07-09-2005, 06:42 PM
07-09-2005, 06:54 PM
A moze podasz pytanie, bo nie każdy poleci kupować krzyżówkę 

07-09-2005, 07:05 PM
Pytanie? Ja o nic nie pytałem, nie ma tam żadnej definicji, na którą szukam odpowiedzi na forum, ale krzyżówka ta jest jolką, gdzie każdy z odgadywanych wyrazów jest jednocześnie tytułem piosenki JK.
07-09-2005, 07:12 PM
a w ten sposób
. To co innego, zrozumiałem, że jedno z haseł w jakiejś krzyżówce jest tytułem 

07-10-2005, 05:17 PM
A można jakiś skan, jakby ktoś miał? :roll:
07-15-2005, 06:21 AM
2DH, w opisie do krzyżówki napisano, że ujawniono wszystkie litery Ł i Ś. W Twoim pliku ich nie ma... Zapomniałeś o nich czy gdzieś znikły po drodze :wink: ?
07-15-2005, 08:46 AM
U mnie są
.Pozdrawiam.

07-15-2005, 09:27 AM
Nic się nie stało. I tak wykonałeś kawał dobrej roboty!
Ja już mam ten numer Rozrywki, więc jak Art wróci z wakacji do dorzuci się to w postaci na stronę do ciekawostek.

07-15-2005, 11:33 AM
Hehe, nie taka prosta ta krzyzówka...
Myślałem że będzie łatwiej
Oczywiście do zrobienia, ale miałem nadzieję że mniej będzie trzeba główkować 

07-15-2005, 03:26 PM
kilka dni temu wysłałem skan rozwiązanej krzyżówki do ann- myślałem, że już gdzieś jest na stronie... ;/
07-15-2005, 09:08 PM
Admini są na wakacjach. Cierpliwości 

07-15-2005, 10:41 PM
Sposób układania tej krzyżówki budzi wątpliwości. Znajdują się tam piosenki (tytuły) mniej znane, nawet - przeciętnemu słuchaczowi - praktycznie w ogóle nie znane, a dla kontrastu taki kwiatek jak... BARANEK. Zupełnie, jakby autor się jednak w twórczości JK nie orientował.
Stawiam sto dolarów, że jakiś pan (albo pani) odwrócił sobie wszystkie okładki z boxu i wybierał, aby tylko pasowało.
Pozdrawiam,
M.
Stawiam sto dolarów, że jakiś pan (albo pani) odwrócił sobie wszystkie okładki z boxu i wybierał, aby tylko pasowało.
Pozdrawiam,
M.
07-19-2005, 04:20 PM
Bryce - mam skan. Na stronie będzie po 1 sierpnia. Na razie odpoczywamy 

07-19-2005, 05:25 PM
Tak apropos wiedzy z zakresu "Kaczmarski Jacek"... Co jakiś czas w teleturnieju "Najsłabsze ogniwo" padają pytania dotyczace cytatów z piosenek JK.
Dziś np. było pytanie o to kogo idą pokonać chrześcijanie w piosence "Cromwell".
Pozdrawiam wakacyjnie, ale nie słonecznie
Dziś np. było pytanie o to kogo idą pokonać chrześcijanie w piosence "Cromwell".
Pozdrawiam wakacyjnie, ale nie słonecznie

07-21-2005, 03:00 PM
tak czy inaczej ta krzyżówka jest całkiem niezłą zabawą...przynajmniej dla mnie była 

07-21-2005, 10:03 PM
nie wiem czy nadal na stronie jest test napisany bodaj przez Pawla? to bylo naprawde ciezkie wyzwanie (podobno nawet dla Jacka?
)
pozdrawiam

pozdrawiam
07-22-2005, 07:56 PM
2DH napisał(a):No to teraz niech jakiś zdolny człowiek aby urozmaicić foumowiczom okres bezczynności na forum jaki zapanował przy okazji sezonu wakacyjno-urlopowego stworzy własną krzyżówkę z haseł okołojackowych. Albo lepiej niech każdy spróbuje zrobić taką krzyżówkę a ustalune jury oceni je pod względem merytorycznym i estetycznym:lol:
A komu się chce...! Chyba że nagrody będą za pierwsze miejsce :lol: ale i to wątpię... :lol:
Pozdrawiam
09-03-2005, 08:49 PM
Autor krzyżówki nr 51 z wrześniowej "Rozrywki Magazyn" również inspirował się twórczością J. Kaczmarskiego. (Skan już rozwiązanego zadania wysłałem do ann, w nadziei, że znajdzie się on również w dziale "Ciekawostki".)
Jeśli mógłbym wpłynąć na drobne korekty strony, to proponuję, aby po wejściu w dział ciekawostek i kliknięciu na link "krzyżówki" pojawiał się nagłówek "krzyżówki", a nie- "wizytówki". Zadanie, skan którego wysłałem poprzednio było wprawdzie zadaniem nr 41, ale w Magazynie lipcowym, czyli siódmym , a nie czterdziestym pierwszym, stąd moja propozycja, aby zmienić zapis na - "krzyżówka nr 41 z "Rozrywki Magazyn" nr 7/2005".
Jeśli mógłbym wpłynąć na drobne korekty strony, to proponuję, aby po wejściu w dział ciekawostek i kliknięciu na link "krzyżówki" pojawiał się nagłówek "krzyżówki", a nie- "wizytówki". Zadanie, skan którego wysłałem poprzednio było wprawdzie zadaniem nr 41, ale w Magazynie lipcowym, czyli siódmym , a nie czterdziestym pierwszym, stąd moja propozycja, aby zmienić zapis na - "krzyżówka nr 41 z "Rozrywki Magazyn" nr 7/2005".
09-04-2005, 04:32 PM
Skan otrzymałam, zamieścimy gdy tylko znajdziemy troszkę czasu :]
Co do błędów - już nam zwrócono uwage (w innym dziale
). Będzie poprawione :]
Co do błędów - już nam zwrócono uwage (w innym dziale