Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pokolenie - opis płyty
Tak nie a'propos dyskusji na tematy religijne ;)

W opisie płyty "Pokolenie" (Złota kolekcja) jest błąd. Po kliknięciu na tytułową piosenkę "Pokolenie" ( tekst autorstwa K.M. Sieniawskiego/muzyka P. Gintrowskiego) otwiera się nieprawidłowo strona z tekstem J.Kaczmarskiego.
Na płycie Trio śpiewa tekst Sieniawskiego a nie Kaczmarskiego. Link powinien się więc prawidłowo odnosic do tekstu K.M. Sieniawskiego.

Po drugie - to już uwaga ogólniejsza - aktualna nazwa wydawcy większości płyt Kaczmarskiego, Gintrowskiego i Łapińskiego, to EMI Music Poland. Pomaton już nie istnieje, o ile mi wiadomo. Należałoby ta zmianę uwzględnić, przy odpowiednich opisach płyt. W kazdym razie, np. w opisach płyt zamieszczonych w merlin.pl widnieje nazwa EMI Music Poland
[b][color=#000080]Warszawskie bubki, żygolaki
Z szajka wytwornych pind na kupę,
I ty, co mieszkasz dziś w pałacu,
A srać chodziłeś pod chałupę,
Ty, wypasiony na Ikacu -
całujcie mnie wszyscy w dupę.[/color][/b]
Ja myślę że przy opisach płyty powinien być wydawca istniejący w momencie wydania płyty, czyli ten który faktycznie ówcześnie wydał daną płytę
"Wszyscyśmy z płócien
Rembrandta:
To tylko kwestia
Światła ; "
Z tego problemu można wyjść akurat w ten sposób by np. po nazwie Pomaton napisać w nawiasie (aktualna nazwa wytwórni - EMI Music Poland). Wtedy wilk będzie syty i owca cała.
Być wciąż spragnionym - to nektar istnienia.
Pierwszy problem juz poprawiony. W drugim chyba zrobimy jak proponuje lodbrok, bo przecież w katalogach podajesz wydawnictwo, które wydało nawet, gdy ono już nie istnieje.
Artur napisał(a):bo przecież w katalogach podajesz wydawnictwo, które wydało nawet, gdy ono już nie istnieje.
No ok! Ja tylko mówię, że należałoby zmianę uwzględnić. Narazie jest nieuwzględniona.
Najlepiej jest chyba zrobić tak, jak uczyniono w boxie, czyli pisać i nazwę starego wydawnictwa i nowego (zobaczcie przy "Murach" albo "Krzyku")

Pozdrawiam!
[b][color=#000080]Warszawskie bubki, żygolaki
Z szajka wytwornych pind na kupę,
I ty, co mieszkasz dziś w pałacu,
A srać chodziłeś pod chałupę,
Ty, wypasiony na Ikacu -
całujcie mnie wszyscy w dupę.[/color][/b]

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości