Liczba postów: 5,038
Liczba wątków: 264
Reputacja:
2
Tak czytam, czytam i się uśmiecham pod nosem. Ileż to planów ożywienia już tu przerabiano? Pewnie z kilkanaście... zwykle je zostawiałem swojemu losowi ale w tym troszkę enigmatycznie może, ale się wypowiem.
Fakt forum zamarło. Dyskutanci się rozpierzchli, większość pewnie poszła na FB? Taka kolej rzeczy. Wiele forum zamarło wraz z rozwojem społecznościówek. Sieć jest zmienna... mam neta od 1997 roku i przerabiałem już różne mody. Od usnetu, poprzez mailingi, fora a teraz społecznościówki. Za kilka lat może coś nowego? Taka kolej rzeczy i jakoś mi to nie przeszkadza.
Drugim faktem jest, że problemy techniczne i pewnie moje odpuszczenie sobie proces ten mogło przyśpieszyć. Ale jakoś specjalnie nie płaczę. Nie walczę z wiatrakami, bo nie taka ma natura. Czasy setek postów są za nami i tyle, uważam, że sztuczne próby wskrzeszania są niepoważne. Albo ludzi interesuje temat albo nie. Jeśli nie to trudno.
Strona trwa i forum trwa bez względu na zainteresowanie. Nie żyję z reklam, sam zapłaciłem za hosting bo tak chciałem. Nie potrzebuje setek gości, wystarczy jeden tygodniowo. I nawet nie musi nic pisać. Jak nie chce to po co? Uznajmy to za taki cyfrowy pomnik JK. Pomnikom gołębie nie potrzebne, czasami wręcz niewskazane ;)
A co dalszego rozwoju i postulatów rozszerzenia tematyki? Moja odpowiedź brzmi - nie. Strona jest bardzo ściśle tematyczna. Nie zajmuje się niczym innym niż JK. Forum też takie miało być w zamierzeniu. To że się tak rozrosło to tylko zapotrzebowanie chwili, która już odeszła więc raczej będę starał się wrócić do pierwotnego zamierzenia. Jestem w trakcie przeglądania zawartości (2 letnie zaległości). Gdy skończę na pewno część działów nie związanych z Jackiem zostanie poscalana i wrzucona do jednego worka. Nie widzę powodu by to było forum wielotematyczne. Skoro strona taka nie jest to czemu forum by miało być? Nawet w przyrodzie jeśli coś jest nieużywane i niepotrzebne to zanika. Tu będzie pewnie podobnie.
Liczba postów: 6,122
Liczba wątków: 99
Reputacja:
0
Artur napisał(a):Strona trwa i forum trwa bez względu na zainteresowanie. Nie żyję z reklam, sam zapłaciłem za hosting bo tak chciałem. Nie potrzebuje setek gości, wystarczy jeden tygodniowo. I nawet nie musi nic pisać. Jak nie chce to po co? Uznajmy to za taki cyfrowy pomnik JK. Pomnikom gołębie nie potrzebne, czasami wręcz niewskazane ;)
Ja myślę, że o to właśnie chodzi.
Liczba postów: 7,682
Liczba wątków: 130
Reputacja:
1
Artur napisał(a):Jestem w trakcie przeglądania zawartości (2 letnie zaległości). Gdy skończę na pewno część działów nie związanych z Jackiem zostanie poscalana i wrzucona do jednego worka. Nie widzę powodu by to było forum wielotematyczne. Skoro strona taka nie jest to czemu forum by miało być? Nawet w przyrodzie jeśli coś jest nieużywane i niepotrzebne to zanika. Tu będzie pewnie podobnie.
Popatrzyłem tak pobieżnie na działy i wydaje mi się, że tych działów nie związanych z Jackiem jest niewiele i chyba nie ma co tu scalać. Taki układ jak mamy jest chyba optymalny.
"Wszyscyśmy z płócien
Rembrandta:
To tylko kwestia
Światła ; "
Liczba postów: 3,456
Liczba wątków: 152
Reputacja:
0
colt napisał(a):3.to forum powinno się rozwijać w kierunku szeroko pojętej piosenki poetyckiej/autorskiej/literackiej.
po pierwsze: nie uważam, że pójście w tym kierunku może być nazwane "rozwojem"
a po drugie: w nawiązaniu do powyższego, nie sądzę, że prawdą są słowa:
colt napisał(a):4.życzę jak najlepiej temu forum
[size=85]My chcemy Boga w rodzin kole,
W troskach rodziców, dziatek snach.
My chcemy Boga w książce, w szkole,
W godzinach wytchnień, w pracy dniach.
[/size]
[b]"Poza Kościołem NIE MA zbawienia"[/b]
Reputacja:
2
Pogadanka o niczym przeniesiona tu: <!-- l --><a class="postlink-local" href="http://www.kaczmarski.art.pl/forum/viewtopic.php?f=12&t=8915">viewtopic.php?f=12&t=8915</a><!-- l -->
Reputacja:
0
Ale teraz to jej colt nie będzie widział! Musi się do grupy Hyde Park zapisać, a nie wiem, czy będzie umiał.
Reputacja:
2
Przejrzałem już cały dział o innych twórcach. U Łapińskiego 17 tematów od 2004 roku... połączyłem wiec go w jednym z trochę częściej używanym Gintrowskim ;). Działy Potetów i Bardów gdzie też mało kto wg statystyk zaglądał zostały połączone. Pozostawiłem wydzielone podfora dla jeszcze mających spore zainteresowanie Wysockiego i Herberta.
W różnościach zlikwidowałem Karczmę i Urodziny. Posty powędrowały po prostu do Hyde Parku. Dział Różności jeszcze czeka jeszcze pewnie jakaś korekta.
Dział z Własną twórczością wygląda obecnie żałośnie... są tematy, w których nikt nie zagląda od 2009 roku... konkursy scaliłem z tymi Jackowymi bo i tu i tu były podobne tak naprawdę, Dział Warsztaty włączyłem w dział twórczość, bo i tu i tu było po 8 tematów...
Scaliłem dział techniczny, też mały sens podziału z powodu nikłej ilości tematów o forum.
Reputacja:
1
Karczmę i urodziny trzeba było zostawić dla większej przejrzystości forum. Zresztą na dobrą sprawę jaki jest sens scalania działów? Serwera większa ilość działów nie obciąża, a porządek jest większy.
"Wszyscyśmy z płócien
Rembrandta:
To tylko kwestia
Światła ; "
Reputacja:
0
No to z HP trzeba usunąć (niczym Polskę z Euro) temat o zasadach działania karczmy.
[/size]
Liczba postów: 3,847
Liczba wątków: 19
Reputacja:
0
Karczma jakoś umarła śmiercią naturalną. Nawet Ci co się obrzucali inwektywami dali sobie spokój. Mam tylko cichą nadzieję, że po takim scalaniu jakoś się w całości połapię. Fakt faktem, więcej się teraz można dowiedzieć z FB niż z forum, ale to raczej dlatego, że przez jakiś czas "leżało". Wydaje mi się, że wtedy zaczęło się źle dziać. Ale może to tylko moje wrażenie.
"Na ludzką pamięć nie można liczyć. Niestety, również na niepamięć."
Reputacja:
1
Dobrze ci się wydaje, zbyt długo forum leżało, problemy z adresami, DNS-ami i takie efekty...
"Wszyscyśmy z płócien
Rembrandta:
To tylko kwestia
Światła ; "
Reputacja:
2
Uprościłem sprawę grup. Ponieważ dodawanie się do nich obecnie jest mało intuicyjne a na dodatek nikt nie akceptował przez dwa lata zgłoszeń (teraz się dopatrzyłem) postanowiłem je powywalać. Obecnie wygląda to tak:
Goście widzą działy: Jacek Kaczmarski (cały), Gintrowski, Łapiński, Wysocki i inni ( cały), Różności (działy: Ogłoszenia, Szkoła, Kultura), Archiwum (cały), Sprawy techniczne (cały). Nie mogą nigdzie pisać.
Zarejestrowani widzą działy: Jacek Kaczmarski (cały), Gintrowski, Łapiński, Wysocki i inni ( cały), Różności (cały), Archiwum (cały), Sprawy techniczne (cały). Mogą wszędzie pisać.
Zlikwidowane grupy: Kaczmarolodzy, Artyści, Moderatorzy i 2 dodatkowe ukryte.
Pozostali przy życiu (zalogowali się chociaż raz przez 2 lata) moderatorzy są moderatorami globalnymi - mają uprawnienia na całym forum.
Reputacja:
0
A czy jest nadzieja, że kiedyś wrócą rangi? Fajnie być tytanem i rozmawiać z głupim jasiem :)
[/size]
Reputacja:
2
Wraz z nową wersją strony planuje przygotować nową wersje skórki forum, możliwe, że wrócą rangi, ale na pewno zwiększą się wtedy limity, bo mało kto z aktywnych ma mniej niż 1000 postów ;).
Reputacja:
0
No, mam nadzieję, że to też zachęci do pisania postów ;).
[/size]
Liczba postów: 6,588
Liczba wątków: 189
Reputacja:
1
I piwa!
Tam - Apokalipsa,
Nieuchronny kres.
Tu - nie grozi nic nam,
Tu - niezmiennie jest...
Liczba postów: 4,151
Liczba wątków: 85
Reputacja:
0
Jatezuje. Te piwa można było postawić zgadzając się z przedmówcą, a samemu nie mieć już nic do dodania. Pisanie posta ''zgadzam sie z przedmowca'' byloby nipotrzebne. To nie musza byc piwa - cos prostego, co zastapi jatezuje. Da sie zrobic? Jesli nie, bedziemy jatezowac, ale nie wywalajcie postu, bo za krotki.
e
'Niegodne nas – za sprawy błahe
(Drobnych utrapień lichy towar)
Płacić rozpaczą, gniewem, strachem,
Zużywać w kłótniach cenne słowa'
Reputacja:
0
No proszę! A mnie korciło, żeby napisać komentarz, że z piw to Ela się ucieszy, ale nie chciałem, żeby zostało to odebrane jako złośliwość.
Pozdrawiam, Elu,
KN.
Liczba postów: 6,588
Liczba wątków: 189
Reputacja:
1
Elzbieta napisał(a):To nie musza byc piwa - cos prostego, co zastapi jatezuje.
No to pan Zuckerberg już jakiś czas temu to wymyślił ;)
Tam - Apokalipsa,
Nieuchronny kres.
Tu - nie grozi nic nam,
Tu - niezmiennie jest...
Reputacja:
2
Posty nie na temat techniczny: <!-- l --><a class="postlink-local" href="http://www.kaczmarski.art.pl/forum/viewtopic.php?f=12&t=8921&start=30">viewtopic.php?f=12&t=8921&start=30</a><!-- l -->
Liczba wątków: 103
Reputacja:
0
Artur napisał(a):Posty nie na temat techniczny: <!-- l --><a class="postlink-local" href="http://www.kaczmarski.art.pl/forum/viewtopic.php?f=12&t=8915">viewtopic.php?f=12&t=8915</a><!-- l --> Kod: Żądany temat nie istnieje.
Znajdzie się słowo na każde słowo
Liczba postów: 5,624
Liczba wątków: 166
Reputacja:
0
MacB napisał(a):Artur napisał(a):Posty nie na temat techniczny: <!-- l --><a class="postlink-local" href="http://www.kaczmarski.art.pl/forum/viewtopic.php?f=12&t=8915">viewtopic.php?f=12&t=8915</a><!-- l --> Kod: Żądany temat nie istnieje.
Nowy link: <!-- l --><a class="postlink-local" href="http://www.kaczmarski.art.pl/forum/viewtopic.php?f=12&t=8921">viewtopic.php?f=12&t=8921</a><!-- l -->
[size=85][i]Znaczyło słowo - słowo, sprawa zaś gardłowa
Kończyła się na gardle - które ma się jedno;
Wtedy się wie jak życie w pełni posmakować,
A ci, w których krew krąży - przed śmiercią nie bledną.[/i][/size]
Reputacja:
0
Kiedy powstało forum? 1 lipca 2004 roku?
[/size]
Liczba wątków: 103
Reputacja:
0
Nowa jego odsłona - tak.
Znajdzie się słowo na każde słowo
Reputacja:
0
Dzięki. A więc rocznica.
[/size]
Reputacja:
2
Ta wersja (v3) 1 lipca 2004
poprzednia w Tawerny pod Jedwabnym Płaszczem (v2) 27 Marca 2002
a pierwsza na której nikt nic nie napisał ok roku 2000. Zniechęciłem się forów wtedy na długo. Forum było na darmowym serwerze friko.pl czy jakoś tak.
Liczba postów: 3,847
Liczba wątków: 19
Reputacja:
0
Zmieniłam zdanie. Poproszę Karczmę i piwa!
"Na ludzką pamięć nie można liczyć. Niestety, również na niepamięć."
Reputacja:
0
No, Gosiu, to oczywiste, że jak karczmę to i piwa, bo cóż można robić w karczmie...?
Mam pytanie odnośnie naliczania postów: na jakiej zasadzie ono funkcjonuje?
Jeśli bowiem Zeratul oficjalnie napisał 5204 posty
<!-- l --><a class="postlink-local" href="http://www.kaczmarski.art.pl/forum/memberlist.php?mode=viewprofile&u=391">memberlist.php?mode=viewprofile&u=391</a><!-- l -->
a klikając w "wyszukaj posty użytkownika" dowiemy się, że napisał 4706 postów
<!-- l --><a class="postlink-local" href="http://www.kaczmarski.art.pl/forum/search.php?author_id=391&sr=posts">search.php?author_id=391&sr=posts</a><!-- l -->
to co będzie prawdą?
[/size]
Liczba postów: 3,635
Liczba wątków: 39
Reputacja:
0
Ta większa. Część postów jest ukryta.
Plus Leonardo i Mach
Reputacja:
0
A w Twoim przypadku: 3384 postów oficjalnie, a w wyszukiwarce o 200 więcej.
Chyba przyznasz, że coś nie gra w systemie skoro Zeratul ma więcej oficjalnie niż w wyszukiwarce (czyli odwrotnie niż każdy przeciętny użytkownik)?
[/size]
|