Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Między Nami
W ramach promocji zespołu zamieszczam kilka nagrań z koncertu, który odbył się 4.07 w łódzkim Zapiecku. Czekamy na wszelkie komentarze (przychylne oraz troszkę sroższe Big Grin) i wskazówki, oraz zapraszamy na nowopowstałą stronę internetową międzyNAMI.

Rozmowa
Obława
1788
Piosenka chorego na raka podlewającego pelargonie

Pozdrawiam,
Tarko
Coś się na pewno wydarzy - to jasne.
Odpowiedz
Hmmmm, ja byłbym do tych sroższych zaliczony chyba :> Niby nie jest źle, ale nie jest też dobrze.
"Wszyscyśmy z płócien
Rembrandta:
To tylko kwestia
Światła ; "
Odpowiedz
A ja bym był przychylny raczej, bo ładnie zaśpiewane - i męsko i niemęsko, i z niezłą dynamiką w Obławie i z młodzieńczym przejęciem w Rozmowie, i z miłym zaśpiewem w 1788.

A w utworze o raku i pelargoniach usłyszałem COŚ jakby zaczerpnięte ze słynnnego zespołu poezji śpiewanej o nazwie - nomen omen - Bez Jacka.
Ten głos, te skrzypce, ta warstwa kompozycyjno-aranżacyjna...
Odpowiedz
Obława super, jak dla mnie. Bardzo pasuje mi, że została zaśpiewana nieco wolniej.
1788 - w porządku, choć muszę się przekonywać do żeńskiego wokalu.
Rozmowa - no, dziewczyna słabo, bardzo nieczysto, ale większość to niedokładności do poprawienia.
NestSite
http://www.arturkaczorek.pl
Odpowiedz
Co do inspiracji Bez Jacka - zdecydowanie się od nich odżegnuję. W życiu nie słyszałem ani jednego nagrania tego zespołu. Czekam na dalsze komentarze.

Dodam, że to koncert po dłuzszej przerwie, po wakacjach postaram się pochwalić kolejnymi nagraniami, mam nadzieję już lepszymi Smile

Pozdrawiam,
Tarko
Coś się na pewno wydarzy - to jasne.
Odpowiedz
lc napisał(a):Ten głos, te skrzypce, ta warstwa kompozycyjno-aranżacyjna...
też bym przesunął ten utwór do innego katalogu Smile, ale generalnie bardzo przyjemnie się słucha
[i]Nawet drzewa próchnieją przedwcześnie
A przecież istnieją - bezgrzesznie.[/i]
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości