Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Imprezy związane z Jackiem odbywające się we Wrocławiu
Witam, mam takie pytanie, mianowicie,
w kalendarzu imprez zamieszczonym na kaczmarski.art.pl jest zamieszczona cykliczna (wtorkowa) odbywająca się w moim Wrocku :

Warsztaty muzyczne
Temat - Jacek Kaczmarski w każdy wtorek
od 17.30 do 19.00
Prowadzenie - zespół KARCZMA
inf. 0-692-058-022
klub FIRLEJ

Czy może ktoś na tym był i może powiedzieć coś więcej na jej temat? Ceny biletów, jaka atmosfera, ludzie itp. Czy warto na to pójść ? he ?
I któż z was stanie tak sam, bez przyczyny
ponad miłość i proste wyznawanie winy,
ponad tę jeszcze, że tworzyć ci dano
i że przez dzieło twoje sny zmartwychpowstaną?
-> Jacek Kaczmarski to był taki gość, który tekstami wybijał zęby... | jk.nd.e-wro.pl
Ja przylaczam sie do pytania, ale z innej strony - na czym te warsztaty polegaja?
Pozdrawiam,
M.
Polecam temat A ja sobie gram....
Znajdziecie tma chyba część odpowiedzi na wasze pytania Big Grin

Pozdrawiam
Zeratul
[size=85][i]Znaczyło słowo - słowo, sprawa zaś gardłowa
Kończyła się na gardle - które ma się jedno;
Wtedy się wie jak życie w pełni posmakować,
A ci, w których krew krąży - przed śmiercią nie bledną.[/i][/size]
Byłem i polecam. Żadnych biletów się nie sprzedaje, każdy ma wstęp wolny. Janusz jako szef dwuosobowej grupy Karczma, skupił wokół siebie grono młodych kaczmarofili, którzy szlifują wspólnie swoje umiejętności i słuchają utworów wykonywanych przez Janusza i jego kolegę. Niestety kolegi - klawiszowca w dniu w którym byłem, nie miałem okazji poznać. Trochę porozmawialiśmy i było bardzo sympatycznie. Warto tam wpaść oosbiście i samemu się przekonać. Pozdrawiam
Być wciąż spragnionym - to nektar istnienia.
Ja się dowiedziałem, że to są po prostu warsztaty gitarowe Big Grin. Podono klasa. Może się kiedyś nawet wybiorę, chociaż na razie jeszcze nie gram na gitarce...
I któż z was stanie tak sam, bez przyczyny
ponad miłość i proste wyznawanie winy,
ponad tę jeszcze, że tworzyć ci dano
i że przez dzieło twoje sny zmartwychpowstaną?
-> Jacek Kaczmarski to był taki gość, który tekstami wybijał zęby... | jk.nd.e-wro.pl
OO, dopiero teraz zwrocilem uwage na ten temat Smile Jedyne co moge zrobic to goraco polecic te warsztaty, poniwaz sam w nich uczestnicze jako "mlody kaczmarofil"(Tongue). Warsztaty sa super, chodze troche ponad pol roku (mniejwiecej od czasu ich trwania) i nauczylem sie strasznie duzo Smile Atmosfera tez jest wspaniala, bo nie jest to jakas szkolka muzyczna, albo co (bez obrazy) gdzie siada jeden guru i mowi: "tak macie grac a jak nie to won"Tongue janusz wszytsko pokazuje, tlumaczy, a jak czegos potrzebujemy to czasem zgodzi sie specjalnie dla nas cos opracowac a potem rozlozyc na czynniki pierwsze, nawet dla takich niemuzycznych jak ja Tongue. Warsztaty sa wlasciwie co tydzien ale czasami sa problemy z lokalem, ale janusz zawsze daje znac (tzn:przewaznie, grrr). Wiec polecam i goraco zachecam, jak jakies pytania jeszcze to mozzna do janusza na kom albo do mnie na gg.
[b][size=80]"Ty przed Tobą świat,
za Tobą ja,
a za mna już nikt."[/size][/b]
Też polecam. Byłem 2 razy - i klasa. Można sobie popatrzeć, posłuchać, czegoś sie nauczyć - jednym słowem wpaść warto.
mozna tez sobie posiedziec na kocyku i zwiedzic kawalek wroclawia Tongue nawet opalanie sie jest w ramach warsztatow. no i nalesniki (jak sie ma znajomosci Tongue) ale to tylko wiedza wtajemniczeni Tongue
za Tobą ja,
Dopiero teraz zauważyłam ten temat, prawdę mówiąc na forum piszę dopiero od...wczoraj rano?? Big Grin W każdym razie ja też bardzo polecam, Janusz jest bardzo w porządku, a jak ktoś ma z czymś jakieś opory (tak jak ja...ze śpiewaniem piosenek Kaczmarskiego - bo z innymi nie ma problemu właściwie) to próbuje zachęcić...(bo przecież i tak nikogo się do niczego nie zmusi, wszystko dobrowolne Tongue).

A Janusz 1 lipca ma ponoć grać koncert w Karpaczu SmileSmileSmile

Co do naszego...ehhem...lokalu...Firlej sobie nas olał krótko mówiąc...Więc od jakiegoś czasu spotykamy się w XII LO...To tak jakby ktoś chciał do nas dołączyć Smile
"A tam gdzieś - mój brat
Na harfie jak Chrystus rozpięty
Dobrze mu tak!
Niech wie, że niełatwo być świętym!"
hej Isia, witamy na forum Big Grin

PS:
Isia napisał(a):Więc od jakiegoś czasu spotykamy się w XII LO.
o tym wspominalismy z dziesiec razy a i tak raczej zbytniego zainteresowania nie wzbudzilismy ;/ pozdrawiam
za Tobą ja,
Hehe, sorry, no to tylko powtórzyłam...Ale może ktoś zauważy Tongue Zresztą...znam nauczycielkę od WOKu z XII LO (uczy też u mnie) i przez nią zaczęłam kampanię reklamową Big Grin Tylko...wiesz...ty ją chyba znasz...a ona chce do nas kiedyś wpaść...powiedziałam, że nie ma problemu Big Grin Nie rób mi krzywdy Big GrinBig GrinBig Grin
"A tam gdzieś - mój brat
Dobrze mu tak!
AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA NIE!!!jak ja bede palil?! zreszta jej nie lubie bo dala mi 4;/
za Tobą ja,
Fuck, racja, mogłam jej nic nie mówić :/ Może zapomni...zresztą jak wpadnie to pewnie tylko na chwilkę...Ej, intencje były dobre, chciałam, żeby ludzie z XII się dowiedzieli...sorry :/
"A tam gdzieś - mój brat
Dobrze mu tak!
Isia napisał(a):chciałam, żeby ludzie z XII się dowiedzieli...sorry
ludzie z dwunastki doskonale powinni wiedziec bo sa plakaty ;/

ale spoko i koniec off top Big Grin
za Tobą ja,