Liczba postów: 367
Liczba wątków: 24
Reputacja:
0
przypuszczalnie też będzie jakaś piosenka Kaczmarskiego, np.: "Postmodernizm"...
----------------------------
A tak poza tym to wystąpią Kolejność przypadkowa)
1. Łukasz Jemioła
2. Kuba Blokesz
3.Magdalena Lepiarczyk
4.Sławek Nowak
5. Włodzimierz Mazoń
6. Zentrum (Andriej Kotin)
7.Antoni Gustowski
wstęp jak zwykle gratis, pojemność sali tym razem znacznie większa , można więc całymi rodzinami!
początek imprezy ok18, koniec - 23. Mile widziane osoby, które wytrzymają do końca :v:
Mów mi to co dzień: oni górą
Liczba postów: 1,103
Liczba wątków: 36
Reputacja:
0
Kompletnie nie umiesz dobrze reklamowac tych swoich koncertow,przynudzasz strasznie,gdybym nie znal tych artystow to w ogole by mi sie nie chcialo tam pojsc,nie masz pojecia o ogloszeniu koncertow ,nie wiem skad t jestes,ale radze wziac kogos do pomocy
Reputacja:
0
:pomocy:
oczywiście że jej potrzebuję
ale żeby może mniej przynudzać to pojadę po szczegółach:
27.II.chcielibyśmy zaprosić szczególnie koneserów poezji śpiewanej, ballady folkowej, piosenki autorskiej do teatru muzycznego Capitol, na czwartą już edycję ogólnopolskiego przeglądu piosenki poetyckiej Musica Poetica.Wstęp wolny! Będziemy gościć takich artystów jak:
Łukasz Jemioła -(grajek ludowy, piosenki z bluesa, folkloru miejskiego i utwory kabaretowe z okresu miedzywojennego, gra na gitarze i banjo gitarowym technika fingerpicking, zwycięzca Studenckiego Festiwalu Piosenki w Krakowie2009),
Kuba Blokesz( fenomenalny głos, objawienie sezonu,I miejsce OFPA),
Magdalena Lepiarczyk (Grand Prix OFPA 2005, III SFP 2007, I miejsce "Czy to jest Kochanie" Elblag 2007, I miejsce Gorlice 2008,II miejsce "Łaźnia" Radom 2009, 2 miejsce "Pamietajmy o Osieckiej" Warszawa 2009 i nagroda dziennikarzy Teatr Atelier Sopot 2009, 1miejsce "Noce Teatru i Poezji" Elblag 2009),
Włodzimierz Mazoń (jeden z największych bardów, poeta drogi i Miejsca),
Sławek Nowak(włóczykij,muzykant, kochający góry i drogę przed siebie. Niespokojny duch i człowiek od małego zarażony bakcylem muzykowania),
Antoni Gustowski( wyśmienity tłumacz i interpretator piosenki francuskiej,a także piosenka autorska, przyjaciel MusicaPoetica),
ZENtrum(brzmienie Wschodu, formacja Andrieja Kotina z gościnnie występującą Katarzyną Pawłowicz),
Antek Kamiński(najmłodszy uczestnik z Wrocławia, wychowanek Wrocławskiego Salonu Jacka Kaczmarskiego).
Jako , że jesteśmy sceną debiutu i premiery, serdecznie zapraszamy na absolutny debiut sceniczny Sławomira Krupki (zagra trzy piosenki jeleniogórskiego barda - Staszka Nagajka, potem wiersz Mikołaja Biernackiego "Więc rzucę" z własną muzyką, a na koniec coś z większym ładunkiem poezji - trzy piosenki Jacka Kaczmarskiego: "A my nie chcemy uciekać stąd" , "Wędrówka z cieniem" i "Powrót").
Impreza odbędzie się 27 lutego, w kawiarni teatru muzycznego Capitol , we Wrocławiu.Początek godzina 18, koniec:23. Konferansjerem będzie Paweł Konieczny
Liczba postów: 1,103
Liczba wątków: 36
Reputacja:
0
Mimo ze to wszystko napisales nadal nie wiem o co ci chodzi ,zadnych fajerwerkow nie znam tych ludzi i nie zamierzam marnowac na nich czasu ,a poza tem gram 27 koncert w klubie Pracoffnia ,wiec oszczedz sobie ,bo i tak nikt z nas nie przyjdzie :agent:
Reputacja:
0
Duch77 napisał(a):Mimo ze to wszystko napisales nadal nie wiem o co ci chodzi no, generalnie chodzi o coś takiego : :nuci:
Liczba postów: 1,695
Liczba wątków: 13
Reputacja:
0
Kuba Blokesz występował zdaje się w Krakowie przed TłCh na koncercie z okazji rocznicy Stanu Wojennego.
[b][size=85]Dziś gra się słońcem football-match ogromny!
Bóg strzela gole - po ludzku, wspaniale!
Dziś skok na ziemię z nieba karkołomny,
Cesarskie cięcie i salto mortale![/size][/b]
Reputacja:
0
jedną z inspiracji Kuby jest twórczość JK.
Liczba postów: 59
Liczba wątków: 3
Reputacja:
0
colt napisał(a):Kuba Blokesz( fenomenalny głos, objawienie sezonu,I miejsce OFPA) a także II nagroda 45 SFP
Liczba postów: 1,284
Liczba wątków: 20
Reputacja:
0
colt napisał(a):jedną z inspiracji Kuby jest twórczość JK. Pomimo tego, że jest to niewątpliwy talent, który śpiewa bardzo ciekawie, głos ma dobry, a na gitarze gra świetnie, to jednak jego wykonania piosenek JK mi nie odpowiadają, coś mi w nich nie gra (pomijam zdecydowanie zbyt częste zmiany w tekscie). Oczywiście to może być efekt mojego mimowolnego zamiłowania do epigoństwa.
"Gdy czasem ogarnia cię uczucie dziwnego przygnębienia - nie przejmuj się. Pewnie jesteś głodny."
Reputacja:
0
mała korekta dla ewentualnych widzów:
początek od 17:30
Agata napisał(a):a także II nagroda 45 SFP a to mi jakoś uszło uwagi. Dziękuję!
Liczba postów: 514
Liczba wątków: 15
Reputacja:
0
Torrentius napisał(a):colt napisał(a):jedną z inspiracji Kuby jest twórczość JK. Pomimo tego, że jest to niewątpliwy talent, który śpiewa bardzo ciekawie, głos ma dobry, a na gitarze gra świetnie, to jednak jego wykonania piosenek JK mi nie odpowiadają, coś mi w nich nie gra (pomijam zdecydowanie zbyt częste zmiany w tekscie). Oczywiście to może być efekt mojego mimowolnego zamiłowania do epigoństwa. Mam dokładnie takie same odczucia.
Jestem egzemplarz człowieka
- diabli, czyśćcowy i boski.
Liczba postów: 1,334
Liczba wątków: 30
Reputacja:
0
Byc może ja się pojawię Zapowiada się bowiem ciekawie.. Pozdrawiam ciepło
A Ty czcij, co żyje radośnie! A Ty szanuj to, co umiera.
Reputacja:
0
wspaniale zamocik )), może pojawi się również Piotr Kedziora. Pozdrawiam i dziękuje za obecność.
Reputacja:
0
tak jeszcze sobie wyczytalem w jednym z wywiadow Herberta:
"dążenie do wartości wyższych nie jest arystokratycznym przywilejem wybranych - ale może być udziałem wielu, pod warunkiem że zdobędą się oni na wysiłek samodzielności, doskonalenia smaku i umysłu, odrzucania łatwizny"
Reputacja:
0
Piotr Kedziora bedzie na pewno
Reputacja:
0
wspomniany już wcześniej "Postmodernizm" który na Kubie wymusiła publiczność. Spontanicznie na gitarze przygrywał Łukasz Jemioła !
<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.youtube.com/watch?v=NXSqDIy3cfE&feature=channel">http://www.youtube.com/watch?v=NXSqDIy3 ... re=channel</a><!-- m -->
|