Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Koncert piosenek bardów czeskich, Kraków
Zapraszamy na nieco eksperymentalny, polsko-czeski koncert piosenek Karela Kryla i Jaromira Nohavicy, który razem z Marcinem Chatysem zagramy 5. stycznia w klubie Underworld (ul. Dietla 50). Zaczynamy o 20.00 Smile

<!-- m --><a class="postlink" href="http://underworldclub.pl/przegld-imprez/66-2010-01-05-koncert-piosenek-bardow-czeskich.html">http://underworldclub.pl/przegld-imprez ... skich.html</a><!-- m -->
Odpowiedz
Eliszeba napisał(a):koncert piosenek Karela Kryla i Jaromira Nohavicy
A na górze: Jacek Kaczmarski » Koncerty...
[size=85][color=darkgrey][i]Jak jest tylko śmiesznie – może być niewesoło[/i]
Edward Dziewoński[/color][/size]
Odpowiedz
Nie będzie Snu Katarzyny... ;( Jestem zawiedziony (chociaż może na jakiś bisik, co by zarzuty pkoseli okazały się bezzasadne Tongue)
"Drobiazgi niepotrzebne ratuj, Kiedyś je dziecku swemu dasz. Przydadzą się przyszłemu światu..."
Odpowiedz
To nie zarzuty. Raczej próba zwrócenia uwagi na to, że podobne informacje powinny się znaleźć w innym dziale.
Myślę, że Elżbieta jest na tyle poważaną i lubianą tu Wykonawczynią, że nie powinna pozwalać sobie na wprowadzenie w błąd potencjalnych słuchaczy.
Odpowiedz
pkosela napisał(a):To nie zarzuty. Raczej próba zwrócenia uwagi na to, że podobne informacje powinny się znaleźć w innym dziale.
Myślę, że Elżbieta jest na tyle poważaną i lubianą tu Wykonawczynią, że nie powinna pozwalać sobie na wprowadzenie w błąd potencjalnych słuchaczy.

tak to prawda, że info jest w tytule "Kaczmarski, koncerty" - i jak łatwo zauważyć nie obejmuje on już tylko koncertów stricte z piosenkami JK. Anonsy jakie się tu pojawiają dotyczą zazwyczaj również szeroko pojmowanej piosenki literackiej, autorskiej, i innej poezji śpiewanej. Dlaczego? ano dlatego, że informujący domniemywa, że istnieje jakiś wspólny mianownik między potencjalnym forumowiczem (zainteresowanym JK) a muzyką którą on tu reklamuje.
Poza tym kiedy wchodzi się na tą stronę (przynajmniej w moim przypadku) , pierwsze źródło informacji o tym "co gdzie kiedy" to jest dla mnie właśnie rubryka "koncerty".
Mów mi to co dzień: oni górą
Odpowiedz
colt napisał(a):Anonsy jakie się tu pojawiają dotyczą zazwyczaj również szeroko pojmowanej piosenki literackiej, autorskiej, i innej poezji śpiewanej.

1. Forum znajduje się pod adresem kaczmarski.art.pl
2. Forum jest poświęcone Jackowi Kaczmarskiemu
3. Tytuł tego działu forum to "Jacek Kaczmarski >> Koncerty"
4. Opis tego działu forum to "czyli gdzie zaśpiewano* piosenki Mistrza"
5. Na forum istnieje dział "Kultura - Dyskusje o kulturze i imprezach kulturalnych nie dotyczących Jacka Kaczmarskiego."

colt napisał(a):dlatego, że informujący domniemywa, że istnieje jakiś wspólny mianownik między potencjalnym forumowiczem (zainteresowanym JK) a muzyką którą on tu reklamuje

Potencjalny słuchacz/czytelnik Kaczmarskiego używa zapewne maszynek do golenia. Czy to znaczy, że w dziale "Allegro" uprawnione są reklamy tychże?
Poza tym dlaczego tak zawężasz zainteresowania tutejszych bywalców? Z tego, co ja się orientuję są one na tyle szerokie, że raczej skupiłbym się na szukaniu informacji, która nie wzbudziłaby niczyjego zainteresowania. Tyle tylko, że wtedy możemy to rozszerzyć na całe forum i właściwie forum robi się o niczym (czyli o wszystkim), a pojawiające się coraz rzadziej informacje związane z Patronem giną wśród tych bez związku...

* tak, też bym zmienił ten czas przeszły...
Odpowiedz
maszynki do golenia czeskich bardów?
Mów mi to co dzień: oni górą
Odpowiedz
pkosela napisał(a):podobne informacje powinny się znaleźć w innym dziale
Najmocniej przepraszam - jeśli ktoś potrafi, bardzo proszę przenieść temat, gdzie jego miejsce (ja niestety nie wiem jak to zrobić). Na swoją obronę mam tylko tyle, że to po raz pierwszy - i ostatni, obiecuję Wink
Pozdrawiam
Odpowiedz
Ja tylko dodam, że ogromnym(jeśli nie największym) atutem koncertu, jest to, że w tym dniu piwo będzie kosztowało z legitymacją studencką tylko 3 złote. Polecam.
[i][color=#004000]Bo w tym jest rzeczy sedno, że jest mi wszystko jedno[/color][/i]
Odpowiedz