Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
wydzielone z 20130620 Polska The Times - dyskusja Luter - MS
M.S. napisał(a):Nie Tobie to oceniać, klakierze grajka jednej epoki.

Widzisz, gnojku, jak niewiele trzeba, żebyś sam bez bicia się przyznał, jakim ścierwem jesteś naprawdę.

Edit:
Jeszcze tytułem wyjaśnienia:
Według „Polskiego Kodeksu Honorowego” Boziewicza – z komunistami pojedynkować się nie wolno, gdyż są to kłamcy, paszkwilanci i oszczercy (art. 8, punkty 11, 16, 21 i 22), zdrajcy (art. 8, punkt 2), ludzie „przywłaszczający sobie nieprawnie tytuły, godności lub odznaczenia” (art. 8. punkt 24), wreszcie ludzie „obcujący ustawicznie z ludźmi notorycznie niehonorowymi” (art. 8, punkt 25).
Odpowiedz
M.S. nie podskakuj tyle. A jeżeli przemoc jest dla Ciebie argumentem w dyskusji, to jesteś na dnie...
"Wszyscyśmy z płócien
Rembrandta:
To tylko kwestia
Światła ; "
Odpowiedz
Luter napisał(a):Jeszcze tytułem wyjaśnienia:
Według „Polskiego Kodeksu Honorowego” Boziewicza – z komunistami pojedynkować się nie wolno, gdyż są to kłamcy, paszkwilanci i oszczercy (art. 8, punkty 11, 16, 21 i 22), zdrajcy (art. 8, punkt 2), ludzie „przywłaszczający sobie nieprawnie tytuły, godności lub odznaczenia” (art. 8. punkt 24), wreszcie ludzie „obcujący ustawicznie z ludźmi notorycznie niehonorowymi” (art. 8, punkt 25).

Żadne mnie nie dotyczy - jako socjalista jestem z oczywistych powodów antykomunistą.

Waham się jedynie przy ostatnim punkcie... Faktycznie coś za długo z Tobą gadam, jeszcze Cię nobilitując...
Odpowiedz
Raczej Stalinowiec, a nie socjalista...
"Wszyscyśmy z płócien
Rembrandta:
To tylko kwestia
Światła ; "
Odpowiedz
Przemek napisał(a):Raczej Stalinowiec, a nie socjalista...

Umysłowo jesteś na poziomie niedoszłych teściów głównego bohatera O północy w Paryżu, którzy żegnają go ze słowami "pozdrów Trockiego".
Odpowiedz
M.S. napisał(a):Nie Tobie to oceniać, klakierze grajka jednej epoki.

Głupku! Doceniam, że wysiliłeś mózgownicę, żeby mi dopiec, ale nic z tego. Nie sądzisz chyba, byś mógł mi czymkolwiek dowalić. Swoją drogą z przywołaniem Leszka i Pawła jest coś na rzeczy. Zasadnicza różnica między nimi a tobą polega na tym, że cokolwiek by o nich nie mówić, potrafią sprawić mi przykrość, bo za wiele rzeczy bardzo ich szanuję; przede wszystkim oni w odróżnieniu od ciebie prezentują autentyczną gigantyczną wiedzę na temat twórczości patrona tego forum, co dla mnie - jak się domyślasz - jest bardzo istotne. Za to samo bardzo szanuję również Przemka, z którym w wielu kwestiach całkowicie się nie zgadzam. Leszka szanuję też za antykomunizm. A ty kim jesteś? Czerwonym pomiotem, który nic ciekawego nie wie i nic ciekawego nie powie.
Odpowiedz
Luter napisał(a):Głupku! Doceniam, że wysiliłeś mózgownicę, żeby mi dopiec, ale nic z tego. Nie sądzisz chyba, byś mógł mi czymkolwiek dowalić.

Jak nie :)? Przecież widzę, jak ślicznie się ciskasz, pajacu :).

To naprawdę niskie, że sprawia mi to przyjemność... Może dlatego, że nie lubię fanatyków i klakierów? Kaczmarski był zdolnym pieśniarzem, ważnym przez okres buntów młodzieńczych, kiedy człowiek jest podatny na kwestie wolności i niezależności. To tłumaczy, dlaczego średnia wieku na jego koncertach była stała. Potem na szczęście się z tego wyrasta. Kaczmarski staje się cenną inspiracją, ale jedynie jedną z wielu.

Niektórzy na stare lata wracają do Pana Samochodzika, inni zapuszczają włosy, jeszcze inni bawią się kolejkami elektrycznymi, a są i tacy, co słuchają Kaczmarskiego :). Na zdrowie!
Odpowiedz
Ech... M.S. nawet największe brednie i debilizmy które piszesz - mnie nie dziwią. I chyba nikogo nie dziwią. Jesteś zwyczajnie upośledzony i tym bardziej nie można się z Tobą pojedynkować.
"Wszyscyśmy z płócien
Rembrandta:
To tylko kwestia
Światła ; "
Odpowiedz
A w temacie ciskania się to przodujesz M.S. :) Wystarczy, że ktoś potraktuje ciebie raz jeden, tak jak tu traktujesz innych nieustannie i masz pianę na pysku :)
"Wszyscyśmy z płócien
Rembrandta:
To tylko kwestia
Światła ; "
Odpowiedz
Przemek napisał(a):A w temacie ciskania się to przodujesz M.S. :) Wystarczy, że ktoś potraktuje ciebie raz jeden, tak jak tu traktujesz innych nieustannie i masz pianę na pysku :)

Święta prawda! MS to zakompleksiony onanista.

M.S. napisał(a):Niektórzy na stare lata wracają do Pana Samochodzika, inni zapuszczają włosy, jeszcze inni bawią się kolejkami elektrycznymi, a są i tacy, co słuchają Kaczmarskiego :). Na zdrowie!

Gościu, abstrahujesz od układu odniesienia. Jakaż słaba musiałaby być moja fascynacja, gdyby mogło mnie dotknąć chrzanienie takiego pierdolca. A to dopiero dziwne by było, gdyby taki móżdżek jak ty pojął z JK wiele. Zresztą nie tacy jak ty dumnie mi już oznajmiali, że wyrośli z Kaczmarskiego.
Odpowiedz
lol
Odpowiedz
Luter napisał(a):Święta prawda! MS to zakompleksiony onanista.

Przyznaj się, lizałbyś dupę Kaczmarskiemu, gdyby Cię o to poprosił.
Odpowiedz
A co do twórczości Kaczmarskiego - rozumiem ją lepiej niż Ty i reszta tej zgrai. Tylko dlatego, bo umiem popatrzeć na nią krytycznie i dostrzegać także, że często jest miałka i naiwna. Ale rozmawianie z takim zakutym łbem jak Ty jest pozbawione sensu i przyjemności.
Odpowiedz
Chłopczyku zasmarkany, gdybyś cokolwiek z twórczości Kaczmarskiego pojął, nie chrzaniłbyś o swoich bolszewickich teoriach. Nie dziwi mnie natomiast twoje przekonanie o rozumieniu wszystkiego lepiej niż ja "i reszta tej zgrai". Wpisuje się to bowiem w szaleństwo, które prezentujesz, w jakiś szał dzikiego zwierza, który z ciebie wyłazi. Obrażasz wszystkich, na oślep rzucając inwektywami, albo pieprzysz farmazony w rodzaju:

Smętek na Fejsbuku napisał(a):Jak ktoś ma pieniądze powyżej pewnego poziomu, może je tylko marnować. Oczywiście może działać charytatywnie, ale lepiej już niech odda te pieniądze państwu. Co innego pożytecznego może zrobić bogaty? Nic - wydawać tylko na zbytki.

Nie ma takiej fizyki, by ktoś tak głupi miał szansę cokolwiek pojąć. Nie dziwi mnie również, że rozumienie twórczości Kaczmarskiego doprowadziło cię do wniosku, że jest ona miałka i naiwna. To tylko dobrze o niej świadczy.
Odpowiedz
Luter napisał(a):Chłopczyku zasmarkany, gdybyś cokolwiek z twórczości Kaczmarskiego pojął, nie chrzaniłbyś o swoich bolszewickich teoriach.

Właśnie pojąłem - i wiele z jego twórczości świadomie odrzuciłem, bo nie zgadzałem się z jego wizją. Ale wiele też wziąłem szczerze do serca. Był czas, gdy zachłyśnięty jego talentem przyjmowałem wszystko niczym prawdy objawione, ale, na litość, miałem wtedy 16 lat!

Luter napisał(a):Jak ktoś ma pieniądze powyżej pewnego poziomu, może je tylko marnować. Oczywiście może działać charytatywnie, ale lepiej już niech odda te pieniądze państwu. Co innego pożytecznego może zrobić bogaty? Nic - wydawać tylko na zbytki.

Nie ma takiej fizyki, by ktoś tak głupi miał szansę cokolwiek pojąć.

Jesteś zwyczajnie ograniczony. Nie idiotą, nie głupkiem, tylko ograniczony przez własną mentalność, pogardę dla myślących i wyznawane wartości, które nie pozwalają Ci wyciągać wniosków z tego, co widzisz.

Bogactwo powyżej pewnego poziomu się marnuje. Oczywiście mogę sobie wyobrazić multimilionera obdarzonego na tyle szerokimi horyzontami, że mógłby twórczo wykorzystać każde bogactwo, ale to byłby wyjątek. Miliardy na kontach nielicznych się marnują - widzą to sami miliarderzy, stąd akcja Billa Gatesa, by połowę bogactwa przeznaczyć na walkę z biedą. Chwalebne, ale nie lepiej gdyby obłożyć go 90% podatkiem dochodowym?

Problemem są też monopole - Google ma gigantyczne przychody na swoich kontach, z którymi nie wie, co robić. Wielkie sieci koszą małych przedsiębiorców. W komunistycznej II Rzeczypospolitej dokonano parcelacji części majątków ziemskich, by pozwolić chłopom na samodzielne utrzymanie. Za jakiś czas nastąpi parcelacja majątków korporacji, aby ludzie mogli się godnie utrzymać...
Odpowiedz
M.S. napisał(a):Był czas, gdy zachłyśnięty jego talentem przyjmowałem wszystko niczym prawdy objawione, ale, na litość, miałem wtedy 16 lat!

Zgadza się! Wtedy więc można ci było pewne rzeczy wybaczyć, dziś natomiast jesteś już idiotą patentowanym.

Smętek napisał(a):
Luter napisał(a):Jak ktoś ma pieniądze powyżej pewnego poziomu, może je tylko marnować. Oczywiście może działać charytatywnie, ale lepiej już niech odda te pieniądze państwu. Co innego pożytecznego może zrobić bogaty? Nic - wydawać tylko na zbytki.

To oczywiście nie ja napisałem. Ten kretyn nie umie nawet porządnie cytować.
Odpowiedz
zaprzestancie wzajemnych podbojow
korzystajcie z dobrodziejestw pokoju
Odpowiedz
moze ktorys ze mna na solo jak jestescie tacy odwazni
Odpowiedz
Maćku, zajrzyj tu, proszę!
Głupota ludzka jest faktycznie tworem doskonałym. W takich momentach przypomina mi się słynne już zdanie Kraśnego:

Cytat:Sławku, Bóg naprawdę jest wszechmocny, jeśli udało mu się stworzyć kogoś tak głupiego jak Ty.
Odpowiedz
Synku,
doprowadziłeś mnie do totalnego ataku śmiechu.

Ten mały napisał(a):Jak ktoś ma pieniądze powyżej pewnego poziomu, może je tylko marnować. Oczywiście może działać charytatywnie, ale lepiej już niech odda te pieniądze państwu. Co innego pożytecznego może zrobić bogaty? Nic - wydawać tylko na zbytki.

Bogactwo powyżej pewnego poziomu się marnuje. Oczywiście mogę sobie wyobrazić multimilionera obdarzonego na tyle szerokimi horyzontami, że mógłby twórczo wykorzystać każde bogactwo, ale to byłby wyjątek. Miliardy na kontach nielicznych się marnują - widzą to sami miliarderzy, stąd akcja Billa Gatesa, by połowę bogactwa przeznaczyć na walkę z biedą. Chwalebne, ale nie lepiej gdyby obłożyć go 90% podatkiem dochodowym?

Jak sobie o tym pomyślę, zaczynam turlać się ze śmiechu. To się po prostu nie mieści w głowie!
Stary! Oświadczam, że pobiłeś dobrze wyśrubowany rekord głupoty zaprezentowanej na tym forum. Z kretesem prześcignąłeś tytanów bezmyślności: Sławka, Markową, Ducha, nie mówiąc już o lżejszych przypadkach w rodzaju JoannyK. Jesteś ich królem!
Odpowiedz
Luter napisał(a):Maćku, zajrzyj tu, proszę!
Zajrzałem. Ech...
Znajdzie się słowo na każde słowo
Odpowiedz
Na kontach miliarderów są grube miliardy (nigdy nie wykorzystywane!!!), podczas gdy klasa średnia biednieje, a biedota wegetuje - i mówię tu o samych Stanach Zjednoczonych. Trzeba być skurwysynem, żeby uważać, że to w porządku w imię wyimaginowanej idei wolności. Tak jak trzeba być skurwysynem, by odmówić kobiecie aborcji, "bo Pismo zakazuje" - i parę innych przykładów się też znajdzie.

Ale nawet jeśli odrzuci się empatię na rzecz draństwa, dalej powinno się być zwolennikiem socjaldemokracji - z chłodnej ekonomicznej kalkulacji. Był tylko jeden moment w dziejach kapitalizmu, kiedy ten rzeczywiście działał i przynosił bogactwo wszystkim: i szarym ludziom, i milionerom. (Obecny neoliberalizm przynosi zyski tylko wąskiej kaście najbogatszych.) Był to świat zachodni po reformach Keynesa. Kilka postulatów Keynesa (które zostały wypróbowane w praktyce i działały!) wymieniłem: na tej podstawie nazwałeś mnie komunistą. A ja po prostu opisałem Stany Zjednoczone epoki Eisenhowera. Czyżby zimna wojna (do epoki Reagana i Thatcher) to był konflikt dwóch systemów komunistycznych?

Jacek Kaczmarski miał mentalność typowego inteligentna zachłyśniętego epoką neoliberalizmu - i trudno mu się dziwić. 99% naszych elit się tym zachłysnęła, nawet byli komuniści. Teraz, kiedy ten system się kompromituje, każdy "kto nie boi się myśleć" powinien odpowiedzieć na pytanie, czy to jest słuszne bronić idei, która wpędza w nędzę większość społeczeństwa. A nie ma lepszych kajdan niż nędza i ciemnota.
Odpowiedz
Jak to dobrze, że przynajmniej jeden wypierdek pojął całość. Na całe szczęście w odróżnieniu od paru innych wypierdków raczej nie będziesz miał możliwości torturować ludzi swoimi chorymi ideami.

Myślę, że twoje poronione pomysły motywowane są niewiarą, że będziesz kiedykolwiek w stanie uczciwie zarobić na swoje utrzymanie. Stąd możliwość pędzenia swojego nędznego żywota upatrujesz w pasożytowaniu na tych, którzy potrafią na siebie zapracować.

Chłopcze, człowiek na tym łez padole nie ma żadnych praw przyrodzonych. Każdy się rodzi i musi sobie jakoś radzić. Prawo do pracy, prawo do godnego życia i inne tego typu przywileje to bałamutne mrzonki wymyślone przez nieudaczników takich jak ty. Na zapewnienie prawa do pracy jednego wypierdka ktoś inny musi zapracować. A ja na przykład nie życzę sobie pracować na nieudaczników, a w szczególności nie życzę sobie, by ktoś za mnie decydował, co mam robić z uczciwie zarobionymi pieniędzmi. Mogę nimi w piecu palić, jeśli tak mi się podoba. A jeśli pozwala mi na to sumienie, w tym samym czasie nieudacznicy mogą zdychać z głodu i wara im od moich pieniędzy.
Odpowiedz
Luter napisał(a):Jak to dobrze, że przynajmniej jeden wypierdek pojął całość. Na całe szczęście w odróżnieniu od paru innych wypierdków raczej nie będziesz miał możliwości torturować ludzi swoimi chorymi ideami.

Myślę, że twoje poronione pomysły motywowane są niewiarą, że będziesz kiedykolwiek w stanie uczciwie zarobić na swoje utrzymanie. Stąd możliwość pędzenia swojego nędznego żywota upatrujesz w pasożytowaniu na tych, którzy potrafią na siebie zapracować.

Zapomniałem w ostatnim poście napisać, skąd się wziął triumf neoliberalizmu.

A przyczyn jest kilka.

1) Światowy kryzys lat 70. (Nixon oprócz afery Watergate miał na sumieniu także destabilizację kursu dolara, przez co kwitnąca amerykańska gospodarka zaczęła się sypać), dodajmy do tego kryzys na rynku ropy oraz kilka innych czynników; tak naprawdę nie wiadomo dokładnie, dlaczego skoro było tak cudownie, wszystko zaczęło się zepsuło. Odpowiedź na to pytanie jest jednym z wielkich wyzwań dla lewicy.

2) Kompromitacja gospodarki centralnie sterowanej. Okazała się zupełnie nieudolna, więc uznano, że skoro nie działa, remedium będzie całkowita deregulacja gospodarki i przystopowanie interwencjonizmu państwowego. (Czyli przegięcie wajchy w drugą stronę.) Niestety, to wcale nie okazało się takie proste, stąd obecny kryzys gospodarczy i rosnąca nędza społeczeństw. Naprawdę nikt się nie zastanowił, jak to możliwe, że mimo wzrostu gospodarczego ostatnich kilku dekad ludzie stawali się coraz biedniejszy - i to mimo że pracowali? Odpowiedź jest prosta - ginęła w kieszeniach bogatych, którzy... nic z nimi nie robili, bo możliwości płatniczego przeciętnego człowieka są ograniczone.

3) I tutaj odwołuję się bezpośrednio do zacytowanego fragmentu - nędza intelektualna lewicy. Od epoki Thatcher i Reagana lewica nie miała żadnego pomysłu na urządzenie świata. Ograniczyła się do redystrybucji dóbr poprzez chorą ideę państwa opiekuńczego (tak, jestem jego przeciwnikiem), kompromitując się jeszcze bardziej. Neoliberalizm pozbawiony naturalnego wroga mógł szaleć bez skrępowania.

Luter napisał(a):Chłopcze, człowiek na tym łez padole nie ma żadnych praw przyrodzonych. Każdy się rodzi i musi sobie jakoś radzić.

Skurwysyństwo. Wszyscy jesteśmy ludźmi i nikt z nas nic nie byłby warty, gdyby nie inni (przypomnij sobie Fausta Goethego). Stąd na przykład bardzo drastyczna kara banicji w przeszłych czasach.

Luter napisał(a):Prawo do pracy, prawo do godnego życia i inne tego typu przywileje to bałamutne mrzonki wymyślone przez nieudaczników takich jak ty.

Dziękuję, nie narzekam. Obecnie mam trochę pod górkę, ale radzę sobie, robiąc to, co lubię. Żyjąc ze słowa pisanego. Na początku jest ciężko, ale za kilka lat...

Luter napisał(a):A jeśli pozwala mi na to sumienie, w tym samym czasie nieudacznicy mogą zdychać z głodu i wara im od moich pieniędzy.

Nieprzypadkowo Cię nazywam suczym synem.

Luter napisał(a):A ja na przykład nie życzę sobie pracować na nieudaczników, a w szczególności nie życzę sobie, by ktoś za mnie decydował, co mam robić z uczciwie zarobionymi pieniędzmi. Mogę nimi w piecu palić, jeśli tak mi się podoba.

Hahaha!!! Napisał to ten, kto jest na utrzymaniu żony :). Idź, rżnij dalej nastolatki - bo tylko tak możesz sobie udowodnić, że jesteś mężczyzną :). Na pewno nie pracą.
Odpowiedz
Mój Boże, jeden woli nastolatki, drugi stare baby. Z tobą na miejsca bym się nie zamienił.

Swoją drogą:

M.S. napisał(a):Udowodniłeś, że jesteś gnojem bez honoru, któremu broń zastępuje kutasa (w tym wieku to nawet nie wstyd).

M.S. napisał(a):Idź, rżnij dalej nastolatki - bo tylko tak możesz sobie udowodnić, że jesteś mężczyzną :). Na pewno nie pracą.

To w końcu jak to jest? Zdecyduj się na coś, bo wygląda na to, że oprócz poronionego światopoglądu masz jeszcze schizofrenię.
Odpowiedz
O krok (za Jackiem Kaczmarskim)
O krok od zbawienia szukają rozkoszy
O krok od krzesła proszą, by ich nosić
O krok od skarbu podnoszą pięć groszy
O krok od przyjaźni przyjaciel pióra stroszy

O krok od miłości są przejęci trwogą
O krok od mocy mówią, że nie mogą
O krok od nagości szpanują nową togą
O krok od kochania pytają – kochać kogo

O krok od żartu są całkiem poważni
O krok od nieba wszystko ich drażni
O krok od równości tacy są ważni
O krok od ufności nie wierzą własnej jaźni

O krok od zachwytu patrzą z obrzydzeniem
O krok od głębi uciekają spojrzeniem
O krok od pocałunku zasłaniają się cieniem
O krok od powrotu grają zagubienie
JŁ 2012
Odpowiedz
Każdy wie, że nie miałem na myśli to, iż jesteś kastratem, ale że nie masz specjalnie się czym pochwalić - mały, słaby, ale na chętną nastolatkę i to wystarczy - z pomocą medycyny.

To jednak tylko moje domysły. Pewne jest za to jedno - jesteś zwykłym tchórzem.

No dobrze. Teraz wytknij mi jakiś błąd interpunkcyjny, może literówkę... Tyle jeszcze potrafisz, jak mniemam. Bo na rozmowę jesteś za cienki w uszach. Umiesz tylko ryczeć.
Odpowiedz
@jareq - jesteś bardziej denerwujący niż spamboty.
Odpowiedz
;(((((( ale ja chce tylko zeby ludzie sie kochali... ;(
Odpowiedz
M.S. napisał(a):To jednak tylko moje domysły.

Otóż to, syneczku, otóż to! I tak już pozostanie, bo z tobą z pewnością się pedalił nie będę.

M.S. napisał(a):Pewne jest za to jedno - jesteś zwykłym tchórzem.

Pewne jest coś zupełnie innego: że jesteś małym, pokurczonym, zatwardziałym onanistą bez szans na to, żeby jakakolwiek normalna dziewczyna na ciebie spojrzała. Ni to wyglądu, ni to poglądów, ni to charyzmy. Żałość.
Odpowiedz