Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Katastrofa polskich koleji.
A tak fajnie było, kiedy były emotki - upiększały naszą szarą rzeczywistość... [Obrazek: smutny.gif]
Odpowiedz
dauri napisał(a):A tak fajnie było, kiedy były emotki - upiększały naszą szarą rzeczywistość... [Obrazek: smutny.gif]
Nie martw się [Obrazek: pociesza.gif] - może jeszcze wrócą.
Mnie najbardziej będzie brakowało tego:[Obrazek: slon.gif][Obrazek: slon.gif][Obrazek: slon.gif]
Znajdzie się słowo na każde słowo
Odpowiedz
Duch77 napisał(a):tym zeby wszystko bylo drogie ,lacznie z ropa na ktorej teraz jezdze co jakis czas moim Nissanem
I wszystko jasne - to kara za porzucenie roweru i zanieczyszczanie środowiska!
Odpowiedz
MacB napisał(a):
M.S. napisał(a):
Duch77 napisał(a):Nie wiem za czyja sprawa i kto za tym stoi?
Masoni!
Że o Żydzie tutaj już nie wspomnę

i o wolnomularzach i szybkotynkarzach!
"Wszyscyśmy z płócien
Rembrandta:
To tylko kwestia
Światła ; "
Odpowiedz
Komedianci z was niezli,winszuje,z latwoscia znajdziecie prace w cyrku.

ps. Nie wiem w jaki sposob uruchamiacie obrazki?????
Odpowiedz
Ja w sumie też nie wiem.
"Wszyscyśmy z płócien
Rembrandta:
To tylko kwestia
Światła ; "
Odpowiedz
Jateż.
Znajdzie się słowo na każde słowo
Odpowiedz
Ja się domyśliłem. Wysłałam Wam podpowiedź na PW, żeby dooch nie skorzystał z rady [Obrazek: 4_1_3v.gif].
Odpowiedz
Dzięki, Mariuszu, za ostrzeżenie. Współczuję straty. Niestety, takie chwile nieostrożności czasem kosztują. Sama coś o tym wiem.
"Na ludzką pamięć nie można liczyć. Niestety, również na niepamięć."
Odpowiedz
gosiafar napisał(a):Dzięki, Mariuszu, za ostrzeżenie.

Gosiu, no ale za jakie ostrzeżenie? Żyjesz na świecie od wczoraj, że nie wiesz, że takie rzeczy mają miejsce? :)
Choć, zdaje się nie jest to jednak dla Ciebie aż tak ogromne zaskoczenie...

gosiafar napisał(a):Sama coś o tym wiem.
Tam - Apokalipsa,
Nieuchronny kres.
Tu - nie grozi nic nam,
Tu - niezmiennie jest...
Odpowiedz
Spokojnie. Jutro usłyszymy, że nie należy drażnić szalikowców...
Odpowiedz
Kuba Mędrzycki napisał(a):Gosiu, no ale za jakie ostrzeżenie? Żyjesz na świecie od wczoraj, że nie wiesz, że takie rzeczy mają miejsce? :)
Choć, zdaje się nie jest to jednak dla Ciebie aż tak ogromne zaskoczenie...

gosiafar napisał(a):Sama coś o tym wiem.

Mariusz napisał o konkretnym zdarzeniu, na konkretnej trasie. Oczywiście, należy zachowywać ostrożność, ale czasem się o tym zapomina. A on o tym przypomniał. Czy to źle? Ja sama też zrobiłam taką głupotę, że - po licznych podróżach pociągami, gdzie wszystko było OK - taką czujność straciłam i zrobiłam kilka idiotycznych błędów. Pretensje mogę mieć tylko do siebie. Ale kto wie? Może gdybym przed tamtym wyjazdem przeczytała to, co opisał Duch, może jakoś inaczej bym podeszła do sprawy? I zupełnie nie rozumiem skąd te uwagi i pouczenia "po fakcie". Mariusz to na długi czas zapamięta i sam już wie, co było "nie tak".
Odpowiedz
gosiafar napisał(a):I zupełnie nie rozumiem skąd te uwagi i pouczenia "po fakcie". Mariusz to na długi czas zapamięta i sam już wie, co było "nie tak".

Pouczenia po fakcie są OK, gorsze jest, że masa ludzi z tego się śmieje i szydzi :/
"Wszyscyśmy z płócien
Rembrandta:
To tylko kwestia
Światła ; "
Odpowiedz
No, nie wiem, czy tak. Po incydencie, to "mądry Polak po szkodzie". Wtedy już samemu się wie, co się źle zrobiło. Ale właśnie to może być ostrzeżeniem dla innych. Dlatego warto przypominać takie rzeczy, nawet jeśli ktoś sobie to bagatelizuje. Nie jestem do końca pewna, czy dobrze zrozumiałam, co chcesz przekazać. Weźmy choćby taki przykład: wiele razy mówi się o tym, żeby mężczyźni nie nosili portfela w tylnej kieszeni spodni, bo łatwo go wyciągnąć. Mimo wszystko wielu nosi. Ale facetowi, któremu taki portfel wyciągną już nie są potrzebne pouczenie, bo sobie to dobrze zapamięta. Natomiast są potrzebne tym, którzy jeszcze tego nie doświadczyli. Dlatego wydaje mi się, że opisywanie tego typu spraw jakoś pobudza, choćby na jakiś czas do myślenia. A i tak każdy się uczy na własnych błędach.
Odpowiedz
Pouczenia są przydatne także po szkodzie, bo okradziony dalej będzie nosił portel w tylnej kieszeni...
"Wszyscyśmy z płócien
Rembrandta:
To tylko kwestia
Światła ; "
Odpowiedz
To chyba tylko ci niereformowalni... Ale ich strata. W takim razie "mądremu to na nic, głupi nie uwierzy".
Odpowiedz
Kolejny absurd tej sprawy ,skrzypaczka dzwonila wczoraj ,ze dostala pismo z Gdanska od Policji ,ze umorzyli sledztwo. To jaki zart??? Caly jej miesieczny dochod poszedl ,a oni nic z tym nie robia,to chyba mozliwe tylko tu i przy tych rzadach.
Panowie na gorze maja w nosie caly narod ,to po co ich wybrano,no chyba,ze oni sie sami wybrali?
Odpowiedz
Duch77 napisał(a):Kolejny absurd tej sprawy ,skrzypaczka dzwonila wczoraj ,ze dostala pismo z Gdanska od Policji ,ze umorzyli sledztwo. To jaki zart??? Caly jej miesieczny dochod poszedl ,a oni nic z tym nie robia.

Jak to?! Nie skorzystali ze swojej szklanej kuli?! A to kutwy!

Duch77 napisał(a):to chyba mozliwe tylko tu i przy tych rzadach.
Panowie na gorze maja w nosie caly narod ,to po co ich wybrano,no chyba,ze oni sie sami wybrali?

Za PiS-u to by nie dość, że zwróciliby jej całą sumę, to jeszcze podarowali jej talon na balon i lizaka :).
Odpowiedz
Rzeczywiście absurd - szukali prawie dwa tygodnie, więc tych koszty poszukiwań musiały znacznie przekroczyć owe 700 zł. Gdyby od razu oddali, koszt dla podatników byłby mniejszy i wszyscy byliby zadowoleni: i skrzypaczka, i podatnicy, i złodziej.
Odpowiedz
Duch77 napisał(a):Kolejny absurd tej sprawy ,skrzypaczka dzwonila wczoraj ,ze dostala pismo z Gdanska od Policji ,ze umorzyli sledztwo. To jaki zart??? Caly jej miesieczny dochod poszedl ,a oni nic z tym nie robia

Obawiam się Duchu, że policja to nie cudotwórcy.
Może trzeba było wynająć detektywa Rutkowskiego, hm?
Tam - Apokalipsa,
Nieuchronny kres.
Tu - nie grozi nic nam,
Tu - niezmiennie jest...
Odpowiedz
Mariuszu, a co można zrobić w takiej sprawie? Gdybyście chociaż przez chwilę widzieli sprawcę, to może by było inaczej. A tak - wszedł, zabrał, wysiadł na najbliższej stacji czekając na kolejny pociąg i okazję.
Nawet jeżeli znajdą kogoś, kto na tej trasie kradnie, to i tak nawet nie będzie pamiętał kogo okradł.
Ja miałam w domu włamywacza, który zostawił krwawy odcisk dłoni na ścianie. Widocznie rozwalił sobie rękę wybijając szybę. To też nic nie dało. Zgłaszać trzeba, ale nie ma co wierzyć w cuda!
Odpowiedz
Może na razie nie dało - ale z pewnością kod DNA ustalony na podstawie próbki krwi trafił do właściwej bazy danych, więc niewykluczone, że za jakieś 20 lat sprawca zostanie zidentyfikowany. Sprawa pewnie ulegnie już przedawnieniu, ale może coś ze zrabowanych rzeczy się odnajdzie.
Odpowiedz
Dauri! No, coś Ty! Policję g...o obchodziło DNA. I nic nie zginęło. Sąsiadka, zaalarmowana hałasem podeszła do okna, usłyszała głośny gwizd, tupot i tyle. Ja wiem, kto i po co przyszedł. Ale pierwszym pytaniem naszych przedstawicieli prawa było czy mieszkanie jest ubezpieczone. Bo jeśli nie, to sobie odpuszczali. Ja się tylko śmieję, że powinnam przejść do historii praskiej policji: dwa włamania, jedna próba (też spłoszyła sąsiadka, tylko inna) i nic nie zginęło!:))
Odpowiedz
Kolejny przewspanialay pomysl polskiego rzadu ,ok 100 polaczen na Slasku od 1 marca zostanie zlikwidowanych,po prostu bajka,proponuje by na EURO 2012 tez likwidowac polaczenia po co kibice maja moc dojechac na mecze lub gdziekolwiek ,niech zamawiaja taksowki i jada po autostradach ,ktorych nie mamy ,badz stoja w kilometrowych korkach lub niech sie przemieszczaja samolotami ,ktore nie bardzo beda mialy gdzie wyladowac.
Zyjemy w kraju Absurdu!!!!
Odpowiedz
Kibice na rowery a kobiety - na traktory!
Odpowiedz
Czytając niektórych, człowiek odruchowo jest gotów bronić rząd w nawet najgłupszych kwestiach...
Odpowiedz
<!-- m --><a class="postlink" href="http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114912,11279031,Katastrofa_pociagow_na_trasie_Krakow_Warszawa.html">http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/ ... szawa.html</a><!-- m -->
No i wykrakałeś, duchu!
Odpowiedz
Niczego nie wykrakał - pisał tylko o zamykaniu połączeń. Można je uznać za działania prewencyjne rządu, aby dochodziło do mniejszej ilości wypadków kolejowych.

Inna sprawa, że pewnie w jednym miesiącu dochodzi do większej ilości wypadków samochodów niż było katastrof kolejowych od początku kolei na ziemiach polskich...
Odpowiedz
Mimo wszystko kolej jest najpewniejszym i najbezpieczniejszym środkiem transportu. Katastrofy kolejowe są rzadkością i ofiar jest bez porównania mniej niż w wypadkach samochodowych każdego weekendu...

ps. A duch wykrakał tytułem wątku...
"Wszyscyśmy z płócien
Rembrandta:
To tylko kwestia
Światła ; "
Odpowiedz
No coz ,nie uwazam sie za proroka choc niektorzy tak twierdza,ze mam jakis dar,poza tym wsploczuje wszystkim,ktorzy mieszkaja w tym pieknym kraju ,ktorym to rzadzi banda idotow-dzieki nim bedzie coraz wiecej takich katastrof,winszuje panowie ,tylko tak dalej ,to porzadzicie ale ale chyba we wlasnej wiosce.
Odpowiedz