Liczba postów: 57
Liczba wątków: 9
Reputacja:
0
Dnia 30 lipca bieżącego roku (zatem, jak wszystkim wiadomo, już po fakcie) wraz z moim kolegą Łukaszem Różyckim mieliśmy przyjemność grać koncert w "naszym" mieście. Repertuar był dość obszerny i choć głównie były to piosneczki Jacka Kaczmarskiego, to jednak nie tylko. Jutro, jeśli wszystko pójdzie zgodnie z planem, powinienem zdobyć nagrania z owego koncertu, zatem chciałbym dowiedzieć się, czy byłby ktoś zainteresowany wysłuchaniem naszych starań. Łukasz był jakby Kaczmarskim, natomiast ja "obejmowałem stanowisko" Łapińskiego.
Liczba postów: 6,588
Liczba wątków: 189
Reputacja:
1
miziolekmateusz napisał(a):Jutro, jeśli wszystko pójdzie zgodnie z planem, powinienem zdobyć nagrania z owego koncertu, zatem chciałbym dowiedzieć się, czy byłby ktoś zainteresowany wysłuchaniem naszych starań.
Dać na wrzutę nie zaszkodzi, zwłaszcza, że:
miziolekmateusz napisał(a):Łukasz był jakby Kaczmarskim, natomiast ja "obejmowałem stanowisko" Łapińskiego
Tam - Apokalipsa,
Nieuchronny kres.
Tu - nie grozi nic nam,
Tu - niezmiennie jest...
Reputacja:
0
Na "wrzutę" raczej nie wrzucam. Raczej znajdzie się na YouTube. Dziękuję za pierwsze chęci!
Liczba postów: 748
Liczba wątków: 39
Reputacja:
0
Podoba mi się bardzo zaangażowanie w rolę. Jeśli idziesz z dziewczyną do łóżka na pierwszej randce to pewnie mówisz potem, że byłeś jakby Bradem Pittem, a dziewczyna obejmowała stanowisko Angeliny Jolie.
Reputacja:
0
A mnie podoba się humor tego forum
Oczywiście chodziło o role, któreś my pełnili.
Reputacja:
0
Tak czy inaczej, nie możemy się doczekać.
Liczba postów: 1,284
Liczba wątków: 20
Reputacja:
0
Piosneczek nie możemy sie doczekać.
"Gdy czasem ogarnia cię uczucie dziwnego przygnębienia - nie przejmuj się. Pewnie jesteś głodny."
Reputacja:
0
Legendarnego Tria Kaczmarski, Różycki, Miziołek.
Reputacja:
0
Skoro już kilka osób się nie może doczekać, od razu zaznaczę, że repertuar, który przygotowywaliśmy na koncert (wcale nie oznacza to, iż dane piosneczki wykonywaliśmy)...może inaczej - jego przygotowanie zajęło nam około tygodnia (lekko ponad tydzień), a ostatnie piosenki dokładaliśmy w dniu występu.
Liczba postów: 3,456
Liczba wątków: 152
Reputacja:
0
No no...
i?
[size=85]My chcemy Boga w rodzin kole,
W troskach rodziców, dziatek snach.
My chcemy Boga w książce, w szkole,
W godzinach wytchnień, w pracy dniach.
[/size]
[b]"Poza Kościołem NIE MA zbawienia"[/b]
Reputacja:
0
Koncert udało mi się zdobyć dziś, ale jeszcze nie umieszczałem na YouTube (z resztą, jak się okazało, nie nagrano go całego). Postaram się wrzucić jutro.
Reputacja:
0
Reputacja:
0
Może to zabrzmieć, jak tłumaczenie, ale w pokoju pracuję na starym komputerze, który podczas przegrywania koncertu z płyty na dysk twardy "wybuchł" w skutek czego nie dokończył zadanej mu czynności. Występ przegrałem zatem na drugi komputer, który jest w pokoju rodziców. (Na pendrivie nie starczyło miejsca; zabrakło ponad 100MB) Zapomniałem o pewnym filmiku, ukrytym, lecz krążącym po YouTube - <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.youtube.com/watch?v=GBNtSwCNoPk">http://www.youtube.com/watch?v=GBNtSwCNoPk</a><!-- m --> . (nie wstawione przeze mnie)
Jeśli kogoś zainteresuje moja opinia na temat naszego koncertu - tak naprawdę podoba mi się (patrząc lekko egoistycznie) tylko jedno wykonanie - "A my nie chcemy uciekać stąd" (ale to już na całym nagraniu).
Reputacja:
0
Młody Kuba Mędrzycki!
Reputacja:
0
Inni pewnie rozumieją, ale ja nie mam pojęcia o czym Pan mówi...no może tylko tyle, że ktoś tu do kogoś podobny.
Liczba postów: 966
Liczba wątków: 22
Reputacja:
0
Łatwo się domyśleć, że Kuba też czasem lubi powalić po klawiszach .
A na forum raczej unikamy zwracania się do rozmówcy per "pan", chyba że chcemy wyrazić pogardę (tylko Broń Panie Boże nie pomyśl, że właśnie sugeruję Ci taki zamiar!). Taki mały ustęp z netykiety .
Reputacja:
0
Dobrze, proszę Pana...
nie no, taki głupi żart. Już nie będę.
Liczba postów: 966
Liczba wątków: 22
Reputacja:
0
No, ja myślę!
Nie pisałem tego wcześniej, ale rozbawiła mnie nazwa tego topicu . Można pomyśleć, że nowe trio powstało .
Liczba postów: 6,588
Liczba wątków: 189
Reputacja:
1
MateuszNagórski napisał(a):Młody Kuba Mędrzycki! Olo, Ty się ode mnie, kurwa odpierdol!
Tam - Apokalipsa,
Nieuchronny kres.
Tu - nie grozi nic nam,
Tu - niezmiennie jest...
Reputacja:
0
M.S. napisał(a):No, ja myślę!
Nie pisałem tego wcześniej, ale rozbawiła mnie nazwa tego topicu . Można pomyśleć, że nowe trio powstało .
Ściągnąłem ten pomysł ze strony Dworku na Długiej (miejsce, gdzie koncert się odbywał).
<!-- m --><a class="postlink" href="http://dworek.warka.pl/">http://dworek.warka.pl/</a><!-- m -->
Właśnie przesyłam koncert.
Reputacja:
0
<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.youtube.com/watch?v=3r5nkzCKfk8">http://www.youtube.com/watch?v=3r5nkzCKfk8</a><!-- m -->
Reputacja:
0
Fajnie.
Tylko skąd się biorą takie - moim zdaniem dziwne - pomysły, żeby opuścić fortepianowy wstęp do Arki Noego, Dylematu, itp.? To są właśnie te piosenki przygotowane na ostatnią chwilę? Domyślam się po wysłuchaniu A my nie chcemy, że gdybyś chciał, zagrałbyś te motywy.
Razi jeszcze nieco brak podbicia do fis ostatniego refrenu w Arce.
Z całego koncertu podoba mi się przygotowanie A my nie chcemy. Nie całe - wolałbym, żeby był to utwór instrumentalny. :-)
Liczba postów: 54
Liczba wątków: 0
Reputacja:
0
Wygląda, że macie potencjał, ale przydałoby się lepsze przygotowanie. Szczególnie opanowanie repertuaru przez wokalistę, bo linia melodyczna bardzo często ma niewiele wspólnego z oryginałem i nawet podkręcenie pogłosu ("talentu") na mikserze na maksa (dość męczące w odbiorze na nagraniu, ale pewnie na żywo brzmiało to lepiej) nie ratuje sprawy w uszach tych, którzy dobrze znają utwory. Miejscami całkiem fajnie wyszło, a to wskazuje, że stać Was na dużo więcej. Powodzenia w dalszej działalności!
Grywający z synem
Reputacja:
0
(Przepraszam za brak odpowiedzi z mojej strony, ale przez około dwa dni nie miałem Internetu)
Jeśli chodzi o aranżację "Dylematu" (jak podobnie innych piosenek) - chcieliśmy pozostawić potencjał Gintrowskiego, lecz w lekko innej formie. "Arka Noego" bez części "fis" brzmi trochę zbyt...nudno? Ale tutaj napotkałem się z przeciwieństwem Łukasza, który, choć nie jest to trudna piosenka, miał dziwne opory z jej zagraniem.
Co do wokalu - mam zamiar lekko zwrócić mu uwagę na zbyt dużą ilość "mowy w śpiewie"; szczerze powiedziawszy usłyszałem ten błąd dopiero na nagraniu. Kolejne koncerty nam się szykują i do nich przygotujemy się zapewne lepiej - mam już nawet parę pomysłów, które zostaną wtłoczone.
Dziękuję za opinie.
Liczba postów: 6
Liczba wątków: 0
Reputacja:
0
Ja bym jeszcze nieśmiało zaproponował na przyszłość przemyślenie treści zapowiedzi do utworu Kraj
Reputacja:
0
Choć w to akurat nie ingeruję, to temat z pewnością poruszę. Wydaje mi się, że uda mi się zdobyć drugą część nagrania z tego koncertu.
Reputacja:
0
Wiesz, nagrania z koncertu to jedno - zwykle Forumowicze są za nie wdzięczni, kiedy znają Wykonawców i chcą choć trochę doświadczyć, jak było na ich ostatnim koncercie.
Wam proponowałbym jednak nagranie w warunkach większej kontroli. Lepiej zaprezentujecie swoje możliwości montując domowe nagranie, niż przypadkowe nagranie z koncertu, które może być dobre, ale może być też takie - jak w Waszym przypadku - że słychać właściwie tylko to, że nic nie słychać.
Możliwości zwykłych dyktafonów są teraz takie, że nierzadko można za ich pomocą nagrać dobre demo.
Reputacja:
0
Zgadzam się, zgadzam się, zgadzam....tylko skąd do cholery wziąć w miarę przyzwoity dyktafon a bardziej, skąd wziąć na niego pieniądze? ... Skoro jednak mamy grać jeszcze dwa koncerty, to, kiedy będzie już wiadomo, podam terminy na forum - dla zainteresowanych zmianami.
|