Forum o Jacku Kaczmarskim

Pełna wersja: Prośba/pytanie
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Stron: 1 2 3
Dobrze, że już się wszystko załagodziło, niemniej została jeszcze jedna nie wyjaśniona sprawa.
Pewni użytkownicy tego forum, jak się zdążyłem dowiedzieć poddawali w wątpliwość to, że wykonuję piosenki Jacka (i nie tylko) publicznie, poddawali w wątpliwość mój wcześniejszy status który miałem, oraz twierdzili, że na muzyce się nie znam. Niezależnie od tego, jak się zachowałem na forum - to jest sprawa oddzielna - nie zależy mi jak już pisałem na tej randze - i nie chcę jej, ale chcę udowodnić bezpodstawność ich zarzutów. Nie uważam się za kogoś kto to wykonuje perfekcyjnie, niemniej fakt jest faktem - gram. Są osoby na tym forum, które słyszały i dobrze to wiedzą. Obiecałem wrzucić coś swojego i chcę to zrobić, ale problem jest w tym, że ja nie posiadam serwera. To jest kilka zdjęć i plików mp3. Czy ktoś z was ma serwer i mógłby wrzucić to co bym podał? Bardzo proszę o pomoc.

Tych, którzy takie zarzuty przeciwko mnie postawili proszę także o kontakt ze mną - mail, priv bądź gg - skoro mieliście odwagę poddać to w wątpliwość - chcę wam udowodnić, że jest inaczej, miejscie teraz odwagę porozmawiać. Tylko porozmawiać. Czekam na odzew i pozdrawiam serdecznie!
PM
Ile tego objętościowo jest??? Myślę, że mogę Ci pomóc.
Około 15 MB - nie umiem tego przetransformować, żeby było mniej. Czekaj, już się na priv przerzucam.
Już niedługo będzie możliwość wrzucenia własnych wykonań utworów Jacka na serwer ftp. No ale jeszcze potrzeba odrobinę cierpliwości...
lodbrok napisał(a):Już niedługo będzie możliwość wrzucenia własnych wykonań utworów Jacka na serwer ftp.
Czy taka możliwość będzie, to się jeszcze okaże. Poprzednie ftp-y zarezerwowane byłby dla twórczości JK a później - także dla materiałów ściśle związanych z imprezami listowymi. FTP programowo nie miał być miejscem promocji dokonań odtwórców JK. I miejmy nadzieje że tak pozostanie - że nadal nie będzie.

Po drugie, zgodnie z tym, czego się dowiedziałem, ftp najprawdopodombiej płatny nie będzie. Całkowitą władze w zakresie przydzielania kont będzie dzierżyć administratorka ftp, która - jeśli zajdzie potrzeba - zasięgnie konsultacji w kwestiach trudniejszych u kilku forumowiczo-listowiczów. Decyzje administratorki będę arbitralne i ostateczne. Nie ma więc sensu wykłócać się, prowadzić zbędnych polemik mających na celu udowodnienie, że administratorka nie ma racji odmawiając przyznania loginu i hasła.
Uprawnienia będą przyznawane sukcesywnie. Nie dostaną ich wszyscy na raz. Raczej będzie się to odbywało partiami - po 10 osób na przykład.
Petrvs napisał(a):Obiecałem wrzucić coś swojego i chcę to zrobić, ale problem jest w tym, że ja nie posiadam serwera. To jest kilka zdjęć i plików mp3. Czy ktoś z was ma serwer i mógłby wrzucić to co bym podał? Bardzo proszę o pomoc.
Pisz proszę na <!-- e --><a href="mailto:xghost@op.pl">xghost@op.pl</a><!-- e -->

Na pewno pomogę.
Przede wszystkim serdecznie dziękuję SzaMaNowi, który udostępnił mi kawałek swojego serwera. Otóż to co tu zamieszczam - zdaję sobie sprawe że spotka się z najostrzejszą krytyką z jaką może się spotkać. Z góry zaznaczam, że nie jest to profejonalizm, (to co prezentuję,) lecz dumny jestem z tego, że choć niedoskonale, ale mogę w jakiś sposób, swoimi występami propagować tę jakże ambitną muzykę, jaką przez tyle lat raczył nas Jacek. I muzyką się zajmuje na co dzień - jestem organistą w parafii N.M.P Królowej Polski w Pisanicy. W ubiegłym roku, przed pasterką w tymże kościele grałem właśnie "Szukamy Stajenki". Dwa zdjęcia z mojej pracy (z tego czwartku - z Bożego Ciała)

<!-- m --><a class="postlink" href="http://czelusc.tbg.net.pl/~szaman/petrvs/pic1.jpg">http://czelusc.tbg.net.pl/~szaman/petrvs/pic1.jpg</a><!-- m -->

<!-- m --><a class="postlink" href="http://czelusc.tbg.net.pl/~szaman/petrvs/pic2.jpg">http://czelusc.tbg.net.pl/~szaman/petrvs/pic2.jpg</a><!-- m -->

Z koncertów mam niestety tylko bardzo słabej jakości nagrania - ja siebie nigdy nie nagrywałem, parę razy zrobił to kolega i to jakimś starym dyktafonem, w związku z czym przepraszam za jakosć. Słowa nie do końca są zrozumiałe, zwłaszcza przy recytacji dlatego zamieszczam tekst: (jest to wiersz K.K.B., muzyka moja, poświęciłem tę piosenkę ofiarom Powstania Warszawskiego)

Krzyż
Za tych - co batem ścięte liście,
za tych - co ptaki z wosku lane,
tych - co im krew znużeniem tryśnie,
i tych - co wbici cieniem w ścianę -
i za zwierzęta konające,
którym powoli oczy bledną -
- chciałbyś odrzucić Bogu - życie,
umrzeć raz drugi jak Zbawiciel;
ale zawarty tobie upływ
krwi; i związane ręce w supły,
bo ty nie twórczym niepokojem,
a tylko - że się patrzeć boisz

<!-- m --><a class="postlink" href="http://czelusc.tbg.net.pl/~szaman/petrvs/krzyz.mp3">http://czelusc.tbg.net.pl/~szaman/petrvs/krzyz.mp3</a><!-- m -->

Następnie - piosenka z mojego ulubionego programu "Szukamy Stajenki" - (w nieco zmienionej przez mie wersji) - "Scena to dziwna"

<!-- m --><a class="postlink" href="http://czelusc.tbg.net.pl/~szaman/petrvs/scena_to_dziwna.mp3">http://czelusc.tbg.net.pl/~szaman/petrv ... dziwna.mp3</a><!-- m -->

A to, to sam nie wiem w zasadzie co jest, Big Grin ot taki hymn, za bardzo ciężkie może i bez wyrazu, ale jakość troszkę lepsza od tych co mogłem jeszcze zamieścić:

<!-- m --><a class="postlink" href="http://czelusc.tbg.net.pl/~szaman/petrvs/hymn.mp3">http://czelusc.tbg.net.pl/~szaman/petrvs/hymn.mp3</a><!-- m -->

Nie uważam się za profesjonalistę - i każda krytyka mi się przyda. Na żywo zawsze się słucha inaczej. Niemniej twierdzę, że troszkę zostałem skrzywdzony - nie odebraniem mi jakiejś rangi, ale kłamstwem, które mi zarzucano. I zamieszczam to tylko po to - żeby się oczyścić z zarzutów.

Pozdrawiam
PM
Petrvs, to obejrzą tylko ludzie używający IE. W nazwach plików nie moze być spacji ani wielkich liter.
Artur, ja się zupełnie na tym nie znam! Zielony jestem jeśli chodzi o takie rzeczy - Szaman to zamieszał - więc do niego prośba: umiesz zrobić coś z tym, żeby można było obejrzeć w innych przeglądarkach niż IE?

Pozdrawiam
Opera też nie ma problemów, ale mogę zawsze to zmienić. Daj mi 5 min.
Opera ma swój własny silnik, Mozilla, Firefox i inne na tym silniku za bardzo się trzymają prawidłowej składni i mają problemy przy błędach. Ciekawe jak opera pod linuxem, sprawdzał ktoś?
Nie używałem nigdy Mozilli ani Firefoxa, więc nie wiem. Tak się do Opery przyzwyczaiłem, że ciężko by mi było przestawić się na coś innego. A gdy muszę używać IE, to szlag mnie jasny trafia. Dopiero, jak się człowiek przesiadł na coś innego, to widać, jak IE jest niewygodny... Ale to była taka mała dygresja, już kończę offtop...
Już powinno działać.
Pozdrawiam
Chodzi to komuś?
???????

A co nie działa?? :o Nie rozumiem.
U mnie linki nie działają w ogóle. Ani w IE ani w Operze. Sad
Może to coś z serwerem?

Pozdrawiam
Zeratul

P.S. Szaman - jest już Opera 8.0 - kilka niezłych udogodnień
Czy w ogóle nic nie działa?? Zdjęcia sprawdzałem - u mnie działają, a piosenek nie ściągalem bo raz że mam a dwa że jakoś wolno idzie.

SzaMan, umiesz temu zaradzić? Jeżeli nie to jeszcze ewentualnie do tego DuchXa napisze.

Pozdrawiam
Mi się ściąga mam Operę ale z prędkością 0,5 kb/s.
Posłucham sobie za 4 godziny... :/

Szamanie czy to wina serwera?

Zdjęcia to samo prędkość 200 b/s
Może wszyscy się rzucili i upload nie wytrzymuje?
U mnie nawet zdjęcia nie chodzą (w ogóle - dostaję błąd).

Pozdrawiam
Zeratul

P.S. U Ciebie Petrvsie zdjęcia działają, bo nie ściągasz ich z netu tylko z cache'a (pamięci podręcznej przeglądarki)
Zeratul napisał(a):P.S. U Ciebie Petrvsie zdjęcia działają, bo nie ściągasz ich z netu tylko z cache'a (pamięci podręcznej przeglądarki)
Być może. Ja nie wiem, nie znam się na tym kompletnie.
Zeratul napisał(a):Może wszyscy się rzucili i upload nie wytrzymuje?
:lol: Dobre.. :lol: Rozśmieszyło mnie.
U mnie wszystko działa, tylko też strasznie wolno... Sad
Petre, możesz podesłać mi na priva te 15 MB ?

Pozdrawiam
Grabi

PS. Kiedyś mi mignęła deklinacja, wg której życzysz sobie mieć odmieniane imię, jeśli to nie była ta, to mię popraw ;--)
Grabi napisał(a):Petre, możesz podesłać mi na priva te 15 MB ?
Dzięki, już to robię.

Pozdrawiam
No rzeczywiście, linki działają, tylko, że prędkość jest jak krew z nosa... Nie wiem, może kumpel, którego to jest serwer coś zmajstrował... Pewnie po tym moim udostępnianiu tych koncertów zapchało mu się łącze i mógł się zdenerwować i jakiś limit nałożyć. Ale taki mały Sad Wierzyć mi się nie chce. Muszę się z nim skontaktować...

Zeratul - mam wersję 8.0. Podoba mi się Smile
Grabi napisał(a):Kiedyś mi mignęła deklinacja, wg której życzysz sobie mieć odmieniane imię, jeśli to nie była ta, to mię popraw ;--)
a nie latwiej bedzie wg iv?Smile
pozdr.
k. napisał(a):a nie latwiej bedzie wg iv?
Ze jak? Co to iv? Prawidłowo powinno być "Petrvsie" aczkolwiek teraz nie przywiązuję do tego takiej wagi, deklinację kiedyś napisałem bo co druga osoba miała wątpliwości jak to pisać. Teraz już mniej, dlatego jeśli nawet ktoś się pomyli, to nic się nie stanie - po prostu trudny mam nick. Big Grin
k. napisał(a):a nie latwiej bedzie wg iv
Wahałam się między ii a iv, ale wszystkie imiona własne, jakie przyszły mi do głowy, były w ii ;--))
A skoro Petro wszystko jedno... ;--)

Pozdrowienia !!

Petre: to były rozważania, która deklinacja jest właściwsza, II czy IV.

Pozdrawiam takoż ;--)

PS. Nic jeszcze od ciebie nie doszło...
Nienawidzę łaciny Tongue
cur putat te latinam non amare?
latina tibi amanda est!
Big Grin Big Grin
Grabi napisał(a):PS. Nic jeszcze od ciebie nie doszło...
Niemożliwe. Dwa razy wysłałem. I dwa privy na tym forum. Sprawdź dobrze - może masz mało pojemnego maila? Big Grin

Jeśli chodzi o deklinację - to do tego nicku używam polskiej deklinacji Big Grin - bo z łacińską niewielu by sobie poradziło. A z tym "iv" to nie skojarzyłem, bo odebrałem to fonetycznie. :lol:

Pozdrawiam! Big Grin
Stron: 1 2 3