Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Czy jedyne forum o Jacku Kaczmarskim umarło?
Niby cały czas jest 100-200 osób online, ale to prawdopodobnie są boty. Wszystkie działy opustoszały, żadnych dyskusji, uwag, nowych postów. Jest szansa przywrócić tu jakąkolwiek aktywność? Jak myślicie?
Odpowiedz
(05-02-2021, 05:58 PM)Bragiel napisał(a): Jest szansa przywrócić tu jakąkolwiek aktywność? Jak myślicie?

Moim zdaniem nie ma na to szansy. 
Ludzie wolą coś na szybko skrobnąć choćby na fb niż bawić się w tworzenie postów na forum. Zresztą można odnieść wrażenie, że wszystko co tu było do powiedzenia już zostało powiedziane. 
Wiele lat temu pisałem, że fb zamorduje forum(nie tylko zresztą to) i chyba były to słuszne przewidywania. 
Czy to źle? Nie wiem, taka pewnie kolej rzeczy.

P.S. Sam zajrzałem tutaj pierwszy raz od paru miesięcy, a kiedyś każdy dzień zaczynało się od wejścia na niebieskie forum.
Tam - Apokalipsa,
Nieuchronny kres.
Tu - nie grozi nic nam,
Tu - niezmiennie jest...
Odpowiedz
A ja mam wrażenie od pewnego czasu, że Niktważny grając na scenie nabrał mimiki patrona tej domeny i ta przypadłość się pogłębia...
Słowo „ostatni” ma sens dopiero w przemówieniu nad grobem, a za życia mówi się „następny”.
Odpowiedz
Też rzadko zaglądam ale - jak by nie było - to kopalnia wiedzy o JK.
"Na ludzką pamięć nie można liczyć. Niestety, również na niepamięć."
Odpowiedz
W pustym raju powietrze kwaśne
Jałowieje nietknięta ziemia
Zarastają ścieżki ostatnie
Nikt nie zbiera owoców stworzenia
W wielkiej ciszy prócz kroku swojego
Słyszy Stwórca rytm uporczywy
Z drzewa wiedzy dobrego i złego
Lecą jabłka w wysokie pokrzywy
Odpowiedz
Czy można się tak łatwo poddawać? Czy tak wspaniałemu forum z taką tradycją można pozwolić Ot tak wymrzeć? Na pewno jest jeszcze wiele tematów do dyskusji (jeden jakiś czas temu zacząłem i czekam na odpowiedzi), wiele wierszy do obgadania i zinterpretowania, a do tego wrzucacie różne rzeczy na,Facebooku, może niektóre można wstawić i tu jako zaczątek do ciekawej dyskusji?
Odpowiedz
(09-11-2022, 01:58 AM)Jan Bogumił Antonik napisał(a): Czy można się tak łatwo poddawać? Czy tak wspaniałemu forum z taką tradycją można pozwolić Ot tak wymrzeć? Na pewno jest jeszcze wiele tematów do dyskusji (jeden jakiś czas temu zacząłem i czekam na odpowiedzi), wiele wierszy do obgadania i zinterpretowania, a do tego wrzucacie różne rzeczy na,Facebooku, może niektóre można wstawić i tu jako zaczątek do ciekawej dyskusji?

Forum zostało zaniedbane przede wszystkim w okresie, gdy była dłuższa przerwa w działaniu strony (przenoszenie na nowy serwer itd., zlikwidowanie adminów i moderatorów). Wtedy zaczęliśmy korzystać z fb i tak zostało.
Ale trzeba będzie trochę nadrobić to wszystko.
"Wszyscyśmy z płócien
Rembrandta:
To tylko kwestia
Światła ; "
Odpowiedz
Witam, uwazam ze Jacek K. zyczylby sobie abysmy zamiast durnego fb, uzywali forum Mistrza .

Poza tem z psem Marvelem jestemy przeciwni ......

Forum musi trwac ,przywoluje wszystkich do powrotu na forum i prosze o przywrocenie adminow i moderat. pozdr. Duch kozacytwa .....     

Sad Blush Rolleyes  SickCry Huh Confused Shy Idea Idea
Odpowiedz