Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
30.01.2009 Przystanek Muranów Warszawa
W moim odczuciu udany koncert Adama. Szkoda, że nieco nawalały głośniki i brakło momentami zgrania z akustykiem, jednak była to impreza z gatunku spotkań przy piwie, więc nie musiało być wszystko pod tym względem idealnie. Przejdźmy do plusów, dobry kontakt Adama z publiką, bardzo dobra gra na gitarze, dobry wokal. Momentami miałem wrażenie, że słucham Jacka Kaczmarskiego, do tego dość podobny wizerunek sceniczny. Miło zaskoczył mnie repertuar, sporo utworów z Sarmatii, Między Nami, Mimochodem czy Dwóch Skał. Nie zabrakło także starszych piosenek Jacka. Mogliśmy usłyszeć Kasandrę, Epitafium dla WW czy Encore. Bardzo długi występ-jednak z umiejętnie planowanymi przerwami nie męczył, ja czułem wręcz uczucie niedosytu, bo widać było, że śpiewnik Adama ma spore rezerwy. Jestem zadowolony po tym koncercie, liczę, że Adam będzie częściej koncertował w Warszawie i z pewnością wybrałbym się na jego koncert raz jeszcze.
Pozdrawiam i dziękuję za wspólnie spędzony czas wszystkim obecnym.
Odpowiedz
prawie w całości zgadzam się z przedmówcą - to był dobry występ.
Rzeczywiście - sprzętowo było kiepsko, dźwięk był płytki strasznie. Ale mimo to - można było usłyszeć, że Adam ma w sobie coś fajnego.
Repertuarowo - podobał mi się bardzo.
Gitarowo - też naprawdę fajnie.
Natomiast ja nie miałam momentów z wrażeniem, że słyszę Kaczmarskiego - nadal stoję przy swoim, że Adam ma wokal trochę mało wyrazisty. Jak zacharczy - to aż do przesady. Jak nie charczy - ma barwę i ekspresję pospolitą.
Ale mimo to, Adam fajnie sobie radził, śpiewał czysto (co niestety nie wszystkim występującym z repertuarem JK - czy jakimkolwiek innym - się udaje). Tylko brakowało mi jakiegoś ostatecznie powalającego "czegoś". Natomiast z chęcią poszłabym go posłuchać raz jeszcze.

To był naprawdę fajnie spędzony wieczór. Dzięki wszystkim, którzy byli Smile
Odpowiedz
Ja także uważam ten występ za bardzo udany i mam nadzieję, że Adam będzie grał i śpiewał częściej, zwłaszcza, że - jak wspomniał Oli - w śpiewniku jest jeszcze sporo utworów. Smile
Całkowicie zgadzam się z tym, że gitarowo i głosowo było świetnie oraz że repertuar był ciekawy.
Co do dźwięku - głośniki były chyba trochę źle rozstawione, a dodatkowo siedzieliśmy tuż przy nich, co chyba też odbijało się na jakości. Ale dobrze, że siedzieliśmy przy samej scenie, bo z tyłu było dużo gorzej (głośne towarzystwo i piwne rozmowy).
Sam lokalik sympatyczny i bardzo miła obsługa. W "Przystanku" byłam ok. 18.30, wszystkie stoliki przed sceną były już zarezerwowane, ale obsługa dostawiła mi stolik przy scenie i obiecała, że jeśli będzie za mało dostawią drugi (i tak zrobili). Smile Nie narzekali, gdy na pytanie: "ile będzie osób?" odpowiedziałam, że od czterech do piętnastu, ale dokładniej nie wiem. Nawet dostałam "sypaną" kawę, choć w karcie była tylko z ekspresu. Smile
Dzięki serdeczne dla Wykonawcy i miłego Towarzystwa!
Przepraszam jeszcze raz Adama, że usiłowałam zabić jego gitarę... :wstyd:
"Na ludzką pamięć nie można liczyć. Niestety, również na niepamięć."
Odpowiedz
Dziękujemy Wszystkim za przybycie.
Przepraszamy za pewne niedociągnięcia (jak nagłośnienie).
To była nasza pierwsza tego typu impreza, nastepne na pewno będą bardziej dopracowane.
Planujemy organizować takie wieczory cyklicznie i nie tylko z muzyką Jacka Kaczmarskiego.

Chcielibyśmy, żeby Przystanek był miejscem dla każdego. Dla kogoś kto ma ochotę zjeść kolację i dla kogoś kto ma ochotę wpaść ze znajomymi na piwo i pograć na gitarze.

Zapraszam serdecznie Wszystkich na walentynki, będzie specjalne menu i również muzyka na żywo.
Jeśli ktoś życzy sobie dostać szczegółową ofertę, to poproszę o maila na adres <!-- e --><a href="mailto:bartosz.sztajerwald@przystanekmuranow.com.pl">bartosz.sztajerwald@przystanekmuranow.com.pl</a><!-- e -->
Pozdrawiam Wszystkich serdecznie
Odpowiedz