03-23-2005, 01:40 PM
Gratuluję pomysłu, choć paradoksalnie może zubozyć forum. Wiele postów by nie powstało, gdyby autorzy zapoznali się z komentarzem Kaczmarskiego do utworów. Pozdrawiam
T.
T.
Komentarze Jacka do wierszy
|
03-23-2005, 01:40 PM
Gratuluję pomysłu, choć paradoksalnie może zubozyć forum. Wiele postów by nie powstało, gdyby autorzy zapoznali się z komentarzem Kaczmarskiego do utworów. Pozdrawiam
T.
03-23-2005, 01:47 PM
Ja o to jestem spokojny. Niektóre wypowiedzi Jacka są na tyle ciekawe, że właśnie mogą wywołać dyskusję albo dodatkowe komentarze. Poza tym informacji nigdy za wiele
Być wciąż spragnionym - to nektar istnienia.
03-23-2005, 03:26 PM
Nie wydaje mi się, że pytania całkowicie znikną. Może to nakieruje pytających ale nie zawsze. Wydawało by się, że Poczekalnia jest bardzo klarowna a jednak jak widzimy są wątpliwości.
03-23-2005, 06:52 PM
tamn napisał(a):Wiele postów by nie powstało, gdyby autorzy zapoznali się z komentarzem Kaczmarskiego do utworów.No właśnie - gdyby się zapoznali. A to, że są na stronie tego nie gwarantuje - patrz nuty
04-08-2005, 03:17 PM
Również bardzo ucieszyłem się z możliwości poczytania komentarzy samego twórcy do swych dzieł. Wszak nie wszyscy pewnie wiedzieli np., że
Miałem zresztą taki przypadek w 84 roku w USA. Męcząca trasa i podczas śpiewania "Obławy" poszła mi krew z nosa. Oczywiście dokończyłem utwór. Później przychodzili ludzie i mówili: "To rewelacyjnie wyglądało, jak Pan to zrobił? ". Doskonały pomysł .
I któż z was stanie tak sam, bez przyczyny
ponad miłość i proste wyznawanie winy, ponad tę jeszcze, że tworzyć ci dano i że przez dzieło twoje sny zmartwychpowstaną? -> Jacek Kaczmarski to był taki gość, który tekstami wybijał zęby... | jk.nd.e-wro.pl |
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|