii liberalnej, co spowodowało, że nie mogłem zaznaczyć, na kogo głosowałem, choćby w przybliżeniu Smile. PO niestety jest liberalna tylko w gębie, może zmieni się to w ciągu najbliższych 4 lat... Chociaż ja i tak wystarczająco nie lubię Olechowskiego, żeby na nich nie głosować.
Otóż ja, jakkolwiek w ankiecie nie mogę tego zaznaczyć, głosowałem na UPR (PJKM). Partia ta zdobyła 1,6% głosów (stan na 22.00 w nd) ale w TV wspomniano o partiach, które miały 0,7%, a nawet 0,1% głosów, a UPR została zakwalifikowana do "inne" które w sumie zdobyły 2,7%. To oczywiście sondaże, ale ciekawe, prawda?
W ankiecie zaznaczyłem w związku z tym PiS, jako, że wybierając 2 senatorów musiałem zdecydować się na kogoś spoza UPR...
Zaznaczając "inne" mógłbym sugerować głosowanie na... no, strach pomyśleć.
Pozdrawiam
:lol:

No takiego czegos to jeszcze nie widziałem...

Felix (for. The Police)

adam_now napisał(a):Ps. A ja już kiedyś mówiłem, by pozwolić pisać wszędzie, również w Hyde Parku TYLKO użytkownikom zarejestrowanym Smile :!:
Oczywiście, hitlerowska świnio (wnioskuję z avatara) ten kto mówi cos co Nam, kaczmarczykom, nie pasuje jest zly i nie chcemy go słuchać - wszystko jasne...
FeliX (for. The Police) napisał(a):Przypadkiem wpadłem na tą stronę i przeklinam ten dzień.
To może przypadkiem WYpadnij :lol:
FeliX (for. The Police) napisał(a):Przysięgam wam krucjatę - od tego dnia bedę zwalczał jacusia, wytworzone przez niego "produkty kulturalno-podobne" i Was kaczmarczycy!!! Nawrócę Was ne lewo albo zniszczę!

nic tylko przymus rejestracji aby móc pisać, może nas pozbawić takich oszołomów z tej strony. To jest może w tej chwili nawet zabawne :lol: , tylko niestety na dłuższą metę może być mocno uciążliwe, w końcu za wielu takich ludzi forum nie zniesie ... Sad
adam_now napisał(a):również w Hyde Parku TYLKO użytkownikom zarejestrowanym
Confusedlonik: Confusedlonik: Confusedlonik: A ja tam lubię Romana i uważam, że trzeba sie dac chłopakowi wypowiedzieć. Jak się chłop tutaj nie wyżyje, to potem pójdzie na ulicę i porozrzuca wszystkie kosze na smieci w okolicy. A po co? Trzeba tylko odpowiedni fragment tematu przenieść do Karczmy.
adam_now napisał(a):Chyba chodzi mu o KOR - Komitet Obrony Robotników, ale ja się nie znam bo jestem fanem tego "ZŁEGO i BEE" Kaczmarskiego ...
Ja nie pytałem gościa co to są "kory", bo ja "kory" pamiętam. Pytałem co tak pieczołowicie odbudowano z gruzów, co potem "kory" zniszczyły.

KN.
A co do Giertycha- rzeczywiście, wspaniały człowiek. Główny powód kłótni na prawicy. Jak się już wszystkich Giertychów wyp.... to może wreszcie zrobi się jakaś sensowna, większa prawicowa, konserwatywno- liberalna partia ze stałym, w miarę świadomym elektoratem. Bo takim Giertychom zależy głównie na otumanieniu i rządzeniu masą (nawet jak Romcio nie wejdzie, to tych 33 posłów, których wprowadzi będzie mu wystarczająco (znaczy, ślepo) posłusznych).

FeliX

adam_now napisał(a):nic tylko przymus rejestracji aby móc pisać, może nas pozbawić takich oszołomów z tej strony.
Panie Obersturmbanfuhrer, czy Pan posiada tak szerokie zdolność pojmowania aby objąć swym niezwykle jasnym umyslem fatk, iż rejestracja nie stanowi żadnegoprblemu. Wystarczą 2 minuty - podanie jakiekolwiek nicka i oto zaraz stanę się użytkownikiem forum. A usunięcie jednego użytkownika to tylko kolejne 2 minuty... Big Grin

Pozdrawiam
FeliX (for. The Police)]Do Romana Giertycha bardzo mi daleko[/quote]
No, pewnie jakieś 20 cm, jak nie więcej.
[quote=FeliX (for. The Police) napisał(a):
Poświęciłem dzisiaj około 30 minut studiując wasze wypowiedzi na tym forum
O proszę, wartościowy człowiek z Ciebie, Roman. Znasz się na zegarku!
FeliX napisał(a):rejestracja nie stanowi żadnegoprblemu

Romanzarejestrujsiewiec.

FeliX

KN. napisał(a):Pytałem co tak pieczołowicie odbudowano z gruzów, co potem "kory" zniszczyły.

KN.
Odpowiedź: Po II WŚ Polska leżała w gruzach, dosłownie i w przenośni. Z mozołem i ogromnym poświęceniem całego narodu przez kilka dziesięcioleci zdołano dotrzeć do poziomu porównywalnego z krajami ustroju wyzysku społecznego (czyli np. z Francją).

Pozdrawiam, kaczmarskie USUNIĘTĄ za zgodą cenzury Big Grin

FeliX

olaff22 napisał(a):Romanzarejestrujsiewiec.
SPACE - idioto!
FeliX napisał(a):Panie Obersturmbanfuhrer, czy Pan posiada tak szerokie zdolność pojmowania aby objąć swym niezwykle jasnym umyslem fatk, iż rejestracja nie stanowi żadnegoprblemu. Wystarczą 2 minuty - podanie jakiekolwiek nicka i oto zaraz stanę się użytkownikiem forum. A usunięcie jednego użytkownika to tylko kolejne 2 minuty...
Mylisz się Pan nie tylko w sprawach społeczno-politycznych, ale także w kwestii technicznej. Zapewniam, że przymus rejestracji skutecznie zniechęciłby Pana do swoich "yntelektualnych" popisów.
Z tym, że ja bym Panu nie zabraniał się wyszumieć. Najdalej po kilku tygodniach i tak się Panu odechce. Bo widzi Pan - chęć rozróby nie wystarczy Panu jako motywacja do zagrzania tutaj miejsca na dłużej.

KN.
A mnie matuszka-ojczyzna rękami swoich biurokratów nie pozwoliła zagłosować. :placze:
Wybaczcie dociekliwość, ale cóż to za kuriozum, ten Szczęśliwy Acz Przypadkowy Bohater Niniejszego Wątku? Otworzyłam temat i muszę przyznać, że z dużym - zawodowym - zainteresowaniem przypatruję się lingwistycznej ekwilibrystyce interlokutora... :wink:

FeliX

KN. napisał(a):Z tym, że ja bym Panu nie zabraniał się wyszumieć. Najdalej po kilku tygodniach i tak się Panu odechce. Bo widzi Pan - chęć rozróby nie wystarczy Panu jako motywacja do zagrzania tutaj miejsca na dłużej.

KN.
no cóż, muszę przyznać że KN ma dużo racji... Krucjata to nie jest rzecz łatwa i prosta.
FeliX napisał(a):Po II WŚ Polska leżała w gruzach, dosłownie i w przenośni. Z mozołem i ogromnym poświęceniem całego narodu przez kilka dziesięcioleci zdołano dotrzeć do poziomu porównywalnego z krajami ustroju wyzysku społecznego (czyli np. z Francją).
A poźniej było już tylko lepiej! Staliśmy się na przykład trzecią, co do wielkości światową potęgą w produkcji wieszaków i guzików do koszul. To były złote lata.

FeliX

Karol napisał(a):Otworzyłam temat i muszę przyznać, że z dużym - zawodowym - zainteresowaniem przypatruję się lingwistycznej ekwilibrystyce interlokutora... :wink:
Hohohoho :rotfl: :rotfl: Big Grin , padam na kolana, brak mi słów, jasność WIEDZY i MĄDROŚCI mnie oslepiła.

Karol ma problemy z osobowością, nie do konca wie czy jest tym kogo widzi w lustrze. Rozumiem - ludziom upośledzonym trzeba wybaczać więcej...

Pozdrawiam, wszystkich kaczmarczyków, hitlerowskie świnie, idiotów bez spacji oraz zainteresowanych zawodowców!
[/b]
Jak to napisał w innym wątku pewien forumowicz...

"Wlazł kotek na płotek po żerdzi.
Nażarł się kapusty i pierdzi"

feliX

DuchX napisał(a):Jak to napisał w innym wątku pewien forumowicz...

"Wlazł kotek na płotek po żerdzi.
Nażarł się kapusty i pierdzi"
Coraz lepiej, coraz lepiej - poziom naszej dyskusji coraz wyższy - brawo!
Olaff22 napisał(a):A poźniej było już tylko lepiej! Staliśmy się na przykład trzecią, co do wielkości światową potęgą w produkcji wieszaków i guzików do koszul. To były złote lata.
Na używanie przez Ciebie ironii jest jescze stanowczo zbyt wcześnie, poćwicz może najpierw zdania pojedyńcze...
Stron: 1 2 3