Ankieta: Kto wygra mecz Argentyna - Niemcy?
Nie posiadasz uprawnień, aby oddać głos w tej ankiecie.
<t>Argentyna</t>
28.57%
2 28.57%
<t>Niemcy</t>
71.43%
5 71.43%
Razem 7 głosów 100%
*) odpowiedź wybrana przez Ciebie [Wyniki ankiety]

Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kto wygra mecz Argentyna - Niemcy?
Jak sądzicie?
Nie mam dylematu, jak mawiają dziennikarze sportowi i sercem, i rozumem jestem za Niemcami.
Odpowiedz
Nie jestem fanem Niemców, ale nie znoszę cwaniactwa Maradony - zobaczyć jego minę w przypadku przegranej: bezcenne.
Odpowiedz
Serce i rozum, i krew, i ciało są za Niemcami.
[size=85]My chcemy Boga w rodzin kole,
W troskach rodziców, dziatek snach.
My chcemy Boga w książce, w szkole,
W godzinach wytchnień, w pracy dniach.
[/size]
[b]"Poza Kościołem NIE MA zbawienia"[/b]
Odpowiedz
No, teraz to już łatwiej obstawiać. Wink
Liczyłem na remis do 80-tej minuty, żeby więcej osób zdążyło postawić.
Chociaż miałem własny typ przed meczem, 3:1 dla N
Odpowiedz
Jeszcze Argentyna nie zginęła Tongue Zobaczycie, że w drugiej połowie będą emocje, niekoniecznie pozytywne dla Niemiec
"Drobiazgi niepotrzebne ratuj, Kiedyś je dziecku swemu dasz. Przydadzą się przyszłemu światu..."
Odpowiedz
Argentyna!
Wczoraj kibicowałam jak zawsze Holendrom. Pierwsza polowe mieli marna, ale w drugiej pokazali co potrafią! Mam nadzieje, ze Argentyna tez pokaże...A jak nie, trudno. Dla mnie Holandia najważniejsza, kibicuje im od malucha.

e.

No i Niemcy zdeklasowali Argentynę.Grali przepięknie!

e.
'Niegodne nas – za sprawy błahe
(Drobnych utrapień lichy towar)
Płacić rozpaczą, gniewem, strachem,
Zużywać w kłótniach cenne słowa'
Odpowiedz
Ja tez kibicuje zawsze odkada pamietam pomaranczowym :agent:
Odpowiedz
Simon napisał(a):nie znoszę cwaniactwa Maradony - zobaczyć jego minę w przypadku przegranej: bezcenne.
Wielki jateż! Argentyny i Maradony nie znoszę od Mundialu w Meksyku w 1986, kiedy Maradona strzelił bramkę ręką, a sędzia udał, że nie widzi. Ogólnie jeśli chodzi o futbol to Argentyńczycy i Brazylijczycy są strasznie zarozumiali. Dlatego od zawsze kibicuję Europie, a ponieważ Niemcy i Włosi na razie jako jedyni* są realną przeciwwagą dla Latynosów, więc na Mundialach głównie im kibicuję. Ale nie zmienia to faktu, że w tym roku pucharu świata życzę Holendrom (szczególnie, że pokonali Brazylię).

* Pojedyncze wygrane Idalii (1966) i Marianny (1998) to wyjątki potwierdzające regułę, w dodatku każda z nich grała u siebie.
W ogóle ciekawostką jest fakt, że puchar świata zdobyło dotychczas tylko siedem drużyn: Brazylia (5), Włochy (4), Niemcy (3), Argentyna (2), Urugwaj (2, ale dawno - w 1930 i 1950), Francja (1) i Anglia (1). W dodatku żadnej europejskiej drużynie nigdy nie udało się wygrać poza Europą (a Ameryka Łacińska w Europie wygrała raz - Brazylia w 1958 w Szwecji).
Odpowiedz
Maradona jest nieodpowiednim człowiekiem na nieodpowiednim miejscu. Cały problem Argentyny polega na tym, że wszyscy to wiedzą, ale nikt nie protestuje, bo to by było jak własnoręczny strzał w potylicę. Status boga, jaki Maradona posiada pozwala mu na niemalże wszystko. Wszak sam onegdaj powiedział, że już dojrzał, by poprowadzić reprezentację Argentyny i niemalże natychmiast został wyznaczony na selekcjonera. Wcale się nie zdziwię jeśli kiedyś powie, że dojrzał by objąć fotel prezydenta... i nim zostanie. A po śmierci ma duże szanse na podzielenie losu Evy Perón.
Słowo „ostatni” ma sens dopiero w przemówieniu nad grobem, a za życia mówi się „następny”.
Odpowiedz
Luter napisał(a):Pojedyncze wygrane Idalii (1966)
A Ciotunia nie jest czasem ze wschodu? Przyznam, że nie wiem, ale zawsze mi się tak wydawało...
A na Argentynę nawet przed meczem nie postawiłbym złamanego grosza - przy słabszych reprezentacjach geniusz Messiego wystarczył, ale drużyna bez pomysłu to dla Niemców jak golonka i litr piwa.
Odpowiedz