Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Przeprowadzka
Arturze,
zauważyłem, że domena <!-- w --><a class="postlink" href="http://www.kaczmarski.art.pl">www.kaczmarski.art.pl</a><!-- w --> nie działa na dobre. Jaki jest jej status i kiedy można się spodziewać, że strona i forum zaczną działać w dawnej domenie?

Pozdrawiam,
KN.
Odpowiedz
Artur napisał(a):Sieć się zmienia. Serwisy społecznościowe zabrały sporo życia z sieci na swoje serwery. Z forów się korzysta dla informacji a nie jak kiedyś zwykłego pogadania. Poza tym temat się powoli przejadł. Zapalonych Kaczmarologów nie było znów tak dużo widać.

Nieprawda. Wyczerpała się pewna formuła, bo zaspokoiła zapotrzebowanie na nią. Nowa odsłona serwisu, może znacząco nawet zmodyfikowana, przyciągnie ludzi na nowo. I nowych ludzi.
Odpowiedz
Luter napisał(a):Arturze,
zauważyłem, że domena <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.kaczmarski.art.pl">http://www.kaczmarski.art.pl</a><!-- m --> nie działa na dobre. Jaki jest jej status i kiedy można się spodziewać, że strona i forum zaczną działać w dawnej domenie?

Pozdrawiam,
KN.
Niestety nic nowego w tej sprawie nie wiem. Czekam tak samo jak Wy.

Karol napisał(a):Nieprawda. Wyczerpała się pewna formuła, bo zaspokoiła zapotrzebowanie na nią. Nowa odsłona serwisu, może znacząco nawet zmodyfikowana, przyciągnie ludzi na nowo. I nowych ludzi.
Nowa odsłona przyciągnie sama z siebie tylko na parę chwil niestety. Ludzie obejrzą co się zmieniło i tyle. Ale pomysł na zaaktywizowanie miłośników twórczości Jacka już jest. Na razie cicho sza, ale może się uda się znów pobudzić tu ruch :). Zobaczymy czy ktoś się w to włączy, bo ja głownie zapewnię jak zwykle tylko platformę do tego :). Reszta zależy od użytkowników forum :)
Odpowiedz
Artur napisał(a):Ale pomysł na zaaktywizowanie miłośników twórczości Jacka już jest. Na razie cicho sza, ale może się uda się znów pobudzić tu ruch :)
Miło słyszeć.
Artur napisał(a):Zobaczymy czy ktoś się w to włączy, bo ja głownie zapewnię jak zwykle tylko platformę do tego :). Reszta zależy od użytkowników forum :)
Ale bez katalizatora pewne reakcje nie zajdą. Skromność skromnością, ale dużo zależy od Ciebie. Ty to wiesz i my to wiemy.
Znajdzie się słowo na każde słowo
Odpowiedz
Moim zdaniem dla prawdziwego kaczmarofila odsłona i wersja strony i tak nie mają większego znaczenia. Liczy się tylko jej treść i zawarte w nich informacje.
Jak dla mnie to może być ona nawet w formie notatnika, byle żeby tylko była. No i oczywiście forum na którym można pogadać ;)
Nowa odsłona na pewno ściągnie nowych ludzi ale niewiele z nich zamieni się w stałych bywalców. Przydałoby się wymyślić coś co zwiększy zainteresowanie Jackiem i jego twórczością, a nie stroną o nim.
Pozdrawiam,
Aneta
Odpowiedz
Maćku, ale co od Artura zależy? Raczej niewiele, nie będzie przecież wymyślał tematów na forum i prowokował dyskusji. Może zapewnić tylko serwis, forum i łatwą do odgadnięcia nazwę domeny. Do tego podlinkowanie strony na facebooku ewentualnie, ale co więcej?
"Wszyscyśmy z płócien
Rembrandta:
To tylko kwestia
Światła ; "
Odpowiedz
A co robi katalizator?
Odpowiedz
Katalizuje?
Odpowiedz
Bingo!
Nie spodziewałem się tak szybko odpowiedzi prawidłowej.
Odpowiedz
Ale to nadal nie jest odpowiedź na moje pytanie. Co i jak ma niby katalizować?
"Wszyscyśmy z płócien
Rembrandta:
To tylko kwestia
Światła ; "
Odpowiedz
No to nareszcie odzyskaliśmy Forum! Brawo dla tych panów z art.pl - wreszcie udało im się przełączyć domenę.
Odpowiedz
Dwa tygodnie jak w mordę strzelił... no ale domena jest, serwer jest. Właściwie już chyba żadne trudności techniczne nas nie czekają :).
Odpowiedz
No, teraz wszyscy, którzy wpisywali sobie IP stare w pliku hosts muszą usunąć wpis, bo przekierowanie na stary serwer mają... a może dało by się na starym zrobić przekierowanie na nowe IP?
"Wszyscyśmy z płócien
Rembrandta:
To tylko kwestia
Światła ; "
Odpowiedz
Z bloga Artura wynika, że wciąż trochę osób nie widzi forum. Może zgłaszajmy się - ciekawe, komu już forum wróciło.
KN - obecny.
Odpowiedz
U mnie wróciło, przynajmniej w pracowym necie. W domu od wczesnego rana jeszcze nie byłem, ale jak wychodziłem przed 9, to nie działało. Sprawdzę wieczorem.
Tam - Apokalipsa,
Nieuchronny kres.
Tu - nie grozi nic nam,
Tu - niezmiennie jest...
Odpowiedz
U mnie też już jest. Myślałam, że to mi coś nawala, bo adres tymczasowy też mi nie wchodził od jakiegoś czasu. Witajcie z powrotem! :)
Pozdrawiam,
Aneta
Odpowiedz
U mnie od rana jest.Witajcie!
'Niegodne nas – za sprawy błahe
(Drobnych utrapień lichy towar)
Płacić rozpaczą, gniewem, strachem,
Zużywać w kłótniach cenne słowa'
Odpowiedz
Forum wróciło. Dobry wieczór.
[i]A jeszcze inni - pojęć gracze -
Bawią się odwracaniem znaczeń
I, niezliczone czerniąc strony,
Stawiają domki z kart znaczonych.[/i]
Odpowiedz
Generalnie część DNSów po drodze trzyma jeszcze stare adresy w pamięci podręcznej (tworzonej, by nie przesyłać każdego zapytania przez pół internetu).
Gdy skończy się okres ważności tych wpisów - zapytanie trafi do właściwych serwerów a te zwrócą nowe, poprawne adresy.

Także każdy komputer ma lokalną pamięć podręczną DNS (żeby nie pytać w sieci o ten sam adres w odstępie kilku minut) - zazwyczaj jest to jednak kwestia minut a nie godzin czy dni.
(wyczyścić ją można przez polecenie ipconfig /flushdns)

Pozdrawiam
Z.
[size=85][i]Znaczyło słowo - słowo, sprawa zaś gardłowa
Kończyła się na gardle - które ma się jedno;
Wtedy się wie jak życie w pełni posmakować,
A ci, w których krew krąży - przed śmiercią nie bledną.[/i][/size]
Odpowiedz
U mnie wróciło po cofnięciu edycji w pliku hosts - pomocna była informacja pozostawiona przez Artura.
Dzięki Artku! Za wszystko!
Odpowiedz
Kto modyfikował ten plik, powinien o tym pamiętać. Inaczej bez szans na ponowne zobaczenie forum.
Odpowiedz
Zeratul napisał(a):wyczyścić ją można przez polecenie ipconfig /flushdns

Dobrze wiedzieć na przyszłość.

W każdym razie, w domu też wszystko działa.
Dzięki, Artur!
Tam - Apokalipsa,
Nieuchronny kres.
Tu - nie grozi nic nam,
Tu - niezmiennie jest...
Odpowiedz
Ja także jestem obecny :).
Odpowiedz
Aneta napisał(a):Smutne to, acz prawdziwe. Wystarczyło by zrobić ankietę wśród młodzieży: 1. Kim był Jacek Kaczmarski; 2. Wymień Jego pięć utworów; Ciekawe czy było by choć z 30% pozytywnie rozwiązanych.

Ha!, myślę że wymienienie jednego utworu było by problemem dla 70%.
Ale pewnie sam nie potrafię wymienić jednego utworu na pewno wielu dzisiejszych artystów wszystkich znanych, a i dawniejszych też niekoniecznie więc nie oceniam.
np. wymień 5 utworów Mieczysława Fogga (tak na szybko - pamiętam tylko Ostatnią niedziele i Jesienne Róże).
[i]Ja życie lubię w jego prawdzie i w jego złudzie[/i]
Odpowiedz
Ja też już widzę forum od kilku dni.
Odpowiedz
dziczekwedrowniczek1 napisał(a):
Aneta napisał(a):Smutne to, acz prawdziwe. Wystarczyło by zrobić ankietę wśród młodzieży: 1. Kim był Jacek Kaczmarski; 2. Wymień Jego pięć utworów; Ciekawe czy było by choć z 30% pozytywnie rozwiązanych.

Ha!, myślę że wymienienie jednego utworu było by problemem dla 70%.
Ale pewnie sam nie potrafię wymienić jednego utworu na pewno wielu dzisiejszych artystów wszystkich znanych, a i dawniejszych też niekoniecznie więc nie oceniam.
np. wymień 5 utworów Mieczysława Fogga (tak na szybko - pamiętam tylko Ostatnią niedziele i Jesienne Róże).

Bardzo proszę :
1. Pamiętam Twoje oczy
2. Jesienne róże
3. Ta ostatnia niedziela
4. Gramofonomanka
5. Mały biały domek
6. Oczy czarne..., etc.

Tak się składa, że moja babcia jest fanką Mieczysława Fogga, bo są to jej "piosenki młodości" :P Mam nawet w domu dużo starych winyli z jego piosenkami :). Stąd też trochę jego utworów znam. Ja też nie znam utworów tych dzisiejszych pseudoartystów typu Lady Gaga, Mandaryna (Margaryna?), Kasia .....*, ale co do tych większych i prawdziwych artystów z krwi i kości to moim zdaniem powinniśmy mieć o nich przynajmniej jakieś blade pojęcie :)

* - wstaw odpowiednie nazwisko ;)
Pozdrawiam,
Aneta
Odpowiedz
Ja "niby" trafiam na forum, ale przez "stronę w remoncie". Czy tak ma być na razie, a jeśli nie to poproszę o instrukcję dla "informatyka z ubiegłego wieku" :) jak zlikwidować to przekierowanie.
Z góry dziękuję
Odpowiedz
tak na razie ma być. Nowa wersja jest (nie)gotowa w jakiś 40%.
Odpowiedz
Ok. Dzięki Arturze.
Pozdrawiam :`
Odpowiedz
Przecież to strona w remoncie jest, a nie forum, więc skąd zdziwienie?
"Wszyscyśmy z płócien
Rembrandta:
To tylko kwestia
Światła ; "
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości