Liczba postów: 5,238
Liczba wątków: 221
Reputacja:
0
Forum pluje błędami:
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 494: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 5277: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3903)
a treść niektórych wpisów jest pusta.
Na przykład na tej stronie: <!-- l --><a class="postlink-local" href="http://www.kaczmarski.art.pl/forum/viewtopic.php?f=10&t=9405">viewtopic.php?f=10&t=9405</a><!-- l -->
Liczba postów: 6,588
Liczba wątków: 189
Reputacja:
1
A ma to jakieś większe znaczenie skoro aktywność na forum jest dłuższego czasu, praktycznie zerowa?
Tam - Apokalipsa,
Nieuchronny kres.
Tu - nie grozi nic nam,
Tu - niezmiennie jest...
Reputacja:
0
Z tego, że rzadko kto pisze, nie wynika, że nikt nie czyta.
A czy ma to większe znaczenie? To jest trochę tak, jak z księgozbiorami - ludzie gromadzą przeczytane książki, na wypadek gdyby chcieli do nich kiedyś powrócić, coś sobie przypomnieć... Więc skoro te książki stoją i zajmują miejsce, to lepiej, żeby były kompletne. Podobnie z tym forum.
Przykładowo - ktoś wspomina koncert pewnego zespołu i chciałby sobie przypomnieć, jak nazywali się grający w nim muzycy. A tu pech - coś wyrąbało jeden wpis i informacja przestała być zrozumiała, jak np. tu: <!-- l --><a class="postlink-local" href="http://www.kaczmarski.art.pl/forum/viewtopic.php?f=27&t=9368">viewtopic.php?f=27&t=9368</a><!-- l --> . Można co najwyżej się domyślać, że autor wątku nie do końca wiedział, jak się nazywa jeden z jego muzyków.
Reputacja:
1
To co piszesz miałoby uzasadnienie jakieś 5-10 lat temu. A informacje, o których wspominasz, można sobie znaleźć na stronie. W forumowych pisankach i tak się pewnie już mało kto połapie. Zwłaszcza nowicjusz.
W kwestii info o zespole(coś szwankuje z wklejaniem cytatów): czy ja wiem? To mu wujek G zaoferuje pomoc w postaci fejsa, albo YT i już mu się rozwieją wątpliwości.
Dauri, wybacz, ale to forum to już skansen.
Tam - Apokalipsa,
Nieuchronny kres.
Tu - nie grozi nic nam,
Tu - niezmiennie jest...
Liczba postów: 6,122
Liczba wątków: 99
Reputacja:
0
Kuba, nie zgadzam się. Forum w sensie swojej podstawowej funkcji umarło, ale jest tu cała masa szczegółowych informacji, których nie znajdziesz nigdzie indziej. Jeśli ktoś przebije się przez masę bezwartościowych postów, bicia piany, urodzin, dowcipów itd., to w swej merytorycznej części jest tu kopalnia wiedzy o Jacku i jego twórczości.
Liczba postów: 5,038
Liczba wątków: 264
Reputacja:
2
Niestety problem leży po stronie phpbb, nie współpracuje za dobrze z wersją php, która mam na serwerze... mają to poprawić w następnej wersji z tego co się doszukałem.
Reputacja:
1
Zgadzam się, to też napisałem, że wszystko fajnie, tylko większości odwiedzającym, będzie ciężko się jednak przez to wszystko przebić.
I żeby była jasność - jestem zapalonym fanem tego forum. Ale pewnych kwestii nie da się przeskoczyć. Nic już się raczej nie poradzi. Niebieski(!) portal zrobił swoje. Aczkolwiek, gdyby rozmaite dyskusje wróciły tutaj przynajmniej w połowicznym natężeniu jak miało to miejsce co najmniej 3,4 lata temu, byłoby fajnie.
Tam - Apokalipsa,
Nieuchronny kres.
Tu - nie grozi nic nam,
Tu - niezmiennie jest...
Reputacja:
0
Zaryzykuję tezę, że to forum, poświęcone jednemu bardowi, jest ewnementem w skali światowej. Nie znalazłem podobnego ani o Brassenie, ani o Brelu, choć na temat tych bardów powstały setki książek (i nadal powstają), nie znalazłem też o Okudżawie. Jest za to coś podobnego o Wysockim, ale młodsze i mniejsze, choć pewnie z czasem się rozrośnie: <!-- m --><a class="postlink" href="http://vysotsky.ws/">http://vysotsky.ws/</a><!-- m -->
Trochę więc szkoda pozostawić to forum na działanie erozji rozmaitych wersji narzędzi. Jest to niezaprzeczalnie kopalnia wiedzy o Jacku j jego twórczości, sam fakt jego istnienia może zachęcić ludzi do pisania prac naukowych i innych publickacji poświęconych Jackowi, ale nawet gdyby to miało być tylko coś w rodzaju pomnika, to i tak warto je utrzymywać i konserwować.
Liczba postów: 1
Liczba wątków: 0
Reputacja:
0
Zarejestrowałam się , zainspirowana, a tu same błędy wyświetlania strony
Reputacja:
2
Niestety najnowsza aktualizacja nie przyniosła kompatybilności z nowa wersją php. Czekamy ciągle na wersje 3.2
Liczba postów: 83
Liczba wątków: 17
Reputacja:
0
Na górze strony mi wyskakuje ciągle
/includes/bbcode.php on line 494: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 494: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 494: preg_replace(): The /e modifier is no longer
Liczba postów: 514
Liczba wątków: 15
Reputacja:
0
Zgadzam się z Lutrem i daurim. Na forum wchodzę bardzo rzadko, ale wiem, że to kopalnia wiadomości. Moja córka zainteresowana jest bardzo piosenkami z "Mojego zodiaku". Pamiętałam, że była już dyskusja na ten temat. Chciałam jej pokazać, a tu same błędy. I brak większości wypowiedzi. Straszna szkoda :(.
Jestem egzemplarz człowieka
- diabli, czyśćcowy i boski.
Reputacja:
2
Niestety ciagle nie wydano poprawek, moda na fora minęła i pewnie mniej ludzi przy tym siedzi :(
Liczba postów: 419
Liczba wątków: 7
Reputacja:
0
A możesz chociaż potwierdzić, że informacje, które tu, na tym forum były, a teraz w ich miejsce wyświetlają się puste posty, są gdzieś w przestrzeni dyskowej zachowane i nie uległy anihilacji?
Słowo „ostatni” ma sens dopiero w przemówieniu nad grobem, a za życia mówi się „następny”.
Reputacja:
2
Awaria jest wynikiem niezgodności wersji PHP z wersją obsługiwaną przez forum. Na kilku forach już to spotkałem. Autorzy forum obiecują poprawkę w następnej wersji. Baza danych jest pełna i nie uszkodzona.
Reputacja:
1
Proponuję forum przenieść całkowicie do archiwum. Umówmy się, nikt tu już praktycznie nic nie pisze poza jakimiś "epizodami".
Artur ma rację, fora umierają. Fejsbuk przejął tę formę komunikacji. Nie uważam, że to dobre, no ale raczej nic na to nie poradzimy.
12 lat to i tak sporo :)
Tam - Apokalipsa,
Nieuchronny kres.
Tu - nie grozi nic nam,
Tu - niezmiennie jest...
Liczba postów: 935
Liczba wątków: 18
Reputacja:
1
do dauriego: jateż
A strażak także był Sam
|