Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Dzień Kobiet
no właśnie...
uznajecie ten dzień?
a może jakoś szczególniej?
"A spod grzywki niesfornej
Zerka oczko przekorne
Kuszą usta czerwieńsze
Niż wino.
A niżej, o nieba..."
Ha... zapytała kobieta...Wink

A co to znaczy czy uznajemy?...

Czy uznajemy kobiety jako grupę społeczną którą należy obdarować szczególnymi względami w określony dzień w roku?... (dzień nauczyciela... dzień hutnika... dzień kobiet...) - nie...

Czy tez może czy uznajemy 8 marca za kolejny powód do powiedzenia paru miłych słów?... - czemu nie?...

Można jeszcze traktować to święto jako znakomity pretekst do imprezy w pracy...Wink - zdecydowanie tak...Wink

Pozdrawiam...
Mateo Strunnik
"Czy uznajemy kobiety jako grupę społeczną którą należy obdarować szczególnymi względami w określony dzień w roku?... [...] - nie... "
a co z dniem chłopaka...?
n
Zerka oczko przekorne
Kuszą usta czerwieńsze
Niż wino.
A niżej, o nieba..."
natkozord napisał(a):"Czy uznajemy kobiety jako grupę społeczną którą należy obdarować szczególnymi względami w określony dzień w roku?... [...] - nie... "
a co z dniem chłopaka...?
n
no chyba jak już "dzień kobiet" to i "dzień mężczyzn"...Wink

natomiast w świetle cytatu który przytoczyłaś moja odpowiedź brzmi podobnie... - nie...

Pozdrawiam...
Mateo Strunnik
Haha...no toś się koluniu (czy to się powinno pisać "kolóniu" :o ?) naraził...Wink

A bardziej poważnie...choć jak zwykle nie zupełnie do końca..to jak wszystkie przedstawicielki wiadomej płci mają się tak uroczo uśmiechać to ja proponuje częściej takowy dzień kobiet...odrazu się słoneczniej robi (słoneczniej nie od słonie Wink )
"Przed wszystkim cofaj się przezornie,
Nic nie jest tym, czym miało być.
Groźne - co zdaje się bezbronne,
Siła się umie w słabym skryć."
Jak może być częściej Dzień Kobiet skoro jest codziennie ??? Częściej już się nie da Smile)
"Wszyscyśmy z płócien
Rembrandta:
To tylko kwestia
Światła ; "
O...i na taką odpowiedź liczy każda kobieta...Wink
No Przemek zasłużył na ...no ok...na piwo może, zeby nie było, ze dostał kwiatka w Dzień Kobiet....Wink
"Przed wszystkim cofaj się przezornie,
Nic nie jest tym, czym miało być.
Groźne - co zdaje się bezbronne,
Siła się umie w słabym skryć."
A mi się wydaje choć może nieskumałem, że to była mocna ironia... Ja tam raczej komunistycznych świąt nie uznaję, ale skoro już tak chcecie, to życzę wszelkim przedstawicielkom płci pięknej z tego forum wszystkiego najlepszego...
A uznajesz Petrvs Walentynki, bo jak tak to nie widzę powodu by się odżegnywać od świąt "komunistycznych". W niczym nie jest gorszy dzień kobiet od Walentynek, może nawet lepszy. Druga sprawa że najważniejsze są intencje. Jeżeli świeto to odklepanie życzeń i machnięcie kwiatkiem, to żadne nie jest nic warte dla tak "świętującego", ale jeżelki towarzyszą temu szczere życzenia i miłość, to ja nie mam nic przeciwko nawet najbardziej komunistrycznym z pochodzenia świetom.
"Wszyscyśmy z płócien
Rembrandta:
To tylko kwestia
Światła ; "
Przemek napisał(a):A uznajesz Petrvs Walentynki, bo jak tak to nie widzę powodu by się odżegnywać od świąt "komunistycznych".
Walentynek nie obchodzę. Dla mnie to żadna tradycja tylko małpowanie zachodu. Oczywiście zgadzam się - to nie jest w założeniach złe, ale dlaczego nie obchodzimy tradycyjnych polskich świąt, tylko małpujemy zachód? To jednakże że sam nie obchodzę, to nie znaczy że jestem jakoś bardzo anty tym świętom. A już na pewno nic bym nie miał przeciwko dniu kobiet gdybyśmy go obchodzili jak w Rosji - uczniowie z okazji dnia kobiet mają 4 dni wolnego od szkoły! Tak dziś w radiu słyszałem. Ja tam przeciwko dniom wolnym nie protestuję... :rotfl:
A może tylko panie mają tam wolne..? :roll: To by był dopiero prezent od szkolnictwa Big Grin
"Pod Zawratem sobie tuptam, patrzę: trup tu, patrzę: trup tam"
Nie, mają wszyscy i panie i panowie. Ale mnie drażni na przykład właśnie taka postawa ludzi, którzy w tym dniu dodatkowo dołują facetów. W szkole nauczyciele nie odpytują pań, a za to dzisiaj maglowali samych chłopaków. A kiedy za przeproszeniem my mamy taki dzień? Jest w ogóle jakiś dzień faceta? :|
O przepraszam bardzo, ja dziś byłam do odpowiedzi :!:
Tak jest dzień chłopaka 30 września Tongue
"Pod Zawratem sobie tuptam, patrzę: trup tu, patrzę: trup tam"
Przemek napisał(a):Jak może być częściej Dzień Kobiet skoro jest codziennie :?:
Częściej już się nie da Smile
Przemek :*
To samo zresztą powiedział dziś Mój Promotor (wzbudzając tym nienawistne spojrzenia części męskiej Cry )

A tak btw - panowie, gdzie życzenia? :mlotek:
Wszystkiego najlepszego drogie PAnie

a dla Ciebie kochanie :* Smile
:roll:
Ja tam nie lubię wszystkich tego typu świąt Tongue
Zwłaszcza jeżeli nie wiążą się z "wolnymi dniami" Big Grin
A co do tzw. "dnia chłopca", to jego "obchodów" nie da się porównać do dnia kobiet, najwyżej dziewczyny w szkołach coś wykombinują w ramach rewanżu.
Żeby nie było, że jestem stronniczy - dnia chłopca też nie lubię :wink:

Pozdrawiam
Zeratul
[size=85][i]Znaczyło słowo - słowo, sprawa zaś gardłowa
Kończyła się na gardle - które ma się jedno;
Wtedy się wie jak życie w pełni posmakować,
A ci, w których krew krąży - przed śmiercią nie bledną.[/i][/size]
a propo, europejskim odpowiednikiem Walentynek jest święto płodności, które także przypada na 14 lutego
Zerka oczko przekorne
Kuszą usta czerwieńsze
Niż wino.
A niżej, o nieba..."
Oooo... nie wiedziałem...

A jest może jakiś tradycyjny europejski sposób na celebrowanie tego święta?... To mogłoby być ciekawe...Wink

Pozdrawiam...
Mateo Strunnik