Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
"Kaczmarski, Różycki, Miziołek"
Dnia 30 lipca bieżącego roku (zatem, jak wszystkim wiadomo, już po fakcie) wraz z moim kolegą Łukaszem Różyckim mieliśmy przyjemność grać koncert w "naszym" mieście. Repertuar był dość obszerny i choć głównie były to piosneczki Jacka Kaczmarskiego, to jednak nie tylko. Jutro, jeśli wszystko pójdzie zgodnie z planem, powinienem zdobyć nagrania z owego koncertu, zatem chciałbym dowiedzieć się, czy byłby ktoś zainteresowany wysłuchaniem naszych starań. Łukasz był jakby Kaczmarskim, natomiast ja "obejmowałem stanowisko" Łapińskiego.
Odpowiedz
miziolekmateusz napisał(a):Jutro, jeśli wszystko pójdzie zgodnie z planem, powinienem zdobyć nagrania z owego koncertu, zatem chciałbym dowiedzieć się, czy byłby ktoś zainteresowany wysłuchaniem naszych starań.

Dać na wrzutę nie zaszkodzi, zwłaszcza, że:
miziolekmateusz napisał(a):Łukasz był jakby Kaczmarskim, natomiast ja "obejmowałem stanowisko" Łapińskiego

Smile
Tam - Apokalipsa,
Nieuchronny kres.
Tu - nie grozi nic nam,
Tu - niezmiennie jest...
Odpowiedz
Na "wrzutę" raczej nie wrzucam. Raczej znajdzie się na YouTube. Dziękuję za pierwsze chęci!
Odpowiedz
Podoba mi się bardzo zaangażowanie w rolę. Jeśli idziesz z dziewczyną do łóżka na pierwszej randce to pewnie mówisz potem, że byłeś jakby Bradem Pittem, a dziewczyna obejmowała stanowisko Angeliny Jolie. Smile
Odpowiedz
A mnie podoba się humor tego forum Smile

Oczywiście chodziło o role, któreś my pełnili.
Odpowiedz
Tak czy inaczej, nie możemy się doczekać. Smile
Odpowiedz
Piosneczek nie możemy sie doczekać. Wink
"Gdy czasem ogarnia cię uczucie dziwnego przygnębienia - nie przejmuj się. Pewnie jesteś głodny."
Odpowiedz
Legendarnego Tria Kaczmarski, Różycki, Miziołek. Wink
Odpowiedz
Skoro już kilka osób się nie może doczekać, od razu zaznaczę, że repertuar, który przygotowywaliśmy na koncert (wcale nie oznacza to, iż dane piosneczki wykonywaliśmy)...może inaczej - jego przygotowanie zajęło nam około tygodnia (lekko ponad tydzień), a ostatnie piosenki dokładaliśmy w dniu występu.
Odpowiedz
No no...
i?
[size=85]My chcemy Boga w rodzin kole,
W troskach rodziców, dziatek snach.
My chcemy Boga w książce, w szkole,
W godzinach wytchnień, w pracy dniach.
[/size]
[b]"Poza Kościołem NIE MA zbawienia"[/b]
Odpowiedz
Koncert udało mi się zdobyć dziś, ale jeszcze nie umieszczałem na YouTube (z resztą, jak się okazało, nie nagrano go całego). Postaram się wrzucić jutro.
Odpowiedz
No i jak tam?
Odpowiedz
Może to zabrzmieć, jak tłumaczenie, ale w pokoju pracuję na starym komputerze, który podczas przegrywania koncertu z płyty na dysk twardy "wybuchł" w skutek czego nie dokończył zadanej mu czynności. Występ przegrałem zatem na drugi komputer, który jest w pokoju rodziców. (Na pendrivie nie starczyło miejsca; zabrakło ponad 100MB) Zapomniałem o pewnym filmiku, ukrytym, lecz krążącym po YouTube - <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.youtube.com/watch?v=GBNtSwCNoPk">http://www.youtube.com/watch?v=GBNtSwCNoPk</a><!-- m --> . (nie wstawione przeze mnie)

Jeśli kogoś zainteresuje moja opinia na temat naszego koncertu - tak naprawdę podoba mi się (patrząc lekko egoistycznie) tylko jedno wykonanie - "A my nie chcemy uciekać stąd" (ale to już na całym nagraniu).
Odpowiedz
Młody Kuba Mędrzycki! Wink
Odpowiedz
Inni pewnie rozumieją, ale ja nie mam pojęcia o czym Pan mówi...no może tylko tyle, że ktoś tu do kogoś podobny.
Odpowiedz
Łatwo się domyśleć, że Kuba też czasem lubi powalić po klawiszach Big Grin.

A na forum raczej unikamy zwracania się do rozmówcy per "pan", chyba że chcemy wyrazić pogardę (tylko Broń Panie Boże nie pomyśl, że właśnie sugeruję Ci taki zamiar!). Taki mały ustęp z netykiety Wink.
Odpowiedz
Dobrze, proszę Pana...

nie no, taki głupi żart. Już nie będę.
Odpowiedz
No, ja myślę! Smile

Nie pisałem tego wcześniej, ale rozbawiła mnie nazwa tego topicu Smile. Można pomyśleć, że nowe trio powstało Wink.
Odpowiedz
MateuszNagórski napisał(a):Młody Kuba Mędrzycki!
Olo, Ty się ode mnie, kurwa odpierdol! Big Grin
Tam - Apokalipsa,
Nieuchronny kres.
Tu - nie grozi nic nam,
Tu - niezmiennie jest...
Odpowiedz
M.S. napisał(a):No, ja myślę! Smile

Nie pisałem tego wcześniej, ale rozbawiła mnie nazwa tego topicu Smile. Można pomyśleć, że nowe trio powstało Wink.

Ściągnąłem ten pomysł ze strony Dworku na Długiej (miejsce, gdzie koncert się odbywał).

<!-- m --><a class="postlink" href="http://dworek.warka.pl/">http://dworek.warka.pl/</a><!-- m -->

Właśnie przesyłam koncert.
Odpowiedz
<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.youtube.com/watch?v=3r5nkzCKfk8">http://www.youtube.com/watch?v=3r5nkzCKfk8</a><!-- m -->
Odpowiedz
Fajnie.
Tylko skąd się biorą takie - moim zdaniem dziwne - pomysły, żeby opuścić fortepianowy wstęp do Arki Noego, Dylematu, itp.? To są właśnie te piosenki przygotowane na ostatnią chwilę? Domyślam się po wysłuchaniu A my nie chcemy, że gdybyś chciał, zagrałbyś te motywy.
Razi jeszcze nieco brak podbicia do fis ostatniego refrenu w Arce.

Z całego koncertu podoba mi się przygotowanie A my nie chcemy. Nie całe - wolałbym, żeby był to utwór instrumentalny. :-)
Odpowiedz
Wygląda, że macie potencjał, ale przydałoby się lepsze przygotowanie. Szczególnie opanowanie repertuaru przez wokalistę, bo linia melodyczna bardzo często ma niewiele wspólnego z oryginałem i nawet podkręcenie pogłosu ("talentu") na mikserze na maksa (dość męczące w odbiorze na nagraniu, ale pewnie na żywo brzmiało to lepiej) nie ratuje sprawy w uszach tych, którzy dobrze znają utwory. Miejscami całkiem fajnie wyszło, a to wskazuje, że stać Was na dużo więcej. Powodzenia w dalszej działalności!
Grywający z synem
Odpowiedz
(Przepraszam za brak odpowiedzi z mojej strony, ale przez około dwa dni nie miałem Internetu)

Jeśli chodzi o aranżację "Dylematu" (jak podobnie innych piosenek) - chcieliśmy pozostawić potencjał Gintrowskiego, lecz w lekko innej formie. "Arka Noego" bez części "fis" brzmi trochę zbyt...nudno? Ale tutaj napotkałem się z przeciwieństwem Łukasza, który, choć nie jest to trudna piosenka, miał dziwne opory z jej zagraniem.

Co do wokalu - mam zamiar lekko zwrócić mu uwagę na zbyt dużą ilość "mowy w śpiewie"; szczerze powiedziawszy usłyszałem ten błąd dopiero na nagraniu. Kolejne koncerty nam się szykują i do nich przygotujemy się zapewne lepiej - mam już nawet parę pomysłów, które zostaną wtłoczone.

Dziękuję za opinie.
Odpowiedz
Ja bym jeszcze nieśmiało zaproponował na przyszłość przemyślenie treści zapowiedzi do utworu Kraj Wink
Odpowiedz
Choć w to akurat nie ingeruję, to temat z pewnością poruszę. Wydaje mi się, że uda mi się zdobyć drugą część nagrania z tego koncertu.
Odpowiedz
Wiesz, nagrania z koncertu to jedno - zwykle Forumowicze są za nie wdzięczni, kiedy znają Wykonawców i chcą choć trochę doświadczyć, jak było na ich ostatnim koncercie.
Wam proponowałbym jednak nagranie w warunkach większej kontroli. Lepiej zaprezentujecie swoje możliwości montując domowe nagranie, niż przypadkowe nagranie z koncertu, które może być dobre, ale może być też takie - jak w Waszym przypadku - że słychać właściwie tylko to, że nic nie słychać.
Możliwości zwykłych dyktafonów są teraz takie, że nierzadko można za ich pomocą nagrać dobre demo.
Odpowiedz
Zgadzam się, zgadzam się, zgadzam....tylko skąd do cholery wziąć w miarę przyzwoity dyktafon a bardziej, skąd wziąć na niego pieniądze? ... Skoro jednak mamy grać jeszcze dwa koncerty, to, kiedy będzie już wiadomo, podam terminy na forum - dla zainteresowanych zmianami.
Odpowiedz