Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
wydzielone z 20130620 Polska The Times - dyskusja Luter - MS
Naprawdę nie potrafisz napisać niczego poza frazesami? Ale z drugiej strony czego się spodziewać po człowieku, który teorie Keynesa nazywa bolszewizmem i nie potrafi wyjść poza myślenie schematami.
Odpowiedz
Misiu, jesteś kompletnym idiotą. Dyskusja z tobą nie ma więc żadnego sensu, dlatego wywaliłem cię ze znajomych na fejsbuku.
Odpowiedz
Zauważyłem i nie tęsknię. Ale na wszelki wypadek ogłoś to jeszcze w dzienniku "Polska", jeśli za mało się tam wylansowałeś. Niestety, sam jesteś zbyt nudną i prostą istotą, toteż chwytasz kogo się da, by się nieco dowartościować. Gardzisz miernymi - sam będąc miernym.
Odpowiedz
Poszczekaj sobie jeszcze synku to ci ulży.
Odpowiedz
Nie traktuj mnie protekcjonalnie, skurwysynie. Nie życzę sobie tego.
Odpowiedz
Życzenia takich zasrańców jak ty wiszą mi i powiewają. Dla mnie jesteś żałosnym głupim gnojkiem.
Odpowiedz
Wystarczy. Trzymaj się ode mnie z daleka. Dobrze radzę.
Odpowiedz
Nie rozśmieszaj mnie, debilu.
Odpowiedz
Zupełnie nie wiem dlaczego. Konopacki czy Czajkowski są mi zupełnie obojętni, tak że mogą mogą gadać co chcą, a mnie to i tak nie będzie obchodziło. Tobie zaś mam ochotę dać w mordę. Tak, byś mnie pamiętał jeszcze przez kilka dni. I, dalibóg, chyba to zrobię, jak Cie zobaczę. Więc nie wchodź mi w drogę i nie prowokuj.
Odpowiedz
Możliwe, że dlatego, iż ich od początku miałem za męty. Do Ciebie jednak czułem trochę szacunku.
Odpowiedz
M.S. napisał(a):...ich od początku miałem za męty. Do Ciebie jednak czułem trochę szacunku.

Muszę uczciwie przyznać, że to akurat obiektywnie świadczy o przewadze Leszka i Pawła nade mną. Cieszenie się szacunkiem idioty nie należy bowiem do przyjemności. Wreszcie udało ci się mi dowalić. Gratuluję.
Odpowiedz
Dobra, doszliśmy do dna, a sprawa wciąż nierozwiązana - przynajmniej z mojej strony. Najprymitywniejsza inwektywa, najostrzejsza szpilka nie dadzą mi już satysfakcji. Szczerze też nie wiem, skąd wynika ten konflikt - z powodu Twojego zacietrzewienia czy ciasnoty umysłowej. Nie ma to już znaczenia. Przekroczyłeś pewną granicę, jaka nie wypada przekroczyć w stosunku do człowieka, z którym bądź co bądź miało się dobre stosunki. Możesz się ze mną nie zgadzać, możesz uważać moje poglądy za szkodliwe, możesz nawet uważać moje słowa za niegodne polemiki. Ba, możesz nawet różnić się ze mną w sposób nie-piękny (bo to co zaprezentowałeś na fejsie i tutaj nijak ma się do do Twojej deklaracji o pięknej różnicy zdań). Ale nie możesz mnie wyzywać. Nie daruję Ci tego. I nie obejdzie się bez satysfakcji - a prędzej czy później się spotkamy. Jeśli Ty będziesz wtedy górą, uznam Twoją moralną wyższość. Masz moje słowo.
Odpowiedz
Bardzo się przeceniasz. Zejdź na ziemię, chłopcze. To, co nazywasz szpilkami, ostre jest jak kupka niemowlaka.
Swoją drogą fenomenalne jest to, jak czujnie umiesz dostrzec, kiedy ktoś przekracza granice w stosunku do ciebie przy jednoczesnej ślepocie na to, kiedy ty przekraczasz granice wobec innych. Właśnie takimi gnojami się brzydzę.
Odpowiedz
Luter napisał(a):Bardzo się przeceniasz. Zejdź na ziemię, chłopcze. To, co nazywasz szpilkami, ostre jest jak kupka niemowlaka.

Nigdy nie twierdziłem, że użyłem wobec Ciebie coś mocno wyrafinowanego. Jedynie to, że mogę użyć. Każdy ma jakiś słaby punkt. Ale czasem o wiele większą satysfakcję niż słowa może przynieść zwykłe przywalenie w mordę. Zwłaszcza gdy ma się do czynienia z takim tępakiem jak Ty.

Luter napisał(a):Swoją drogą fenomenalne jest to, jak czujnie umiesz dostrzec, kiedy ktoś przekracza granice w stosunku do ciebie przy jednoczesnej ślepocie na to, kiedy ty przekraczasz granice wobec innych. Właśnie takimi gnojami się brzydzę.

Niezupełnie. Jak mówiłem - urazę do Ciebie czuję ze względu na nasze byłe już dobre stosunki. Pamiętasz, jak mi kadziłeś rok temu po koncercie Mateusza :)? Czyżbyś się pomylił? O la Boga...
Odpowiedz
M.S. napisał(a):Nigdy nie twierdziłem, że użyłem wobec Ciebie coś mocno wyrafinowanego. Jedynie to, że mogę użyć. Każdy ma jakiś słaby punkt.

To prawda. Wiedz więc, głuptaku, że mimo wszystko twoje słabe punkty obchodzę z daleka, bo mam litość nad zwierzętami.

M.S. napisał(a):Pamiętasz, jak mi kadziłeś rok temu po koncercie Mateusza :)? Czyżbyś się pomylił? O la Boga...

Mylić się jest rzeczą ludzką, ale przywołany przez ciebie fakt nie jest akurat dobrym tego przykładem. Zaimponowała mi twoja bezkompromisowość i odwaga w formułowaniu kontrowersyjnych poglądów, i tego akurat trudno ci odmówić. Gdybyś czasem postarał się jeszcze myśleć (do czego gorąco zachęcam i zapewniam, że myślenie nie boli), może byliby kiedyś z ciebie ludzie.

PS Twoja deklaracja, że nie darujesz wyzwisk, robi szczególne wrażenie na tle postów, w których po chamsku wyzywałeś Karolinę Sykulską.
Odpowiedz
M.S. napisał(a):Ale nie możesz mnie wyzywać. Nie daruję Ci tego. I nie obejdzie się bez satysfakcji - a prędzej czy później się spotkamy. Jeśli Ty będziesz wtedy górą, uznam Twoją moralną wyższość. Masz moje słowo.

Jak to? Ty wyzywasz i jest OK, ale Ciebie nie wolno wyzywać? I jakiej satysfakcji zażądasz? Bo jeżeli to ma być walenie po mordach i na tej podstawie uznasz czyjąś wyższość moralną, to...
"Wszyscyśmy z płócien
Rembrandta:
To tylko kwestia
Światła ; "
Odpowiedz
Problem w tym, że to Ty nie myślisz. Operujesz dogmatami i schematami myślowymi. Nie umiesz zaakceptować innego punktu widzenia (chociaż kreujesz się na taką światłą osobę), gnijesz więc w swym gnuśnym świecie. Co więcej, porównując mnie do zwierzęcia i odmawiając mi szacunku (pisząc wprost, że nie myślę), pokazujesz, że jesteś tylko żałosną kreaturą, pełną pogardy do innych. Owszem, ja sam brutalnie i prymitywnie potraktowałem wielu innych użytkowników tego forum. Nigdy jednak nikogo nie zraniłem (bo żadna z tych osób nie była w żaden sposób związana ze mną - a moim zdaniem do zranienia może dojść tylko wtedy, gdy zachodzą jakieś osobiste relacje, choćby wątłe), nikomu nie odmawiałem też człowieczeństwa. Poziom jadu, jaki sączysz w moją stronę, jest dla mnie zaskoczeniem. Daleko to wykracza poza jakąkolwiek różnicę zdań.

Niniejszym kończę tę dyskusję. Możesz pisać do woli. Ja dopiszę ciąg dalszy dopiero jak Cię zobaczę - pewnie przy okazji jakiegoś koncertu.

Przemek napisał(a):I jakiej satysfakcji zażądasz? Bo jeżeli to ma być walenie po mordach i na tej podstawie uznasz czyjąś wyższość moralną, to...

Słowa przy takim zacietrzewieniu nic nie zmienią, więc zostaje tylko jeden sposób...
Odpowiedz
Wydzieliłem dyskusję do mniej publicznego działu.

M.S. napisał(a):
Przemek napisał(a):I jakiej satysfakcji zażądasz? Bo jeżeli to ma być walenie po mordach i na tej podstawie uznasz czyjąś wyższość moralną, to...

Słowa przy takim zacietrzewieniu nic nie zmienią, więc zostaje tylko jeden sposób...

To w takim razie możesz uznać czyjąś wyższość fizyczną, a nie moralną.
"Wszyscyśmy z płócien
Rembrandta:
To tylko kwestia
Światła ; "
Odpowiedz
M.S. napisał(a):Niniejszym kończę tę dyskusję. Możesz pisać do woli. Ja dopiszę ciąg dalszy dopiero jak Cię zobaczę - pewnie przy okazji jakiegoś koncertu.

I to jest klasyczny przykład gróźb karalnych.
"Wszyscyśmy z płócien
Rembrandta:
To tylko kwestia
Światła ; "
Odpowiedz
M.S. napisał(a):Owszem, ja sam brutalnie i prymitywnie potraktowałem wielu innych użytkowników tego forum. Nigdy jednak nikogo nie zraniłem (bo żadna z tych osób nie była w żaden sposób związana ze mną - a moim zdaniem do zranienia może dojść tylko wtedy, gdy zachodzą jakieś osobiste relacje, choćby wątłe), nikomu nie odmawiałem też człowieczeństwa. Poziom jadu, jaki sączysz w moją stronę, jest dla mnie zaskoczeniem. Daleko to wykracza poza jakąkolwiek różnicę zdań.

Gościu, to jest klasyczny przykład prawa Kalego. Rozeźliłeś się, kiedy Karol zapytała, jaka ocenę z polskiego miałeś na świadectwie. Zrobiła tylko i wyłącznie to, nic więcej! Uznałeś to za obrazę i zacząłeś ją wyzywać, argumentując potem, że pytanie o ocenę z polskiego jest dla ciebie znacznie bardziej obraźliwe niż dla kobiety zostanie nazwaną głupim babskiem. Przypominam, że broniłem twojego prawa do aż tak subiektywnej oceny tej sytuacji. Spodziewałem się jednak, że skoro przyznajesz sobie prawo do subiektywnego poczucia się urażonym, będziesz je również szanować u innych. Tymczasem obrażasz mnie, moją wypowiedź nazywając brednią, a kiedy spokojnie proszę o jakąś argumentację, sam piszesz brednię, że Szekspir, Twain i Prus to artyści masowi. Kiedy się z nią nie zgadzam, po raz kolejny mnie obrażasz, pisząc: "Naprawdę nie potrafisz napisać niczego poza frazesami?", a następnie czujesz się wielce zdziwiony, że moja cierpliwość się kończy i zaczynam cię traktować tak, jak na to zasługujesz. Nie ma tak, synku. Skoro jesteś za równością mas, to przyznaj innym prawo do tego, czego dla siebie tak bezpardonowo się domagasz. I pomyśl czasem, pantofelku - to może pomóc.
Odpowiedz
art 197 paragraf 1 grozby karalne znam takich co garuja rok za to dziewczynki!
Odpowiedz
Luter napisał(a):Tymczasem obrażasz mnie, moją wypowiedź nazywając brednią, a kiedy spokojnie proszę o jakąś argumentację, sam piszesz brednię, że Szekspir, Twain i Prus to artyści masowi.

Bo to jest prawda. Pisali dla masowej publiczności. Walnie przyczynili się do rozwoju kultury swojego kraju.

Luter napisał(a):Kiedy się z nią nie zgadzam, po raz kolejny mnie obrażasz, pisząc: "Naprawdę nie potrafisz napisać niczego poza frazesami?"

Bo napisałeś tylko frazes. Chociaż w wątku z Konopackim udowodniłeś, że potrafisz wyargumentować. Gdybyś od razu tak napisał, nie byłoby problemu. Rzecz w tym, że jesteś fanatykiem i zwykłym prostakiem, któremu słoma z butów wychodzi.

Zobaczę Cię, to pogadamy... Możesz być tego pewnym.
Odpowiedz
Nic nie zrozumiałeś, palancie. Chodzi o to, że odmawiasz innym prawa do tego, czego dla siebie głośnym tuptaniem się domagasz. A zwolennikowi równości mas taki egoizm nie przystoi.
Odpowiedz
Na szczęście nie jestem "Twoim" synkiem, więc tak mnie nie nazywaj.

Idziesz na koncert na 18? Świetnie.
Odpowiedz
Nie rozśmieszaj mnie, dzieciaku.
Odpowiedz
Na dziś nic Ci nie obiecuję, bo wątpię, czy się wyrobię, ale okazja na pewno będzie, wypierdku Kaczmarskiego.
Odpowiedz
Jeśli sądzisz, że będę się bił z takim posrańcem jak ty, to się grubo mylisz. Ostrzegam, że legalnie posiadam broń palną i jeśli mnie do tego zmusisz, dostaniesz kulkę w łeb.
Odpowiedz
Dziękuję, wystarczy. Chodziło mi o coś takiego. Udowodniłeś, że jesteś gnojem bez honoru, któremu broń zastępuje kutasa (w tym wieku to nawet nie wstyd).

Oczywiście jeśli chcesz rozwiązać tę sprawę honorowo, jestem do dyspozycji.
Odpowiedz
Chłopcze, nie zamierzam się z tobą bić, a tym bardziej wojować na kutasy. Jeśli jednak interesuje cię mój kutas, to zapewniam, że na jego sprawność nie narzekam.

Honorowo sprawy z tobą rozwiązywać nie będę, ponieważ kodeks Boziewicza zakazuje pojedynku z osobnikami, którzy właściwości honorowych nie mają. A ty, rzecz jasna, takich właściwości nie posiadasz.
Odpowiedz
Luter napisał(a):Honorowo sprawy z tobą rozwiązywać nie będę, ponieważ kodeks Boziewicza zakazuje pojedynku z osobnikami, którzy właściwości honorowych nie mają. A ty, rzecz jasna, takich właściwości nie posiadasz.

Nie Tobie to oceniać, klakierze grajka jednej epoki.
Odpowiedz