02-21-2005, 09:16 PM
Ad lodbrok: Z tym mięsem to faktycznie trochę przegiąłem, choć trochę ubodły mnie te "bzdury". Ale to już nieistotne :wink:
Faktycznie nasze opinie są już na tyle ugruntowane, że dalsza dyskusja nie wpłynie na ich zmianę. Jeszcze tylko jedna sprawa:
Choć oczywiście mogą one świadczyć tylko o przynależności do "służb", a nie opisywać działalności danego człowieka. Sądziłem jednak, że IPN powołano nie dla "teczek", ale właśnie dla wyjaśnienia komunistycznych zbrodni.
Faktycznie nasze opinie są już na tyle ugruntowane, że dalsza dyskusja nie wpłynie na ich zmianę. Jeszcze tylko jedna sprawa:
lodbrok napisał(a):Sądzenie byłych (i obecnych) prominentów w procesach karnych po pierwsze mija się z celem bo większość dokumentów nie istnieje ponieważ skutecznie została zniszczona, wielu świadków nie żyje a ci co żyją niekoniecznie chcą mówić itd.Piszesz, że nie ma dokumentów - dowodów. A słynne teczki :?: Mogą być dowodami w procesie lustracyjnym a w karnym już nie? :|
Choć oczywiście mogą one świadczyć tylko o przynależności do "służb", a nie opisywać działalności danego człowieka. Sądziłem jednak, że IPN powołano nie dla "teczek", ale właśnie dla wyjaśnienia komunistycznych zbrodni.
lodbrok napisał(a):Pozdrawiam, licząc na dalsze intensywne dyskusje w innych wątkach.Również pozdrawiam z nadzieją, że znowu "spotkamy się" w jakimś nieco mniej kontrowersyjnym wątku :wink:
[size=85][i]Znaczyło słowo - słowo, sprawa zaś gardłowa
Kończyła się na gardle - które ma się jedno;
Wtedy się wie jak życie w pełni posmakować,
A ci, w których krew krąży - przed śmiercią nie bledną.[/i][/size]
Kończyła się na gardle - które ma się jedno;
Wtedy się wie jak życie w pełni posmakować,
A ci, w których krew krąży - przed śmiercią nie bledną.[/i][/size]