08-02-2012, 07:18 AM
Alek napisał(a):Nie wydaje mi się, żeby nabijanie się z redakcji katolickiej było wynikiem poprawności politycznej. Powtórzę - jak nie szydzić z cz. II Santo subito na takiej aukcji? Jak nie nabijać się z tekstu o materiale sutanny JP2? Siedzący obok mnie użytkownik Zbrozło, który jak większość z nas wie Poza Kościołem Nie Ma Zbawienia, sam nabijał się zdrowo z darczyńców tych jakże czadowych przedmiotów.
"Kiedy już bezradność owa przekroczy granice śmieszności, a nazwać przecież nadal ją trzeba, bo byśmy się z niej pochorowali, pozostaje jeszcze szyderstwo"
Kto w ogóle jest autorem tych słów?
Nie do końca się z Tobą zgadzam. Nasz forumowy znajomy - Przemek - powiedział podczas meczu (nie wiem na ile to był żart, a na ile powaga), że pomysł z materiałem sutanny był świetnym pomysłem, gdyż jest to wielka gratka dla filatelistów. Ja się co prawda na znaczkach nie znam, ale zacząłem myśleć i stwierdziłem, że rzeczywiście pomysł był dobry, ale trzeba było to sprzedać osobno, A NIE W DURNYM PAKIECIE Z CENĄ WYWOŁAWCZĄ 2000 PLN!!! Jeśli w przyszłym roku ktoś wpadnie na pomysł licytacji, to NA LITOŚĆ koniecznie trzeba sprzedawać wszystko osobno! Przecież gdyby koszulka Kaczmarskiego była licytowana od 1zł, to
1. Dużo więcej osób z sali wzięłoby udział w licytacji
2. Cena SAMEJ koszulki zatrzymałaby się na ok. 1000 zł,
3. Summa summarum Fundacja zarobiłaby więcej.
A poza tym, Alku, masz błąd w swoim poście.
Alek napisał(a):Zbrozło, który jak większość z nas wie Poza Kościołem Nie Ma Zbawienia
a powinno być
Alek napisał(a):Zbrozło, który jak większość z nas wie, że Poza Kościołem Nie Ma Zbawienia
[size=85]My chcemy Boga w rodzin kole,
W troskach rodziców, dziatek snach.
My chcemy Boga w książce, w szkole,
W godzinach wytchnień, w pracy dniach.
[/size]
[b]"Poza Kościołem NIE MA zbawienia"[/b]
W troskach rodziców, dziatek snach.
My chcemy Boga w książce, w szkole,
W godzinach wytchnień, w pracy dniach.
[/size]
[b]"Poza Kościołem NIE MA zbawienia"[/b]