Liczba postów: 12
Liczba wątków: 2
Reputacja:
0
Witam, mam takie pytanie, mianowicie,
w kalendarzu imprez zamieszczonym na kaczmarski.art.pl jest zamieszczona cykliczna (wtorkowa) odbywająca się w moim Wrocku :
Warsztaty muzyczne
Temat - Jacek Kaczmarski w każdy wtorek
od 17.30 do 19.00
Prowadzenie - zespół KARCZMA
inf. 0-692-058-022
klub FIRLEJ
Czy może ktoś na tym był i może powiedzieć coś więcej na jej temat? Ceny biletów, jaka atmosfera, ludzie itp. Czy warto na to pójść ? he ?
I któż z was stanie tak sam, bez przyczyny
ponad miłość i proste wyznawanie winy,
ponad tę jeszcze, że tworzyć ci dano
i że przez dzieło twoje sny zmartwychpowstaną?
-> Jacek Kaczmarski to był taki gość, który tekstami wybijał zęby... | jk.nd.e-wro.pl
Liczba postów: 748
Liczba wątków: 39
Reputacja:
0
Ja przylaczam sie do pytania, ale z innej strony - na czym te warsztaty polegaja?
Pozdrawiam,
M.
Liczba postów: 5,624
Liczba wątków: 166
Reputacja:
0
Polecam temat A ja sobie gram....
Znajdziecie tma chyba część odpowiedzi na wasze pytania
Pozdrawiam
Zeratul
[size=85][i]Znaczyło słowo - słowo, sprawa zaś gardłowa
Kończyła się na gardle - które ma się jedno;
Wtedy się wie jak życie w pełni posmakować,
A ci, w których krew krąży - przed śmiercią nie bledną.[/i][/size]
Liczba postów: 2,726
Liczba wątków: 61
Reputacja:
0
Byłem i polecam. Żadnych biletów się nie sprzedaje, każdy ma wstęp wolny. Janusz jako szef dwuosobowej grupy Karczma, skupił wokół siebie grono młodych kaczmarofili, którzy szlifują wspólnie swoje umiejętności i słuchają utworów wykonywanych przez Janusza i jego kolegę. Niestety kolegi - klawiszowca w dniu w którym byłem, nie miałem okazji poznać. Trochę porozmawialiśmy i było bardzo sympatycznie. Warto tam wpaść oosbiście i samemu się przekonać. Pozdrawiam
Być wciąż spragnionym - to nektar istnienia.
Liczba postów: 12
Reputacja:
0
Ja się dowiedziałem, że to są po prostu warsztaty gitarowe  . Podono klasa. Może się kiedyś nawet wybiorę, chociaż na razie jeszcze nie gram na gitarce...
I któż z was stanie tak sam, bez przyczyny
ponad miłość i proste wyznawanie winy,
ponad tę jeszcze, że tworzyć ci dano
i że przez dzieło twoje sny zmartwychpowstaną?
-> Jacek Kaczmarski to był taki gość, który tekstami wybijał zęby... | jk.nd.e-wro.pl
Liczba postów: 2,154
Liczba wątków: 43
Reputacja:
0
OO, dopiero teraz zwrocilem uwage na ten temat  Jedyne co moge zrobic to goraco polecic te warsztaty, poniwaz sam w nich uczestnicze jako "mlody kaczmarofil"(  ). Warsztaty sa super, chodze troche ponad pol roku (mniejwiecej od czasu ich trwania) i nauczylem sie strasznie duzo  Atmosfera tez jest wspaniala, bo nie jest to jakas szkolka muzyczna, albo co (bez obrazy) gdzie siada jeden guru i mowi: "tak macie grac a jak nie to won"  janusz wszytsko pokazuje, tlumaczy, a jak czegos potrzebujemy to czasem zgodzi sie specjalnie dla nas cos opracowac a potem rozlozyc na czynniki pierwsze, nawet dla takich niemuzycznych jak ja  . Warsztaty sa wlasciwie co tydzien ale czasami sa problemy z lokalem, ale janusz zawsze daje znac (tzn:przewaznie, grrr). Wiec polecam i goraco zachecam, jak jakies pytania jeszcze to mozzna do janusza na kom albo do mnie na gg.
[b][size=80]"Ty przed Tobą świat,
za Tobą ja,
a za mna już nikt."[/size][/b]
Liczba postów: 390
Reputacja:
0
Też polecam. Byłem 2 razy - i klasa. Można sobie popatrzeć, posłuchać, czegoś sie nauczyć - jednym słowem wpaść warto.
Reputacja:
0
mozna tez sobie posiedziec na kocyku i zwiedzic kawalek wroclawia  nawet opalanie sie jest w ramach warsztatow. no i nalesniki (jak sie ma znajomosci  ) ale to tylko wiedza wtajemniczeni
za Tobą ja,
Liczba postów: 36
Liczba wątków: 0
Reputacja:
0
Dopiero teraz zauważyłam ten temat, prawdę mówiąc na forum piszę dopiero od...wczoraj rano??  W każdym razie ja też bardzo polecam, Janusz jest bardzo w porządku, a jak ktoś ma z czymś jakieś opory (tak jak ja...ze śpiewaniem piosenek Kaczmarskiego - bo z innymi nie ma problemu właściwie) to próbuje zachęcić...(bo przecież i tak nikogo się do niczego nie zmusi, wszystko dobrowolne  ).
A Janusz 1 lipca ma ponoć grać koncert w Karpaczu  
Co do naszego...ehhem...lokalu...Firlej sobie nas olał krótko mówiąc...Więc od jakiegoś czasu spotykamy się w XII LO...To tak jakby ktoś chciał do nas dołączyć
"A tam gdzieś - mój brat
Na harfie jak Chrystus rozpięty
Dobrze mu tak!
Niech wie, że niełatwo być świętym!"
Reputacja:
0
hej Isia, witamy na forum
PS:
Isia napisał(a):Więc od jakiegoś czasu spotykamy się w XII LO. o tym wspominalismy z dziesiec razy a i tak raczej zbytniego zainteresowania nie wzbudzilismy ;/ pozdrawiam
za Tobą ja,
Reputacja:
0
Hehe, sorry, no to tylko powtórzyłam...Ale może ktoś zauważy  Zresztą...znam nauczycielkę od WOKu z XII LO (uczy też u mnie) i przez nią zaczęłam kampanię reklamową  Tylko...wiesz...ty ją chyba znasz...a ona chce do nas kiedyś wpaść...powiedziałam, że nie ma problemu  Nie rób mi krzywdy  
"A tam gdzieś - mój brat
Dobrze mu tak!
Reputacja:
0
AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA NIE!!!jak ja bede palil?! zreszta jej nie lubie bo dala mi 4;/
za Tobą ja,
Reputacja:
0
Fuck, racja, mogłam jej nic nie mówić :/ Może zapomni...zresztą jak wpadnie to pewnie tylko na chwilkę...Ej, intencje były dobre, chciałam, żeby ludzie z XII się dowiedzieli...sorry :/
"A tam gdzieś - mój brat
Dobrze mu tak!
Reputacja:
0
Isia napisał(a):chciałam, żeby ludzie z XII się dowiedzieli...sorry ludzie z dwunastki doskonale powinni wiedziec bo sa plakaty ;/
ale spoko i koniec off top
za Tobą ja,
|