Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
2 maja 2011 , Wrocław
POZDRAWIAM SERDECZNIE WSZYSTKICH ZAINTERESOWANYCH! Smile
jest konkurs: "Piosenka o Polsce", który odbędzie się 2 maja we Wrocławiu. Dwie piosenki o tematyce "polskiej" (termin szeroki i głęboki jak cała twórczość Kaczmarskiego et consortes). Bez półplaybacków, formacje zespołowe max. 2 osoby - preferowani bardowie z gitarą. Nagroda: wycieczka do Brukseli dla dwóch osób, plus coś tam jeszcze. Termin zgłoszeń do 30 kwietnia. Cenzura na antyklerykalne piosenki i nieuzasadnione przekleństwa.
Pisać na meila bo coraz rzadziej tu zaglądam: <!-- e --><a href="mailto:musicapoetica.wroclaw@gmail.com">musicapoetica.wroclaw@gmail.com</a><!-- e -->
Mów mi to co dzień: oni górą
Odpowiedz
gościem będzie Jacek Kowalski
Odpowiedz
nagrody: wycieczka do Brukseli i fajna gitara.
Odpowiedz
A wiadomo jaka gitara?
Nie wiem, czy dobrze zrozumiałem - to mają być dwie piosenki Jacka Kaczmarskiego, czy dwie piosenki własnego autorstwa?
Odpowiedz
A taka piosenka może być, czy też zostanie zdyskwalifikowana?
<!-- l --><a class="postlink-local" href="http://www.kaczmarski.art.pl/forum/viewtopic.php?f=41&t=7637">viewtopic.php?f=41&t=7637</a><!-- l -->
Odpowiedz
MateuszNagórski napisał(a):A wiadomo jaka gitara?
Nie wiem, czy dobrze zrozumiałem - to mają być dwie piosenki Jacka Kaczmarskiego, czy dwie piosenki własnego autorstwa?

mile widziana twórczość własna (lub półwłasna)
Odpowiedz
A gitara? Wiadomo, czy nie?
"Fajna gitara" mówi trochę niewiele. Czy to raczej coś w stylu Admiry za 600 zł., czy może instrument, który można uznać za gitarę koncertową?
Odpowiedz
MateuszNagórski napisał(a):A gitara? Wiadomo, czy nie?
"Fajna gitara" mówi trochę niewiele. Czy to raczej coś w stylu Admiry za 600 zł., czy może instrument, który można uznać za gitarę koncertową?

"fajna" bardziej się tyczy oka niż ucha.. po prostu artysta plastyk ją właśnie obrabia i robi jedyny taki egzemplarz na świecie Smile Sama gitara jest firmy "Harmony" (więc może i nie tak daleko od Admiry..)
Odpowiedz
Cytat:wycieczka do Brukseli dla dwóch osób
Warto zajrzeć do Muzeum Sztuki Dawnej (Musee d'Art Ancien) - jest ok. 10 Breugli, w tym "Upadek Ikara", "Wojna postu z karnawałem" i "Strącanie aniołów", a także tryptyk Boscha "Kuszenie Św. Antoniego".
Odpowiedz
dauri napisał(a):
Cytat:wycieczka do Brukseli dla dwóch osób
Warto zajrzeć do Muzeum Sztuki Dawnej (Musee d'Art Ancien) - jest ok. 10 Breugli, w tym "Upadek Ikara", "Wojna postu z karnawałem" i "Strącanie aniołów", a także tryptyk Boscha "Kuszenie Św. Antoniego".

Owszem, ale Wojna postu z karnawałem to nie ta! (To Bruegel Młodszy). Właściwa znajduje się w Kunsthistorisches Museum w Wiedniu, co też polecam! Jest tam również m. in. Alegoria malarstwa.
Odpowiedz
przekaże info laureatom

ps
jaki wg Was procent twórczości JK dotyczył Polski (ile było piosenek o Polsce)?
Odpowiedz
<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.youtube.com/watch?v=4Pn_HvYrG7c">http://www.youtube.com/watch?v=4Pn_HvYrG7c</a><!-- m -->
Odpowiedz