Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tuwim, Baczyński - Adam Mortas z zespołem
Witam!

Poniżej zamieszczam odrobinę własnej twórczości do wierszy polskich poetów. Kiedyś już sygnalizowałem, że w swojej działalności z zespołem rozszerzamy macki i powoli wysuwamy się trochę poza Jacka Kaczmarskiego. Oto próbka efektów pracy zebranych z pewnego okresu czasu i nagranych ostatnio w formie "live". Niestety, tylko na tego typu formę i jakość nagrań na razie nas stać.

Czekam z niecierpliwością na oceny (obiektywne, subiektywne, fachowe i te troszkę mniej)

"Żyjemy na dnie ciała"
"List do pewnej Paryżanki"
"Gdybym był krzakiem..."
"Noc"

Jeśli się spodoba - wrzucę coś jeszcze.

Pozdrawiam,
Tarko
Coś się na pewno wydarzy - to jasne.
Odpowiedz
Jesteście fanami Marka Andrzejewskiego? To moje pierwsze skojarzenie co do wokalu i melodii
Odpowiedz
Niestety, Marka Andrzejewskiego nie znamy. Jesteśmy fanami Jacka Kaczmarskiego, Marka Grechuty, Grzegorza Turnaua i starego (tudzież progresywnego) rocka. Jeśli chodzi o kwestię bardziej uznanych wykonawców muzyki podobnej do wykonywanej przez nas mówię otwarcie - nie znam się, nie słucham, jestem kompletnym ignorantem.
Odpowiedz
Uwielbiam brzmienie klarnetu, który tutaj zdecydowanie dodaje. Gitara nie przykrywa, a idzie tłem, fajna aranżacja, i pomysły melodyczne... Jedyne do czego mógłbym się przyczepić, to wokal, drobne "pod/nad dźwiękiem" i momentami dziwna maniera, ale to tylko kwestia gustu...
http://youtube.com/ProjektTatarak
Odpowiedz
Co do wokalu - myślę, że niedociągnięcia czy miejscami nieczysty dźwięk jest trochę kwestią choroby i warunków nagrywania - wiadomo, nie ma miejsca na jakieś duble przy takich nagraniach.

No i dziękuję za miłe słowo - mnie ten klarnet też się tutaj bardzo podoba.
Odpowiedz