Bilety ok 10 zł, wstęp od 17.00, klub blisko stacji PKP, bliższe informacje i rezerwacja biletów: <!-- e --><a href="mailto:glenkora@op.pl">glenkora@op.pl</a><!-- e --> lub pod numerem telefonu (22) 779 39 77. Pozdrawiam i zapraszam, Edyta Sochacka.
Ale może napiszesz kto występuje.... ;/ . I co to za skrót myślowy: "klub blisko stacji PKP"???
Nie mogę napisać kto występuje, ponieważ skład zespołów i wykonawców jeszcze nie jest do końca ustalony. Na razie czekam jeszcze na zgłoszenia muzyków. Obiecuję, że umieszczę informację o wykonawcach - na tym forum - zapewne na początku października. Pozdrawiam serdecznie i mam nadzieję - do zobaczenia
Edyta
<!-- e --><a href="mailto:glenkora@op.pl">glenkora@op.pl</a><!-- e -->
[ Dodano: 05-09-09, 12:18 pm ]
Klub - restauracja znajduje się w centrum Otwocka, 3 minuty pieszo :evil: od PKP.
Witam!
Organizatorka zapomniała o forum, ale przypomne:
"Kameralne (ok 50 osób) spotkanie - koncert poświęcony pamięci Jacka.
Godz. 17.00, bilety ok. 10 zł. Piwo 5 zł.
Wystąpią: Zofia i Agata Santorskie-Kluj, Dariusz Skuza i Trio Łódzko-Chojnowskie.
Informacje i rezerwacje: <!-- e --><a href="mailto:glenkora@op.pl">glenkora@op.pl</a><!-- e --> lub tel 779 39 77, Edyta Sochacka."
Przypominam że trzeba się zgłosić i ZAREZERWOWAĆ miejsce, więc jeśli ktoś się chce wybrać niech nie zapomni
Pozdrawiam!
Filip P. napisał(a):Organizatorka zapomniała o forum, ale przypomne:
Przecież info o tej imprezie jest od dawna w kalendarzu IMPREZY na stronie głównej
Pils
Zgadza się. Nie każdy jednak tam zagląda. W cytowanym fragmencie jest słowo "forum" a nie "strona".
Pozdrawiam
Filip P. napisał(a):Nie każdy jednak tam zagląda.
No tak. Jeszcze tego brakuje, by każdego indywidualnie informować. Jeżeli kogoś interesują takie imprezy to powinien wykonać przynajmniej minimum w celu znalezienia informacji, a jak się nie chce to...
Pozdrawiam
Chciałem tylko przypomnieć. Czasem ktoś moze zapomnieć. Albo zobaczył że koncert jest a naprzykład się nie zapisał na listę chętnych. Może ktoś skorzysta, a jeśli nie to nabiłem sobie posta do przodu...
Pozdrawiam
Filip P. napisał(a):a jeśli nie to nabiłem sobie posta do przodu...
I
Kalifat niedługo szlag trafi....
Cóż tak to już jest, ja chętnie pozostałbym na zawsze z liczbą postów 666 ale co chwile zabieraja a potem dodają... (no i ja sobie nabijam)
A tak na poważnie to pare osób nie wiedziało ze trzeba się zapisać.
Pozdrawiam
Filip P. napisał(a):A tak na poważnie to pare osób nie wiedziało ze trzeba się zapisać.
Lecz niech czyta, kto umie,
Niech nauczy się czytać!
Pozdrawiam
jak kto podróżuje ??
my wybieramy się autobusem jakimś podmiejskim. jedzie ktoś ???
Świetny koncert, brawo!
Trio zagrali w składzie zmniejszonym o 1/3, ale dali z siebie wszystko. Kto nie był niech żałuje. Mam nadzieję, że to nie ostatni taki koncert w Otwocku. Nastepnym razem proponuję zaprosić Mateusza Nagórskiego. Co na to organizatorka?
cześć. myślę, że należy Wam się recenzja z koncertu (tria Ućko-Chojowskiego w składzie 2 - vitka nie było).
zaczęło się od poznania miłej Edyty i przywitania się z listowiczami/forumowiczami, oraz artystami.
po jakimś czasie pojawił się Kraśny z Olą Rosa (lub ew. Ona z Nim się pojawiła). jakoś udało nam się zająć 4 miejsca obok siebie (była jeszcze moja kobieta życia - Ola).
przez dłuższy czas artyści alienowali się od Nas i siedzieli tylko przy KN i jego wesołej gromadce, ale tylko kiedy na naszym stole zawitały paluszki "lajonika" =) role odwróciły się - teraz my obracaliśmy się wokół artystów =) kiedy nagle okazało się, że artyści muszą wychodzić na scene i nie jest w stanie zatrzymać ich nawet pieczywko czosnkowe. w pierwszej części zagrali piosenki z lat 80. po 10 minutach powrócili na scenę i śpiewali nowsze piosenki, oraz własne kompozycje. zagrali oczywiście "kantyczkę". zagrali również "ja" =) a co ! ! ! ! a Krzysztof N. zagrał moją ukochaną "tezę". nie ma sensu pisać, co dokładnie grali, bo to nie oddaje atmosferty, która temu koncertowi towarzyszyła.
kiedy artyści zeszli ze sceny z projektora poleciało DVD z wykonaniami mistrza. furorę zrobił Łapiński w różowej koszulce.
po DVD w klubie została garsta osób, tak więc zasiedliśmy w małym gronie i zaczęłiśmy śpiewać dla siebie. KN. zagrał więcej piosenek, oraz Konop zaśpiewał kilka piosenek Nowaka .... Adama.
po tym niestety musieliśmy się rozstać i rozjechać do domów. tak to wyglądało mniej więcej =)
Pozwoliłem sobie przenieść recenzję autorstwa ja do tego tematu.
Zeratul
Koncert był rzeczywiście rewelacyjny. W pierwszej części trio-w-duecie grało piosenki starsze, w drugiej - nowsze. Paweł z Tomkiem dali z siebie wszystko. Wykonania takich piosenek jak "Obława II", "Powrót z Syberii", "Epitafium dla Wysockiego" miały prawo powalić na kolana nawet sceptycznych słuchaczy nieautorskiech wykonań. Obok pierwszej imprezy przemyskiej był to najlepszy występ z nurtu pieśni JK, na jakim miałem okazję być. Dość powiedzieć, że przekonałem się nawet do autorskiej muzyki Łódzko-Chojnowskiego Tria do wiersza Łazienki zimą.
Jeśli dodam, że z towarzyskiego punktu widzenia impreza była równie udana, to nie dziwi entuzjastyczna recenzja Jakupa.
Szczególne podziękowania należą się przemiłej organizatorce - Edycie, bo bez Niej nie byłoby przecież tej imprezy.
KN.
może moja recenzja, nie była zbyt entuzjastyczna, ale faktem jest że impreza była nadzwyczaj udana !!
i podpisuję się rękami i nogami pod słowami KN. choć moim zdaniem Przemyśl 3 był lepszy =)
Serdecznie dziękuję za miłe słowa - naprawdę cieszę się, że mogliśmy umilić ten przesympatyczny wieczór!
Przede wszystkim dziękuję Edycie za zaproszenie i zorganizowanie imprezy - Edytko, jeśli chodzi o stronę organizacyjną, to niejeden festiwalowy organizator mógłby się wiele od Ciebie nauczyć!

Dziękuję też znajomym z Warszawy, którym chciało się wpaść do Otwocka - KN, Pilsowi, Krasnemu, Jakupowi, Oli i pozostałym - za przemiłe spotkanie! Oby więcej takich!
Pozdarawiam
Tomek
Witam wszystkich
Jeszcze raz chcę Wam bardzo podziękować za to, że przyjechaliście na spotkanie w Otwocku. Dziękuję wykonawcom - za świetny wieczór i za to, że zgodziliście się zagrać bez wynagrodzenia. To dzięki Wam zbieram teraz te mailowe i telefoniczne pochwały - dziękuję - ale należą się one muzykom! Nie wszystko da się wyrazić słowami, zwłaszcza jeśli nie jest się Jackiem Kaczmarskim (On posiadł tę sztukę)... napiszę więc tylko wielkie i serdeczne: DZIEKUJĘ i mam nadzieję, że spotkamy się jeszcze nie jeden raz. Jestem pod wielkim wrażeniem talentu wszystkich muzyków (niektórych ukrytych na widowni) i wspaniałej atmosfery tego kameralnego spotkania (było dokładnie 50 osób). Do zobaczenia!
Edyta Sochacka
Witam wszystkich,
chciałem serdecznie podziękować Tobie Edytko (i Twojemu mężowi) za zaproszenie oraz za organizację świetnej imprezy. Ubolewam, że nie mogliśmy z Lidią - moją żoną z przyczyn rodzinnych zostać dłużej. Ale odbijemy sobie jeszcze

.
Chciałem też podziękować ogólnie wszystkim za miłe przyjęcie tym bardziej, że "zaryzykowałem" i prócz kilku piosenek JK, wykonałem też kilka utworów zupełnie nieznanych znacznej większości z mojego dorobku - czy to zupełnie własnych czy do wierszy np. Z. Herberta.
Bardzo dobrze jednak sie stało, że wspaniałe Trio (tu w duecie) nadało prawdziwy klimat temu spotkaniu. Brawo!!!
Pozdrawiam
Dariusz Skuza
KN. napisał(a):Wykonania takich piosenek jak "Obława II", "Powrót z Syberii", "Epitafium dla Wysockiego" miały prawo powalić na kolana nawet sceptycznych słuchaczy nieautorskiech wykonań. Obok pierwszej imprezy przemyskiej był to najlepszy występ z nurtu pieśni JK, na jakim miałem okazję być
Warto czytając te słowa pamiętać o tym że Krzysztof jest jedną z osób najostrzej i najsurowiej oceniających wykonania nieautorskie
I mi również sobotnie spotkanie bardzo się podobało. Zarówno pod względem 'artystycznym' jak i towarzyskim. Było bardzo miło.
Krasny napisał(a):Warto czytając te słowa pamiętać o tym że Krzysztof jest jedną z osób najostrzej i najsurowiej oceniających wykonania nieautorskie
Oczywiście, bardzo się cieszymy ze wszystkich ciepłych słów, jakie o nas tu wypowiedziano. Cieszymy się tym bardziej, że niestety nie wszyscy są nam tak życzliwii. Kilka godzin temu dowiedzieliśmy się bardzo smutnych rzeczy na temat jednego z naszych forumowych "kolegów" (w niniejszym wątku nie brał udziału).
pozdrawiamy i dziękujemy
olaff22 napisał(a):Kilka godzin temu dowiedzieliśmy się bardzo smutnych rzeczy na temat jednego z naszych forumowych "kolegów" (w niniejszym wątku nie brał udziału).
Czyli tym razem to nie ja winny jestem złu całego świata Olaffa22.
KN.
KN. napisał(a):Czyli tym razem to nie ja winny jestem złu całego świata Olaffa22.
KN to nie było potrzebne ;/ (nie mówiąc już, że absolutnie nie związane z tematem)
Nie wszczynajmy kolejnych awantur 8)
Pozdrawiam
Zeratul
Drogi moderatorze! Mam nadzieję, że tym razem Olaff nie bedzie miał pretensji o ten niewinny żart. A jeśli będzie, to z góry zgłaszam gotowość przeprosin.
KN.
Zeratul napisał(a):KN to nie było potrzebne kwasny (nie mówiąc już, że absolutnie nie związane z tematem)
Nie wszczynajmy kolejnych awantur
?????? Daj na luz, chłopcze! Nie oceniaj, co jest w danym poście potrzebne a co nie. Bluzgi były? Nie było! Załącznik z MP3 Kaczmara był? Nie było! Sianie nienawiści rasowej było? Nie było! Wykasował post niszcząc tym samym spójność dyskusji? Nie wykasował! Obrzucił Frau Ann słowem obelżywem? Nie obrzucił No to o co chodzi, pytam się grzecznie?
KN. napisał(a):Mam nadzieję, że tym razem Olaff nie bedzie miał pretensji o ten niewinny żart.
Tym razem nie będę miał. Przyp....le się kiedy indziej

HEJ, CHŁOPAKU KTÓRY DO MNIE DZWONIŁ PO KONCERCIE!!!! SPECJALNIE NIE PISZĘ TWOJEGO IMIENIA, ALE TWÓJ PORTFEL JEST I MA SIĘ DOBRZE! ZADZWOŃ ALBO NAPISZ! <!-- e --><a href="mailto:glenkora@op.pl">glenkora@op.pl</a><!-- e -->
EDYTA
PS. OJ, PIJAKI PIJAKI....
oczywiście zadzwonię !!
dziękuję bizonowi i grabi za wiadomość, bo jakoś nie zaglądnąłem ostatnio na forum.
jeszcze raz wielkie dzięki za pomoc, no i przede wszystkim dzięki Edyto !! zadzwonie jutro, bo dziś dosyć późno już jest.
glenkora1, ale nie krzycz :]
Właśnie ukazał się nowy numer "Linii otwockiej", a w nim krótki artykuł o sobotnim koncercie