Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
7.XI. Wrocław, Piwnica Świdnicka
Serdecznie zapraszamy, wykonawców i publiczność
Mów mi to co dzień: oni górą
Odpowiedz
Colt - to za malo.
Napisz o co chodzi.
Odpowiedz
W tym momencie lista wykonawców jest ciągle otwarta. Raczej ,z powodu sponsora, znowu będzie forma konkursu. Jeszcze nie znane mi są nagrody (na pewno jakieś książki). Z nowych twarzy na pewno będzie Basia Raduszkiewicz. Formuła jest taka: od 2 piosenek do ok. półgodzinnego recitalu. Najmilej widziane piosenki autorskie, choć interpretacje odtwórcze też mogą być jak najbardziej. Czas rozpoczęcia ok godz.: 19. Koniec ok 23-24 (zależy od akustyka ;( ) Istnieje możliwość sprzedaży swoich płyt (to dla wykonawców). Jakby co to można dzwonić pod nr:888-666-985
Piwo niepasteryzowane po 8zl.
W Piwnicy bywali Chopin,Wybicki,Słowacki,Goethe, ...
Odpowiedz
colt napisał(a):W Piwnicy bywali Chopin,Wybicki,Słowacki,Goethe, ...
I poumierali... Cholerka - i ja się coś kiepsko czuję!
Znajdzie się słowo na każde słowo
Odpowiedz
MacB napisał(a):
colt napisał(a):W Piwnicy bywali Chopin,Wybicki,Słowacki,Goethe, ...
I poumierali...
ale przecia azaliż non omnis moriar...
Odpowiedz
MacB napisał(a):I poumierali...

No tak, ale Goethe i Wybicki jako starcy. Sam zdecyduj, do której grupy chcesz się zaliczyć! Tongue
Odpowiedz
Że niby w połowie życia zagubiłem drogę? To by mi nawet konweniowało Wink
Odpowiedz
będzie jeszcze Piotr Szauer z Olsztyna.
Odpowiedz
Meine Damen und Herren, Madames et Messieurs,Ladies and Gentlemen,Panie i Panowie, Drodzy Kaczmarofile!
Powoli się krystalizują plany wieczoru, na który mam nadzieję, przybędą licznie fani i sympatycy piosenki autorskopoetyckiej.
Wystapią specjalnie dla Was: Włodek Mazoń, Antek Gustowski, Basia Raduszkiewicz, Piotr Szauer, Tomasz Henciński, Anna Idzikowska, Zło Konieczne, Projekt Volodia.
będzie tv, prasa, może radio też -
Odpowiedz
:tak:
Odpowiedz
:nie:
Odpowiedz
:ups: ta joj. a to dlaczego?
Odpowiedz
Tak tylko przechodziłem... z tragarzami.

A teraz? :
Confusedlonik:
Odpowiedz
jeszcze kilka emotionek i,panie, jak z ducha strzelił
Odpowiedz
Otóż to!
Ale może wróćmy do źródła, czyli do postu (cytuję w całości) poniższego:
colt o 02:24 napisał(a)::tak:
Co autor chciał nam zakomunikować? Że coś wyszło w środku nocy?
Odpowiedz
autor chciał po prostu uaktualnić wpis ,potwierdzić że wszystko powyższe jest ciągle aktualne i ponadto ożywić temat

w nocy poza bezsennością nic nie zaszło, śpieszę donieść..
Odpowiedz
Z tym donoszeniem, to bym się tu nie spieszył... jeszcze opacznie zrozumieją Wink

A z aktualizacją tematu ciekawy pomysł; kiedyś by to nie przeszło, bo skrypt forum (a może to był nieistniejący regulamin?) wywalał takie wyłącznieemotikonowe wpisy. Trza było, panie, aż 10 znaków z siebie wydusić, czy jakoś tak....
Odpowiedz
colt napisał(a):Madames
Raczej "Mesdames", ale na Twoim miejscu zaprosiłbym głównie "Mesdemoiselles". Wink
Odpowiedz
dauri napisał(a):"Mesdemoiselles". Wink

na pewno będą też, a także mesdemoiselles w wieku madames (co jest czasami fantastyczną kombinacją!) (a czasami oczywiście fantasamgoryczną...ale to już zuupełnie inna historia)

a tak offtopowo: to czy ktoś się wybiera? pytam bo cisza jak makiem zasiał
Odpowiedz
Summa summarum

7.XI, początek godz 19 koniec 1?
Wystąpią (niekoniecznie w tej kolejności):
BASIA RADUSZKIEWICZ
WŁODZIMIERZ MAZOŃ
ANTONI GUSTOWSKI
PROJEKT VOLODIA
PIOTR SZAUER
ANNA IDZIKOWSKA
TOMASZ HENCIŃSKI
ZŁO KONIECZNE
ANDRIEJ KOTIN
ŁUKASZ JĘDRYS
RADEK KSIĄŻEK
TOMASZ SAWICKI
ANTEK KAMIŃSKI
konferansjerkę poprowadzi Zdzisław Smektała
ps
ciepło zapowiedziano naszą imprezę w ostatniej edycji "Gitarą i Piórem" w Trójce,...
Odpowiedz
colt napisał(a):Summa summarum
Jak znam colta - lista wcale nie musi okazać się zamknięta. :]
Odpowiedz
niestety, jest już zamknięta. I tak jest ponad stan...

ps

Przyznam się już na koniec - bo na tym już kończę swój wątek piwniczny- że OBEZWŁADNIAJĄCA jest cisza jaka panuje wokół mojego anonsu/zaproszenia. Nic. Ani "pocałuj nas w dupę", ani "a co, a kto, a jak" - nic.

A miło jest przeczytać sobie , że jak się coś organizuje to kogoś to zainteresuje. Nawet fajnie jest się pospierać, "poklikać"
A nie fajnie i nie miło jest po prostu widzieć kompletny brak zainteresowania, kurza twarz.
howk
Odpowiedz
<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.polskatimes.pl/gazetawroclawska/kultura/182206,w-sobote-rusza-przeglad-piosenki-poetyckiej-musica-poetica,id,t.html">http://www.polskatimes.pl/gazetawroclaw ... ,id,t.html</a><!-- m -->
Odpowiedz
colt napisał(a):A nie fajnie i nie miło jest po prostu widzieć kompletny brak zainteresowania
Wiem.
Przyszłabym... ale cokolwiek za daleko
Zyczę wspaniałych wrażeń.

Pozdrawiam, organizatorów, uczestników i słuchaczy. Znanych mi i nie znanych.
e.
'Niegodne nas – za sprawy błahe
(Drobnych utrapień lichy towar)
Płacić rozpaczą, gniewem, strachem,
Zużywać w kłótniach cenne słowa'
Odpowiedz
colt napisał(a):Przyznam się już na koniec - bo na tym już kończę swój wątek piwniczny- że OBEZWŁADNIAJĄCA jest cisza jaka panuje wokół mojego anonsu/zaproszenia. Nic. Ani "pocałuj nas w dupę", ani "a co, a kto, a jak" - nic.
A ja sądzę, że nieco histeryzujesz.
Miałeś newsa w radiowej Trójce, miałeś zajawkę w TV, masz notkę w prasie.
A panikujesz, że na jakimś forum ludziska postów w temacie nie piszą? Big Grin
I tak będzie pełna sala, zwłaszcza, że wstęp jest wolny, czym tu się przejmować.
Jeśli już - to chaosem organizacyjnym i postawą Piwnicy, bo ta jest ze wszech miar godna publicznego potępienia.
Odpowiedz
Simon napisał(a):A panikujesz, że na jakimś forum ludziska postów w temacie nie piszą? Big Grin
.

fakt, chyba trochę straciłem dystans.
Odpowiedz
Ale z drugiej strony to trochę ciekawe, że prawie każdy Salon ma liste obecności, a inna impreza o podobnym chrakterze, w tym samym mieście, nie. W każdym razie przy jakiejś okazji chętnie się przejdę. Smile
"Gdy czasem ogarnia cię uczucie dziwnego przygnębienia - nie przejmuj się. Pewnie jesteś głodny."
Odpowiedz
Torrentius napisał(a):Salon ma liste obecności, a inna impreza o podobnym chrakterze
Już raz o tym rozmawialiśmy przy okazji pierwszego wieczoru w Piwnicy.
Obie imprezy różnią się "charakterem", taka zresztą jest idea colta.

Poza tym - zdecydowana większość Salonowiczów tu ludzie spoza forum, więc trudno ich "obwiniać" za to, że NA FORUM nie wykazali zainteresowania piwniczną imprezą.
Odpowiedz
A mnie zabrakło, choćby małego komentarza. Nie listy, umawiań, a jakiegoś pytania, bo ja wiem?. Człowiek często ma uczucie, ze pisze sobie a muzom.
pozdrawiam
e.
'Niegodne nas – za sprawy błahe
(Drobnych utrapień lichy towar)
Płacić rozpaczą, gniewem, strachem,
Zużywać w kłótniach cenne słowa'
Odpowiedz
Simon napisał(a):Obie imprezy różnią się "charakterem", taka zresztą jest idea colta.
Ok, różni się charakterem, źle się wyraziłem. Chciałem napisać, że ma podobną potencjalną publiczność.
Pozdr. Smile
"Gdy czasem ogarnia cię uczucie dziwnego przygnębienia - nie przejmuj się. Pewnie jesteś głodny."
Odpowiedz