Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Lista Wildsteina
Ad lodbrok: Z tym mięsem to faktycznie trochę przegiąłem, choć trochę ubodły mnie te "bzdury". Ale to już nieistotne :wink:
Faktycznie nasze opinie są już na tyle ugruntowane, że dalsza dyskusja nie wpłynie na ich zmianę. Jeszcze tylko jedna sprawa:
lodbrok napisał(a):Sądzenie byłych (i obecnych) prominentów w procesach karnych po pierwsze mija się z celem bo większość dokumentów nie istnieje ponieważ skutecznie została zniszczona, wielu świadków nie żyje a ci co żyją niekoniecznie chcą mówić itd.
Piszesz, że nie ma dokumentów - dowodów. A słynne teczki :?: Mogą być dowodami w procesie lustracyjnym a w karnym już nie? :|
Choć oczywiście mogą one świadczyć tylko o przynależności do "służb", a nie opisywać działalności danego człowieka. Sądziłem jednak, że IPN powołano nie dla "teczek", ale właśnie dla wyjaśnienia komunistycznych zbrodni.
lodbrok napisał(a):Pozdrawiam, licząc na dalsze intensywne dyskusje w innych wątkach.
Również pozdrawiam z nadzieją, że znowu "spotkamy się" w jakimś nieco mniej kontrowersyjnym wątku :wink:
[size=85][i]Znaczyło słowo - słowo, sprawa zaś gardłowa
Kończyła się na gardle - które ma się jedno;
Wtedy się wie jak życie w pełni posmakować,
A ci, w których krew krąży - przed śmiercią nie bledną.[/i][/size]