Liczba postów: 1
Liczba wątków: 1
Reputacja:
0
Zaproszenie
Mamy zaszczyt zaprosić na koncert piosenek Jacka Kaczmarskiego w wykonaniu Elizy Banasik i Przemysława Grudzińskiego, w hołdzie ofiarom katastrofy smoleńskiej. Niniejsze wydarzenie kulturalne, odbędzie się w III LO w Gdańsku im. Bohaterów Westerplatte na ul. Topolowej 7, dnia 8 kwietnia 2011 r., o godz. 18.30. Zamierzeniem organizatorów jest uczczenie pamięci ofiar katastrofy rządowego samolotu oraz wspomnienie Jacka Kaczmarskiego, w przededniu siódmej rocznicy śmierci wielkiego barda, która zbiega się w czasie z tragicznym wspomnieniem lotniczej katastrofy pod Smoleńskiem.
Parlament uczniowski
III LO w Gdańsku
im. Bohaterów Westerplatte
Liczba postów: 5,038
Liczba wątków: 103
Reputacja:
0
KamilPrzym napisał(a):uczczenie pamięci ofiar katastrofy rządowego samolotu oraz wspomnienie Jacka Kaczmarskiego, w przededniu siódmej rocznicy śmierci wielkiego barda, która zbiega się w czasie z tragicznym wspomnieniem lotniczej katastrofy pod Smoleńskiem.
To już pewnie będzie taka nowa świecka tradycja, że 10 kwietnia tylko "przy okazji" będzie można wspomnieć Jacka Kaczmarskiego...
:offtopic:
KamilPrzym napisał(a):im. Bohaterów Westerplatte
Kiedyś był trynd, by "Westerplatte" to byli "obrońcy", a "bohaterowie" to np. "Monte Cassino". Podobno ktoś się kiedyś zagalopował i nazwał coś "im. Obrońców Monte Cassino". Pewnie teraz zawsze są "bohaterowie".
Znajdzie się słowo na każde słowo
Liczba postów: 1,549
Liczba wątków: 5
Reputacja:
0
Również stanowczo protestuję przeciwko gadaniu głupot, że to w rocznicę Smoleńska. No chyba, że ktoś robi specjalnie koncert Kaczmara z myślą o Smoleńsku, wtedy protestuję jeszcze bardziej.
<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.stepniarz.pl">http://www.stepniarz.pl</a><!-- m -->
Liczba postów: 3,606
Liczba wątków: 167
Reputacja:
0
Ankieta uliczna:
- Z czym Panu/Pani kojarzy się data 10 kwietnia 2010 roku
- To szósta rocznica śmierci Jacka Kaczmarskiego
[size=85][color=darkgrey][i]Jak jest tylko śmiesznie – może być niewesoło[/i]
Edward Dziewoński[/color][/size]
Liczba postów: 10,487
Liczba wątków: 268
Reputacja:
0
"Tak używano mnie w potrzebie..."
Liczba postów: 119
Liczba wątków: 9
Reputacja:
0
Z drugiej strony, nic nie poradzisz na to że np. Jan Paweł II zmarł w 280 rocznicę urodzin Giacomo Casanovy. Pewnie więcej takich rechotów historii by się znalazło. Zresztą: <!-- m --><a class="postlink" href="http://pl.wikipedia.org/wiki/10_kwietnia">http://pl.wikipedia.org/wiki/10_kwietnia</a><!-- m -->
Reputacja:
0
Ja mam nadzieję, że mimo wszystko, Eliza i Przemek spróbują oprócz zamówionego repertuaru, który jak się domyślam jest nieunikniony w takich wypadkach (powinno być zamachach?), przemycić też coś więcej niż "zestaw patriotyczny nr 17"...
Może znajdzie się na widowni choć jedna osoba, która pomyśli "jednak nie taki głupi ten Kaczmarski, skoro pisał nie tylko o obalaniu murów..."
Oj, rozmarzyłem się chyba...
PS.
"Parlament uczniowski"?
Całe szczęście, że nie sąd ostateczny, albo inni jeźdźcy apokalipsy...
Słusznie Pan Prezes obawia się o Naszą Ojczyznę, skoro separatyzm uwidacznia się już w liceum!
Liczba postów: 6,588
Liczba wątków: 189
Reputacja:
1
Michał Wilgocki napisał(a):Niedawno dowiedziałem się, że w moje urodziny przypada również rocznica objęcia urzędu Premiera RP przez Jarosława
A co ja mam powiedzieć, urodzony 18 czerwca? :wzruszony:
Tam - Apokalipsa,
Nieuchronny kres.
Tu - nie grozi nic nam,
Tu - niezmiennie jest...
Reputacja:
0
Przypomina mi to "Horoskop" czytany w Piwnicy pod Baranami przez Marka Pacułę...
(jakoś tak kończył się każdy znak zodiaku: "urodzeni pod tym znakiem: Hitler, Stalin, Pinoczet...")
Liczba postów: 367
Liczba wątków: 24
Reputacja:
0
Drogi KamilPrzym - przejrzyj to forum i zrozumiesz ze to nie target patriotyczny. Watki antykaczystowskie(aa, sorki, jest patriotyzm!) i seksualnogastronomiczne to je to.. Zapraszam na priv - mam propozycje muzyczna
Mów mi to co dzień: oni górą