Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
U innych
Nie znalazłem odpowiedniego tematu, więc założyłem nowy. Nie mamy tu do czynienia z koncertem piosenek Jacka, ale znany wykonawca włączył jeden utwór Kaczmara do swojego repertuaru (zdaje się, że na nowej ich płycie ma się też znaleźć ów cover). Do obejrzenia i posłuchania na TouTube.

Można by tu wrzucać takie okazjonalne flirty innych artystów z twórczością Jacka Kaczmarskiego.
Znajdzie się słowo na każde słowo
Odpowiedz
No, nie jest to głupie wykonanie!
Odpowiedz
Widziałem to jak Muniek występował u nas na jubileuszu Agory. Nie zrobiło to na mnie większego wrażenia, podobnie jak i to podlinkowane.
Habakukowo-grabarzowe wykonania jakoś do mnie nie trafiają.
Tam - Apokalipsa,
Nieuchronny kres.
Tu - nie grozi nic nam,
Tu - niezmiennie jest...
Odpowiedz
No wiesz, ja nie twierdzę, że chciałbym tego słuchać w wolnych chwilach, ale spośród rozmaitych coverów ten da się nawet słuchać, bo jest w tym jakieś zaangażowanie przynajmniej.

Koronnym argumentem zwolenników przenoszenia Kaczmara do innych kręgów muzycznych jest to, że wiele nowych osób będzie tego słuchać. Do tego argumentu odniósł się sam Jacek w artykule "Głosy z taśmy" ("Wyborcza", 25 lipca 2000). "Słuchać - być może, ale czy słyszeć?" - napisał. Oczywiście podzielam to zdanie, jednak to jeszcze nie znaczy, że robienie takich coverów jest czymś z gruntu złym.
Odpowiedz
Luter napisał(a):"Słuchać - być może, ale czy słyszeć?" - napisał

Jacek jak zawsze, absolutnie celnie!
Tam - Apokalipsa,
Nieuchronny kres.
Tu - nie grozi nic nam,
Tu - niezmiennie jest...
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości