Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sprzedam
Witam Smile

Mam do sprzedania kilka śpiewników oraz książek autorstwa Ojca.

Śpiewniki:

15 X "Dwie Skały" - śpiewnik. Wydawnictwo: Scutum Warszawa 1999r. po 15zł sztuka

3X "Jacek Kaczmarski. Wiersze i Piosenki" Wydawnictwo: Insytut Literacki Paryż 1983r. po 40zł sztuka

2X "Jacek Kaczmarski - La Chute Des Anges" - przekład francuski. Bez wydawcy. - 20zł sztuka

4X "Krzyk" - śpiewnik. Wydawnictwo: Pomaton Warszawa 1990r.

Inne:

6X Gazetka - Broszurka informacyjna "Jacek Kaczmarski - Kosmopolak" wyd: Panda Press, London. 1987 10zł sztuka

2X Jacek Kaczmarski opowiada "Kubuś Puchatek" Wydawnictwo: Egmont Polska 1996r. po 35zł sztuka.

Zainteresowanych proszę o kontakt mailowy: <!-- e --><a href="mailto:patrycja-kaczmarska@wp.pl">patrycja-kaczmarska@wp.pl</a><!-- e -->

Pozdrawiam
"Chude Dziecko"
Odpowiedz
P.S. Jeśli jest taka potrzeba, to postaram się w przyszłym tygodniu wrzucić skany okładek. Dodam też, że wszystkie książki są w doskonałym stanie (jak nowe). Pzdr.
"Chude Dziecko"
Odpowiedz
Mam nadzieję, że mój mail dotarł?
"Wszyscyśmy z płócien
Rembrandta:
To tylko kwestia
Światła ; "
Odpowiedz
Dzięki za wszystkie maile Smile jutro odłożę zamówione pozycję i zorientuje się co do cen przesyłki Smile Pzdr
"Chude Dziecko"
Odpowiedz
Oto uaktualniona lista pozycji na sprzedaż:

1X "Muzeum" - tekty piosenek. Wyd. ZHR Olsztyn - 30zł
1X "Muzeum" - śpiewnik. Wyd. Pomaton - 20zł szt.
2X "Krzyk" - śpiewnik. Wyd. Pomaton - 20zł szt.
1X "Raj" - śpiewnik. Wyd. Pomaton - 20zł szt.
18X "Dwie Skały" - śpiewnik. Wyd. Scutum 1999r - 15zł szt.
2X "Dwie Skały" - śpiewnik. Wyd. Scutum 2000r. - 15zł szt.
25X "Kosmopolak" - broszura literacko informacyjna. Wyd. Panda Press, Londyn 1987r. - 10zł szt.
3X "Szukamy Stajenki" - śpiewnik. Wyd. S.R. 1995r. - 20zł szt.
2X "Pochwała Łotrostwa" - śpiewnik. Wyd. S.R. - 20zł szt.
1X "Wojna postu z karnawałem" - śpiewnik. Wyd. S.R - 20zł
1X "Jacek Kaczmarski, piosenki" - wyd. bez Cięć (przedruk, skrócona wersja z "Wierszy i Piosenek" Paryskiego Instytutu Literackiego). Kraków 1996r. - 40zł
"Chude Dziecko"
Odpowiedz
"Kubuś Puchatek" już poszedł? To chyba się spóźniłam... Sad
Odpowiedz
Tak, poszedł w jedno bardzo błotniste miejsce, żeby się wytarzać i wyglądać jak mała czarna chmurka na niebieskim niebie. Jednak z pszczołami nigdy nic nie wiadomo.
Odpowiedz
...ale może jak już się naje miodku to wróci, chyba, że balonik go za daleko przetransportuje? A tak poza tym, to chętnie zdobyłabym też "Życie do góry nogami"... Może ktoś gdzieś ma na zbyciu? A może ktoś by chociaż pożyczył?
Odpowiedz
Kolejna aktualizja - tym razem kasetowa.

Mam do sprzedania dziesięć sztuk:

"Jacek Kaczmarski - Pierestrojka"
Wyd. Rhea Publishing Co.
Recorded at Saturn Recording Studio
Melbourne, Australia.

Utwory:

Strona A:
List z Moskwy
Mandelszten
Rehabilitacja komunistów
Czastuszki o pierestrojce
Pierestrojka w KGB
Widzenie
Witkacy do kraju wraca

Strona B:
Inżynierowie z Petrobudy
Motylek
Celina
Łódzki kowboy
Dziad Kaczorowski
Limeryki o narodach

Z uwagi na unikalność tej kasety, cena za sztukę wynosi 30zł.

Pzdr.
-P
"Chude Dziecko"
Odpowiedz
To jest dalsza część sesji, z której pochodzą nagrania zamieszczone na analogu pt. "Litania"
[b][color=#000080]Warszawskie bubki, żygolaki
Z szajka wytwornych pind na kupę,
I ty, co mieszkasz dziś w pałacu,
A srać chodziłeś pod chałupę,
Ty, wypasiony na Ikacu -
całujcie mnie wszyscy w dupę.[/color][/b]
Odpowiedz
JoannaK napisał(a):...ale może jak już się naje miodku to wróci, chyba, że balonik go za daleko przetransportuje? A tak poza tym, to chętnie zdobyłabym też "Życie do góry nogami"... Może ktoś gdzieś ma na zbyciu? A może ktoś by chociaż pożyczył?
Mam na zbyciu.
e.
'Niegodne nas – za sprawy błahe
(Drobnych utrapień lichy towar)
Płacić rozpaczą, gniewem, strachem,
Zużywać w kłótniach cenne słowa'
Odpowiedz
Berseis,

Mam nadzieje ze - zanim roseslesz wszystkie sprzedane pamiatki – zeskanujesz/skopiujesz i upublicznisz te najrzadsze.

Na przyklad :
„La Chute des Anges” to byla wkladka z francuskimi tlumaczeniami tekstow, dodawana do LP „Upadek Aniolow” w czasach gdy Jacek zyl i koncertowal we Francji.
Australijska kaseta „Kosmopolak” jest bardzo ciekawa, nie figuruje na Dyskografii JK, zamieszconej na tutejszej witrynie (i pewnie kilka osob chcialoby posluchac tych nagran, nawet jesli wszystkie piosenki sa juz znane).
Pomysl, prosze, np jak bardzo te dodatkowe informacje moga sie kiedys przydac komus kto bedzie chcial opracowac kompletna bibliografie i dysko/kasetografie JK. Bo informacje o "bialych krukach" w zbiorach kolekcjonerow to nie to samo.

Sadze ze zrobilabys wielka przysluge wszystkim przyszlym badaczom tworczosci Twojego ojca, podrzucajac kopie & informacje o tych wydawnictwach, wzbogacajac w ten sposob najwiekszy ogolnodostepny zbior informacji o JK jakim jest ta Witryna. Bez wzgledu na to co myslisz o jej Adminach czy niektorych forumowiczach.

Juz teraz ta kopalnia wiedzy jest swojego rodzaju wirtualnym muzeum JK i pomaga ludziom pisac w pisaniu prac lub w szukaniu kolejnych zapomnianych pamiatek. Sadze ze nalezy "robic swoje" i nadal ja wzbogacac.
Oczywiscie : pod warunkiem ze bedzie Ci sie chcialo tym zajac a Adminom wywiesic.
Sa tez inne miejsca gdzie mozna to upublicznic.

Z powazaniem
TN
"Myślę, więc nie ma mnie
na forum Mój adres
skonfiskowano Mówię
tak to ja jeszcze ja Poznaję
Co słychać Ano po staremu"
[Jerzy Ficowski]
Odpowiedz
thomas.neverny napisał(a):i pewnie kilka osob chcialoby posluchac tych nagran, nawet jesli wszystkie piosenki sa juz znane).
utwory są znane, natomiast chyba te konkretne studyjne wykonania znane są nielicznym.
No i sama kaseta tez jest wydawnictwem oficjalnym (a nie z drugiego obiegu) na takiej samej zasadzie, jak analog "Litania"
Ty, wypasiony na Ikacu -
Odpowiedz
Chyba jestem zbyt zmeczony i w ogole thomas.niekumaty bo niezbyt rozumiem co mam zrozumiec z tej odpowiedzi. Ale moze to nie odpowiedz a tylko jakis komentaz badz inny dodatek ?
Sprawy wydawnictwa oficjalnego/drugoobiegowego w ogole nie poruszalem, nie o to mi w moim poscie chodzilo...
DBRNC
TN
"Myślę, więc nie ma mnie
na forum Mój adres
skonfiskowano Mówię
[Jerzy Ficowski]
Odpowiedz
thomas.neverny napisał(a):Chyba jestem zbyt zmeczony
Chyba tak
thomas.neverny napisał(a):moze to nie odpowiedz a tylko jakis komentaz badz inny dodatek ?
Tak - to komentarz, słowo uzupełnienia, wpis w kontekście...
Ty, wypasiony na Ikacu -
Odpowiedz
Aktualizacja:

Znalazł sie jeszcze jeden "Kubuś Puchatek" - opis jw.
2X kasety "Live" (wyd Pomaton) po 15zł szt.
2X kasety "Mury w muzeum raju" (wyd. Pomaton) 15zł szt.
2X CD "Mury w muzeum raju" (wyd. Pomaton) 30zł szt
5X CD "Szukamy Stajenki" (wyd. Pomaton) 30zł szt.

I oto prawdziwe rarytasy:
Jacek Kaczmarski "Wiersze i Piosenki" wyd. Instytut Literacki Paryż, 1983 z dedykacją i autografem - czekam na oferty

Broszka - rękodzieło Ojca - twarz Józefa Piłsudskiego wykonana z masy solnej - chwilowo nie mam możliwości zrobienia zdjęcia - postaram się przesłać na prośbę zainteresowanych. Czekam na oferty.

Pzdr.
-P
"Chude Dziecko"
Odpowiedz
berseis13 napisał(a):I oto prawdziwe rarytasy:
Jacek Kaczmarski "Wiersze i Piosenki" wyd. Instytut Literacki Paryż, 1983 z dedykacją i autografem...

Z dedykacją dla kogo?
[size=85]My chcemy Boga w rodzin kole,
W troskach rodziców, dziatek snach.
My chcemy Boga w książce, w szkole,
W godzinach wytchnień, w pracy dniach.
[/size]
[b]"Poza Kościołem NIE MA zbawienia"[/b]
Odpowiedz
Zbrozło napisał(a):
berseis13 napisał(a):I oto prawdziwe rarytasy:
Jacek Kaczmarski "Wiersze i Piosenki" wyd. Instytut Literacki Paryż, 1983 z dedykacją i autografem...

Z dedykacją dla kogo?

Dla Ewy, tylko nie wiadomo której Wink
"Chude Dziecko"
Odpowiedz
Nie masz z dedykacją dla Jasia? Sad
[/size]
Odpowiedz
A miałbyś satysfakcję z takiej dedykacji?
Odpowiedz
Oczywiście, że nie. Ale jeśli mam wybierać czy chcę z dedykacją dla Ewy, czy dla Jasia, to wolę oczywiście to drugie. Smile
[/size]
Odpowiedz
I tego właśnie nie rozumiem. Bo skoro tak, to znaczy, że jednak jakieś połączenie między Jasiem od dedykacji i Jasiem Zbrozłą widzisz.
Odpowiedz
Mi nawet specjalnie dla mnie napisana mechanicznie dedykacja nie sprawia zbytniej radości, bo co to za dedykacja, nic osobistego, seryjny podpis tyle że z moim imieniem... Miło posiadać - owszem, ale to nie to... Co innego gdy jest tam coś co sprawia, że dedykacja staje się choć odrobinę bardziej osobista , unikalna (nawet jedno dodatkowe, ale nie "wyproszone" słowo), to już ma duża wartość, nie tylko pamiątkową. A tak to zgadzam, się z Krzyśkiem, co za różnica Jasiu, czy Ewa...
"Wszyscyśmy z płócien
Rembrandta:
To tylko kwestia
Światła ; "
Odpowiedz
Do tego właśnie zmierzam. Dlatego też nigdy nie bawiło mnie dostawanie autografów i nie prosiłem o nie nawet na samym początku, po przyjeździe JK z emigracji.

Jedyną w zasadzie taką wpisaną w książkę dedykacją JK, która jest dla mnie istotna, jest ta: <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.kaczmarski.art.pl/ciekawostki/autografy/promocja.jpg">http://www.kaczmarski.art.pl/ciekawostk ... omocja.jpg</a><!-- m --> ale ona została napisana w szczególnych okolicznościach - prowadziliśmy niejako wspólnie spotkanie promocyjne tej wielkiej księgi.
Odpowiedz
A jaka jest data (i miejsce) na :

berseis13 napisał(a):Jacek Kaczmarski "Wiersze i Piosenki" wyd. Instytut Literacki Paryż, 1983 z dedykacją i autografem
?
"Myślę, więc nie ma mnie
na forum Mój adres
skonfiskowano Mówię
[Jerzy Ficowski]
Odpowiedz