Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Obrzucanie się błotem na tym forum
plazmonik (w innym wątku) napisał(a):ps.Olaffie, Zbychu - może założycie sobie oddzielny temat, gdzie będziecie się ćwiczyć w obrzucaniu się błotem? Rozumiem, że niesie to sporo zabawy dla Was obu, ale proponuję jednak się trochę ograniczyć...
Dobry pomysł!

A mottem do niniejszego wątku (jednocześnie dobrze przedstawiającym mój punkt widzenia na ten temat) niech będzie cytat z Mistrza:

— Bezkarnie w biały dzień szaleje wściekły pies
I mądrość też ugrzęzła w szale.
Mądrością dzisiaj wściekły śmiech z nieśmiałych łez —
A ty szalejesz, Sowizdrzale!

— Jest śmiech i śmiech,
Jak dar, jak grzech,
A ja się będę śmiał za trzech
Z wściekłego psa, co kąsa wokół zanim zdechnie;
Lecz jest i łza
I nad nią ja
Nie parsknę, póki boleść trwa
I pierwszy walnę w pysk, co przy niej się uśmiechnie.

KN.
Odpowiedz
ale wiecie co... zauważyłem że użytkownicy tego forum obrzucają się błotem w niezwykle wyszukany sposób... niektóre wypowiedzi pokazują wysoki intelekt autorów, lecz niski współczynnik kultury... tak czy inaczej... czasem lubie sobie poczytac jak sie leszczą Big Grin
...o wierzb warkoczach
o dziewczynie

poeta milczy...
Odpowiedz
Mat napisał(a):czasem lubie sobie poczytac jak sie leszczą
O! Przynajmniej szczery człowiek!

Reszta czyta a potem głośno mówi, że nie czyta! Potem głośno daje wyraz swojemu świętemu oburzeniu. Ale jednak czyta! Czyta zawzięcie! Żadne słowo nie ujdzie uwadze oburzonych.

Wśród święcie oburzonych, wśród zażenowanych poziomem niemerytorycznej pyskówki - z doświadczenia wiem to - dominuje postawa negacji wobec toczącego się konfliktu wyrażana za pomocą cytatów z Mistrza.
I tak, wielką popularnoscią cieszą się fragmenty "Trenu spadkobierców" albo ". Okładających się kijami". Czesto przeczytamy tez fragmenty "Końca wojny trzydziestoletniej".

Święcie oburzeni uwielbiają podeprzeć się cytatem z Monumentalnego Wydawnictwa. Najczęsciej jednak zapominają, że "o spokój apleuje furiat" a "uczciwość sławi sprzeniewierca"

Warto przyjrzeć się kłótniom i obrzucaniu błotem. Warto przyjrzeć się nie tym, którzy się kłócą, ale tym, którzy kłótnie obserwują Wink
[b][color=#000080]Warszawskie bubki, żygolaki
Z szajka wytwornych pind na kupę,
I ty, co mieszkasz dziś w pałacu,
A srać chodziłeś pod chałupę,
Ty, wypasiony na Ikacu -
całujcie mnie wszyscy w dupę.[/color][/b]
Odpowiedz
No widzisz Mat kolejna okazja do poczytania! To się chyba nie skończy a ty będziesz miał uciechy jeszcze wiele :wink:
Odpowiedz
:twisted: jak widzę zażartość w oczach(zwlaszcza w Avatarach) niektórych to jestem pewnien że do końca świata nie braknie mi rozrywki... a drogiolaff22, nie lubie być kontrolowanym... ale moim postom przyda się trochę uwagi Tongue Big Grin
...o wierzb warkoczach
o dziewczynie

poeta milczy...
Odpowiedz