Liczba postów: 6,575
Liczba wątków: 60
Reputacja:
0
Chorobcia, właśnie się zorientowałem, że dołączyłem do zaszczytnego grona ostrzeżonych. Rozumiem swój błąd i niniejszym składam szerą forumową samokrytykę. Dzięki ostrzeżeniu miałem szansę jeszcze raz zapoznać się z regulaminem forum. Dziękuję więc za możliwość ugruntowania wiedzy na temat niedopuszczalnych praktyk na forum.
Chciałbym jednak zapytać, dlaczego - skoro i tak podwójne posty są łączone - nie mozna pisać ich pod rząd? Czy to zaburza jakoś funkcjonowanie forum?
I drugie pytanie, co to znaczy, że ktoś dopuścił się "chamskich i ordynarnych wyzywisk wobec administratorki?
:rotfl:
Z forumowym pozdrowieniem! :rotfl:
Liczba postów: 7,682
Liczba wątków: 130
Reputacja:
1
Oczywiście że pisanie dwóch, lub nawet trzech postów pod rząd niczego nie zaburza i w niczym nie szkodzi forum, nawet czasem pomaga i sprawia że posty są bardziej czytelne. Fakt iż te posty są automatycznie łączone jeszcze bardziej piokazuje bezzsensowność takich ostrzeżeń i zakazów. Ale to nie o to chodzi Olafie22, chodzi o to byś nie zapominał kto tu rządzi i jest administratorem, a i adminom sie humor poprawia jak mogą sobie czasem porządzić:]]]
Co do drugiego pytania to też jestem ciekaw tych chamskich i ordynarnych wyzwisk, staram sięczytaćwszystko na bierząco i nie doczytałem się takowych.
"Wszyscyśmy z płócien
Rembrandta:
To tylko kwestia
Światła ; "
Reputacja:
0
Ad Przemek:
To znaczy, ja wiem, że jak się jesto gościem, to trzeba zasady domu szanować. Stąd ja nie mam żadnych pretensji o ostrzeżenie. Nawet mi się to podoba, bo jakoś człowieka wyróżnia. Wszak nie każdy jest ostrzeżony. ;P Tylko zastanawia mnie techniczne uzasadnienie zakazu pisania kilku postów pod rząd. Ty się Przemku na sprawach komputerowo - internetowych znasz za pewne daleko lepiej ode mnie i twierdzisz, że napisanie kilku postów pod rząd nie zaburza pracy forum? No to tym bardziej interesuje mnie uzasadnienie regulaminowego zapisu. O sztucznym nabijaniu liczniika nie może być przecież mowy, bo, po pierwsze, jak się rzekoło, posty i tak są łączone. Po drugie, co ma dać nabijanie licznika? Zmianę pozycji w hierarchi forumowiczów? Ja i tak wyżej siermiężnego grajka (czyt: artysty) nie podskoczę przecież Mi nabijanie licznika i tak nic nie da.
[b][color=#000080]Warszawskie bubki, żygolaki
Z szajka wytwornych pind na kupę,
I ty, co mieszkasz dziś w pałacu,
A srać chodziłeś pod chałupę,
Ty, wypasiony na Ikacu -
całujcie mnie wszyscy w dupę.[/color][/b]
Reputacja:
1
Techniczne uzasadnienie to już kiedyś było w dyskusji podawane że chodzi o to by było wszystko ładnie i składnie poukładane, ale na mój gust to nijak ma się do pisania kilku postów pod rząd. Uważam że czasem jest wygodniej przeczytać krótki post na temat mnie interesujący, niż doszukiwać sie tego w wielkim liście na cała stronę. Mniej męczące jest czytanie trochę krótszych wypowiedzi, na konkretny podtemat, niż długich poruszających wiele wątków.
"Wszyscyśmy z płócien
Rembrandta:
To tylko kwestia
Światła ; "
Liczba postów: 28
Liczba wątków: 0
Reputacja:
0
Zakaz pisania dwoch postow pod rzad to praktyka stosowana na znacznej wiekszosci forow. I to ma sens, bo widzialem takie fora gdzie jedna osoba pisala kilka posotow pod rzad i tylko burzylo jako taki porzadek. Kijowo to wyglada, zajmuje wiecej miejsca w bazie, a ogole jest odbierane jako spam, czy chec nabijania sobie postow. I nie ma tez wiekszego sensu.
Tak, posty sa laczone. Ale tylko posty zerejestrowanych userow.
To forum odwiedza bardzo wielu nie zarejestrowanych, a gosciom posty sa chyba nie laczone. Przynajmniej tak mi sie to wydaje. I w takim wypadku ten punkt ma sens.
Pozdrawiam
Gruźliku,
Nie wciągaj wilgoci !
Reputacja:
1
To że tak robia na innych forach to nie uzasadnienie. Jeżeli zarejestrowanym userom posty się łączą, to nie ma sensu ich ostrzegać, łączenie jest ułatwieniem i chyba po to by z niego korzystac, dla mnie jest bardziej czytelne jak widze ze ktos cos dopisal i wiem kiedy. Jeżeli posty gości nie są łączone i mogą oni psiać kilka pod rząd to też ostrzeganie ich nie ma sensu, bo co da ?? Nic...
"Wszyscyśmy z płócien
Rembrandta:
To tylko kwestia
Światła ; "
Liczba postów: 28
Liczba wątków: 0
Reputacja:
0
Nie chodzilo przy podawaniu informacji, ze robi takie wielu adminow o uzasadnienie. Ale jezeli robi tak sporo adminow (a to madrzy ludzie ), to cos w tym musi byc.
Skoro tak uwazasz, ok, masz do tego absolutne prawo. Jednak dla mnie czytelniejsze jest nie pisanie kilku postow pod rzad...hmm... tez mam prawo do takiej opini
Jak to co to da? Trzeba to gdzies napisac, zeby goscie znali obyczaje tu panujace
Gruźliku,
Nie wciągaj wilgoci !
Reputacja:
0
No tak, skoro wielu ludzi widzi wszędzie zydo-masońskie spiski, to coś w tym musi być :?
Czytli teoretycznie niezalogowani moga kilkadziesiąt postów pod rząd, tak? A zatem zalogowanych karze się mniejszą swoboda na forum, bo się zalogowali, tak? Daje się im za tona pocieszenie możliwosć wstawienia ankiety do postu.
Swoją drogą chciałem zrobić ankietę w pierwszym poście z tego tematu.
Pytanie brzmiało: Czy chciałbyś obrzucić administratorkę obelżywym a plugawym słowem i być za to przykładnie ostrzeżonym. Możliwe odpowiedzi były by takie:
Tak chciałbym obrzucić.
Nie, nie chciałbym obrzucić.
Tak chciałbym obrzucić, ale nie chciałbym być ostrzeżony.
Tak chciałbym obrzucić i chciałbym być za to ostrzeżony.
Nie chciałbym obrzucić ale chciałbym być ostrzeżony
Nie chciałbym obrzucić i chciałbym być za to ostrzeżony
Nie mam zdania
Ale jakoś nie umiałem tej ankiety zrobić ;(
Liczba postów: 206
Liczba wątków: 11
Reputacja:
0
Olaff22 napisał(a):I drugie pytanie, co to znaczy, że ktoś dopuścił się "chamskich i ordynarnych wyzywisk wobec administratorki? Tej to chyba o mnie się rozchodzi?
Ja proponuje żeby władza wrzuciła tu cytat z tamtej wymiany zdań w shoutboxie (jesli jest taka mozliwosc, bo nie wiem czy te rozmowy sie gdzies przechowuje)
a jak nie to niech wladza przedstawi swoja wersje wydarzen (jesli jeszcze pamieta) no chyba ze nie chce zaspokoic tego prymitywnego poczucia ciekawosci i wtedy ja tez tego nie zrobie (a co, dobrze im tak)
niemniej wladze pozdrawiam bananowo
Liczba postów: 5,624
Liczba wątków: 166
Reputacja:
0
olaff22 napisał(a):Czyli teoretycznie niezalogowani moga kilkadziesiąt postów pod rząd, tak? A zatem zalogowanych karze się mniejszą swoboda na forum, bo się zalogowali, tak? A myślisz, że dlaczego np. zbych się nie zarejestrował :wink:
Taki user jest praktycznie nie do ruszenia, można mu najwyżej ręcznie wywalać wszystkie posty :twisted:
A co do podwójnych postów, to uważam że "dodano" jest znacznie czytelniejsze, niż np. "Zmieniony przez 'user' x razy" (które na dodatek nie zawsze się pojawia).
Rif _Raf napisał(a):...zajmuje wiecej miejsca w bazie, a ogole jest odbierane jako spam, czy chec nabijania sobie postow... Nie sądzę, by zajmowało to więcej miejsca w bazie (wszak avatary, podpisy itp. są pobierane "zewnętrznie", a tekst jest ten sam, najwyżej jakiś znak początku i końca postu...)
Co do nabijania sobie postów to chyba faktycznie taki post jest liczony jako dwa(chyba, że przy scalaniu jest zmniejszany licznik, ale wątpię), zresztą moim zdaniem całkiem słusznie.
Pozdrawiam
Zeratul
[size=85][i]Znaczyło słowo - słowo, sprawa zaś gardłowa
Kończyła się na gardle - które ma się jedno;
Wtedy się wie jak życie w pełni posmakować,
A ci, w których krew krąży - przed śmiercią nie bledną.[/i][/size]
Reputacja:
0
Zeratul napisał(a):Taki user jest praktycznie nie do ruszenia, można mu najwyżej ręcznie wywalać wszystkie posty No dobra, to ja może rzeczywiście zacznę pisać niezalogowany. Przynajmniej nie będe musiał się martwić, że przypadkiem naruszyłem jakiś przepis.
Niby, jak się jest gościem w czimś domu, to sie powinno buty wycierać i nie brudzić dywanu. Ale też gospodarz nie powinien wszem i wobec obwieszczać: "Olaff22 zabrudził mi dywan".
Zdrówko!
PS. : Wadza milczy. Jak rozumiem, zastanawia się nad interpretacją przepisów
Liczba postów: 315
Liczba wątków: 1
Reputacja:
0
Zeratul napisał(a):A myślisz, że dlaczego np. zbych się nie zarejestrował :wink: Dokładnie...
Uważam że Zbycha trzeba przymusowo zarejestrować... i jeszcze walnąć mu ze trzy ostrzeżenia na dzień dobry za notoryczne uchylanie się przed rejestracją (przez co może... [choć tego nie robi...] pisac bezkarnie post za postem... )
Aaaa... i jeszcze mu trzeba zliczyć posty które napisał i wcisnąć do licznika...
No i rzecz jasna wymyślmy mu datę urodzin żeby można mu było raz w roku powiedzieć "wszystkiego najlepszego" jak każdemu porządnemu forumowiczowi...
Sorry Zbychu ale nie mogłem się powstrzymać...
Pozdrawiam...
Mateo Strunnik
Reputacja:
0
olaff22 napisał(a):PS. : Władza milczy. Jak rozumiem, zastanawia się nad interpretacją przepisów Władza w ogóle ostatnio milczy i od dwóch dni nie zaglądała na stronę.
Może zajmuje się czymś bardziej interesującym :wink:
Pozdrawiam
Zeratul
emotikon
Niezarejestrowany
Seksem czy indeksem ?
:lol:
EMOTIKON
(niezalogowany)
8)
olaff22(niezalogowany) ;)
Niezarejestrowany
Zeratul napisał(a):Władza w ogóle ostatnio milczy i od dwóch dni nie zaglądała na stronę.
Może zajmuje się czymś bardziej interesującym :wink: l Chcesz powiedzieć, że władza zajmuje się pomnażaniem władzy? Może niedługo będzie tu sama władza.
"Wyciągnijmy więc morał w tej balladzie ukryty
Gdy nie grozi nam żadne rififi
Że czasami najtrudniej rozpoznać bandytę
Gdy dokoła sami szeryfi"
Liczba postów: 314
Liczba wątków: 13
Reputacja:
0
Ogólem to o czym wy tu rozprawiacie. Przecież ta cała sprawa jest po prostu śmieszna. Jeśli ktoś daje ostrzeżenia za pisanie podwójnych postów użytkownikom zarejestrowanym, mimo że te posty i tak SĄ ŁACZONE to świadczy tylko i wyłącznie o tym, że mu władza do łba strzeliła, albo coś w tym stylu, bo innego wytłumaczenia nie widzę. Z tego, co zauważyłem tez, państwo Ann\Artur pohamowali się i mi nagle z 3 ostrzeżeń zrobiło się 1, które dostałem jako pierwszy na forum ( ) za chamskie odnoszenie się do ogółu. Nie wiem jak można dawać ostrzeżenia za to, co ty olaf (czy ktoś tam, jestem jeszcze troche narąbany i mogły mi się literki przestawić) napisałeś wtedy, gdzie tam było coś chamskiego... Nie wiem, to jest jakiś cholernie zawikłany kompleks rządzenia . Artur, daj ty swojej kobiecie porządzić czasami
Grozi mi za to ostrzeżenie? Trudno.
Śmieszy mnie tylko cała sytuacja, jak można użytkownikowi dawać 3 ostrzeżenie za to, że napisał pare razy ŁĄCZONEGO POSTA, który NIKOMU (JAK WIDAĆ) NIE PRZESZKADZA, a jak wiadomo 3 ostrzeżenia grożą banem. No bez jaj :drunk:
nie wiem, czy jestem, czy się odbywam
Liczba postów: 815
Liczba wątków: 97
Reputacja:
0
administratorow nie ma to uzytkownicy harcuja :wink: zrobmy zaklady.... kto z uczesnikow tej rozmwy dostanie ostrzezenie
...o wierzb warkoczach
o dziewczynie
poeta milczy...
Reputacja:
0
Jakby co to ja tlko stwierdziłem, że władza robi coś ciekawszego niż siedzenie na forum
Za skojarzenia nie odpowiadam
Pozdrawiam
Zeratul
Liczba postów: 815
Liczba wątków: 97
Reputacja:
0
Zeratul, drogi kolego... na kogo obstawiasz a tak szczerze to ja was popieram... wydaje mi sie ten zakaz bezsensowny... ale to zasada forum....
(a zasady sa po to by je lamac :twisted: )
...o wierzb warkoczach
o dziewczynie
poeta milczy...
Liczba postów: 1,243
Liczba wątków: 30
Reputacja:
0
Wiecie co - a może w geście solidarności każdy z nas napisze dwa posty żeby dostać przynajmniej po jednym ostrzeżeniu, co? JA OŚWIADCZAM, ŻE JEŚLI KTOKOLWIEK Z UCZESTNIKÓW TEJ ROZMOWY DOSTANIE OSTRZEŻENIE, TO Z PREMEDYTACJĄ SPECJALNIE NAPISZĘ DWA BEZSENSOWNE POSTY POD RZĄD ŻEBY TEŻ DOSTAĆ OSTRZEŻENIE. To prawo postów to typowe polskie bezsensowne prawo, dokładnie takie jaka jest cała polityka naszego państwa - dla mnie niczym się to nie różni a jedno i drugie wymaga reformy.
Postrawiam wszystkich ostrzeżonych, nieostrzeżonych, tych kótrzy będą i tych którzy nie będą ostrzeżeni. :rotfl: No i władzę oczywiście też.
Jeszcze nie ostrzeżony Petrvs.
Reputacja:
0
Petrvs, rispekt! Zgadzam sie z toba :lol:
Liczba postów: 751
Liczba wątków: 5
Reputacja:
0
Krótko:
1. Władza po prostu wyjechała na wakacje incognito i dlatego sie nie odzywa. Na maile też nie odpowiada, więc pewnie uciekli do strefy poza kablem. Co tam robi, to już nie domyślajmy sie. Po prostu to, co młodzi ludzie robią na wakacjach, ferie są rto szaleją .
2. W czym problem z ostrzeżeniami? Regulaminów nie czytuje z zasady, bo zwykle intuucyjnie się dostosowuję ( no, moze poza paroma mandatami zgoła nie drogowymi :lol: ). Szybko pojąłem kliczek "Edytuj". Wystarczy tylko trochę uwazniej czytać stronę, nie? A jak Art kogoś wywali, to co? Olać to z góry na miętowo. Co? Licznika postów Wam szkoda, czy co? Po zmianie serwera wszystkich w diabły wyzerowało. Art też może mieć humory, nie? Wywali mnie jako piotru, zaloguję się jako piotru The Second. Dzielicie włos na czworo właśnie po to, by chyba nabijać posty. Nudzi się Wam? :?
Reputacja:
0
piotru napisał(a):Szybko pojąłem kliczek "Edytuj". Wystarczy tylko trochę uwazniej czytać stronę, nie? Ale używając "Edytuj" nie widać za bardzo części dodanej posta. Odpowiedni tekst można oczywiście wstawić ręcznie, ale przy łączeniu automatycznym pojawia się od razu pogrubienie i data. Może po prostu leniwy jestem, ale tak jest chyba łatwiej :?:
Poza tym nie rozumiem idei tego zakazu skoro posty i tak są łączone. Nie chodzi chyba o ten niewielki promil mocy obliczeniowej serwera użyty w takim przypadku :?
piotru napisał(a):Nudzi się Wam? :? Ja akurat ostanio czytałem wątek o Łysiaku, więc miałem aż nadto zajęć
Pozdrawiam
Zeratul
P.S. Już widzę jak się admini wyżyją po powrocie. Zauważyłem, że oni bardzo lubią takie wątki
Liczba postów: 751
Liczba wątków: 5
Reputacja:
0
Piszac, że się nudzicie miałem na myśli to, że roztrząsanie tego tematu to po prostu bicie piany i nic nie warta dyskusja. A że czytałeś dyskusje o Łysiaku to raczyłem zauważyć . Mocno współczuję :wink: :lol: .
Liczba postów: 5,038
Liczba wątków: 264
Reputacja:
2
Armagedda trafiłeś jak kulą w płot. Nie tylko ja zarzadzam forum, robimy to oboje w równym zakresie. To Ann właśnie zajmuje się najczęściej sprawami użytkowników i pilnuje postów. Zupełnie ją popieram w tym względzie. Praktyka zabraniająca pisania dwóch postów pod rząd jak wspomniano jest wszędzie bardzo źle widziana.
Muszę was rozczarować, ostrzeżenia się kasują, więc nie będziecie się wyróżniac za długo.
A co odzywek - shoutbox sobie przypominasz?
Reputacja:
0
Zauwaz jednak, kochany adminie, ze na wiekszosci for wyglada to tak
a tutaj
POST + DODANY POST
wiec ZA CHOLERE nie rozumiem o co wy sie w zasadzie dowalacie. Nie psuje to wrazenia estetycznego, nie nabija licznika, CO TO KOMU PRZESZKADZA?
Pamietam shoutbox, ale nie pamietam co tak bardzo obrazliwego byc moglo.
Liczba postów: 206
Liczba wątków: 11
Reputacja:
0
Artu czyli nie maozliwosci zacytowania tamtego zapisu?
No cóż wiec bedziecie gnić w ciekawości.
Reputacja:
2
tomekzemleduch niestety nie, shoutbox jest kasowany po 50 wpisach.
Sprawę podwójnych postów rozważymy jeszcze raz jutro
Liczba postów: 131
Liczba wątków: 4
Reputacja:
0
Artur napisał(a):Praktyka zabraniająca pisania dwuch postów pod rząd jak wspomniano jest wszędzie bardzo źle widziana. Arturze,
Mnie bardzo razi Twoja ortografia, niemalże każdy Twój post zawiera błąd; zasada łączenia-nie łączenia-czegokowiek postów, wobec zasady rzetelnego podejścia do języka (szczególnie na tym forum) i szacunku dla innych użytkowników (pisząc tak niechlujnie pokazujesz swój lekceważący stosunek do uzytkowników), wydaje się śmieszna.
Reputacja:
2
Niestety niektórzy mają problemy z ortografią. Mnie ponad rok zajęło wkucie pisowni słowa który, bo potrafiłem w dwóch zdniach napisać na dwa sposoby. Ale dziękuje za uwagę, postaram się więcej pisać w openofficie i kopiować po sprawdzeniu.
|