Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Antysemityzm a sprawa polska
PMC napisał(a):Nie jest on wprawdzie archaniołem, ale stawiałbym na św. Walentego.
Zaiste, polityka miłości trafia do społeczeństwa znacznie lepiej niż polityka strachu Smile Na szczęście czas apokalipsy według Jarosława mamy już za sobą Big Grin
"Nie sposób zrozumieć dziejów narodu polskiego - tej wielkiej tysiącletniej wspólnoty, która tak głęboko stanowi o mnie, o każdym z nas - bez Chrystusa."
Jan Paweł II
Odpowiedz
Sławku, jeżeli chcesz wprost - to proszę bardzo.
Podobno TW Filozof to Abp. Życiński.
Odpowiedz
Sławek napisał(a):Zaiste, polityka miłości trafia do społeczeństwa
a Walenty nie jest czasem w tradycji europejskiej patronem chorych na umyśle??
<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.stepniarz.pl">http://www.stepniarz.pl</a><!-- m -->
Odpowiedz
lc napisał(a):Podobno TW Filozof to Abp. Życiński.
A w Polsce "podobno" waży i szybko urasta do rangi legendy ludowej. Smile
O ile nigdy nie uwierzę w agenturalną przeszłość jednego z wymienionych, o tyle patrząc na luksusy jakimi otacza się drugi, stawiałbym, że jedyną kwestią podlegającą dyskusji jest ilość zaoferowanych srebrników.
stepniarz napisał(a):a Walenty nie jest czasem w tradycji europejskiej patronem chorych na umyśle??
W Polsce to on jest od padaczki i podagry Smile. Myślę, że w skali całego kraju także i woj. lubelskie nie podkłada pod Jego patronat innych schorzeń. Big Grin
"Nie sposób zrozumieć dziejów narodu polskiego - tej wielkiej tysiącletniej wspólnoty, która tak głęboko stanowi o mnie, o każdym z nas - bez Chrystusa."
Jan Paweł II
Odpowiedz
A ja Sławku uwierzę w przeszłość agenturalną jednego i drugiego - niezależnie od tego, że jednego lubię a drugiego lubię inaczej.
Bo nie kieruję się sympatiami.
I tu się różnimy.
Odpowiedz
lc napisał(a):Bo nie kieruję się sympatiami.
I tu się różnimy.
tak, różnimy się przede wszystkim obiektywizmem Smile
i zgadzam się - jednemu z nas zdecydowanie go brakuje Big Grin
Jan Paweł II
Odpowiedz
stepniarz napisał(a):a Walenty nie jest czasem w tradycji europejskiej patronem chorych na umyśle??
Zgadza się.
Sławek napisał(a):O ile nigdy nie uwierzę w agenturalną przeszłość jednego z wymienionych, o tyle patrząc na luksusy jakimi otacza się drugi
Z tego co wiem, to akurat Filozof podziela zamiłowanie do luksusu ks. Jankowskiego.
[color=#0000FF][i]Gałąź kona najpiękniej,
Bo umiera, gdy pęknie
Pod owoców zwieszonych
Ciężarem.
Mnie zaszkodził łyk godzin,
Ale jak tu być zdrowym?
Wódki miarę czas leje za barem.[/i][/color]
PMC napisał(a):Z tego co wiem, to akurat Filozof podziela zamiłowanie do luksusu ks. Jankowskiego.
Znam kilku filozofów, ale jakoś żaden z nich nie opływa w zbytki Smile.
Jeżeli zaś chodzi o dojtojnika kościelnego, który akurat miał nieszczęście być następnym w kolejce do zdyskredytowania, to nie słyszałem, żeby jak to ma w swym zwyczaju Delegat na każde swoje urodziny zamawiał u znanego artysty obraz z własną podobizną, albo wyprawiał imprezę na 600 osób, którą otwiera występ zespołu Mazowsze.

<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.wiadomosci24.pl/artykul/pralat_jankowski_hucznie_obchodzi_swoje_urodziny_13082.html">http://www.wiadomosci24.pl/artykul/pral ... 13082.html</a><!-- m -->
Jan Paweł II
Odpowiedz
Sławek napisał(a):Znam kilku filozofów, ale jakoś żaden z nich nie opływa w zbytki
Epikur nie ma już naśladowców? Wink
Znajdzie się słowo na każde słowo
Odpowiedz
Myślę, że TW Filozof (nie żaden filozof inny), "grzeszący" przeuwielbieniem własnej osoby (co irytuje nawet jego współtowarzyszy fioletowych piusek w Episkopacie) miał - oprócz materialnej słabości także słabość, że tak powiem - dotyczącą interakcji personalnych spoza gender studies. I tu jest kluczyk...
Odpowiedz
lc napisał(a):Myślę, że TW Filozof (nie żaden filozof inny), "grzeszący" przeuwielbieniem własnej osoby (co irytuje nawet jego współtowarzyszy fioletowych piusek w Episkopacie) miał - oprócz materialnej słabości także słabość, że tak powiem - dotyczącą interakcji personalnych spoza gender studies. I tu jest kluczyk...
:rotfl:

myślę, że w miarę rozwoju dyskusji oraz narastającej różnicy zdań pomiędzy nami zostanę oskarżony o podpisanie lojalki w przedszkolu (jeżeli nie o miłość gejowską na etapie późniejszym) Big Grin
Jan Paweł II
Odpowiedz
Slawek
myślę, że nie myślisz
Odpowiedz