Liczba postów: 6,575
Liczba wątków: 60
Reputacja:
0
Dlaczego zamknąłeś ten wątek?
<!-- l --><a class="postlink-local" href="http://www.kaczmarski.art.pl/forum/viewtopic.php?f=55&t=6969">viewtopic.php?f=55&t=6969</a><!-- l -->
Jeśli jest, jak piszesz, znaczy "zero tolerancji dla forumowych troli" to może po prostu wreszcie zbanuj wszystkich ćwirków, święte krowy i mendy? Czemu zamykasz wątek założony przez mendę a jednoczesnie nie zamykasz tych wątków,w których zaczyna ryczeć święta krowa? hmm? Z tą konsekwencją u Ciebie to coś nie teges. Albo stosuj swoje zasady wobec wszystkich, albo nie stosuj ich wcale, bo na chwilę obecną Twoje działania rzekomo porządkujące sprawy forumowe (dzielenie tematów, walka z OT, zamykanie wątków, wywalnie do Karczmy) są bardziej śmieszne, niż powazne a już z całą pewnością nikomu do niczego nie potrzebne w takim kształcie, jaki im nadałeś.
[b][color=#000080]Warszawskie bubki, żygolaki
Z szajka wytwornych pind na kupę,
I ty, co mieszkasz dziś w pałacu,
A srać chodziłeś pod chałupę,
Ty, wypasiony na Ikacu -
całujcie mnie wszyscy w dupę.[/color][/b]
Liczba postów: 5,624
Liczba wątków: 166
Reputacja:
0
Paweł Konopacki napisał(a):Dlaczego zamknąłeś ten wątek?
<!-- l --><a class="postlink-local" href="http://www.kaczmarski.art.pl/forum/viewtopic.php?f=55&t=6969">viewtopic.php?f=55&t=6969</a><!-- l -->
Jeśli jest, jak piszesz, znaczy "zero tolerancji dla forumowych troli" to może po prostu wreszcie zbanuj wszystkich ćwirków, święte krowy i mendy? Czemu zamykasz wątek założony przez mendę a jednoczesnie nie zamykasz tych wątków,w których zaczyna ryczeć święta krowa? hmm? Z tą konsekwencją u Ciebie to coś nie teges. Albo stosuj swoje zasady wobec wszystkich, albo nie stosuj ich wcale, bo na chwilę obecną Twoje działania rzekomo porządkujące sprawy forumowe (dzielenie tematów, walka z OT, zamykanie wątków, wywalnie do Karczmy) są bardziej śmieszne, niż powazne a już z całą pewnością nikomu do niczego nie potrzebne w takim kształcie, jaki im nadałeś. Wzruszyłem się :wzruszony:
Od jakiegoś czasu efekty działalności wszystkich forumowych trolli "znikają" z forum na dobre...
Banowanie ich nie ma sensu - i tak wrócą pod innym nickiem.
Kliknięcie 'x' w rogu posta kosztuje mnie znacznie mniej czasu, niż trolle - napisanie tegoż posta.
W końcu im się znudzi.
Pozdrawiam
Zeratul
[size=85][i]Znaczyło słowo - słowo, sprawa zaś gardłowa
Kończyła się na gardle - które ma się jedno;
Wtedy się wie jak życie w pełni posmakować,
A ci, w których krew krąży - przed śmiercią nie bledną.[/i][/size]
Reputacja:
0
Zeratul napisał(a):Wzruszyłem się
Od jakiegoś czasu efekty działalności wszystkich forumowych trolli "znikają" z forum na dobre...
Banowanie ich nie ma sensu - i tak wrócą pod innym nickiem.
Kliknięcie 'x' w rogu posta kosztuje mnie znacznie mniej czasu, niż trolle - napisanie tegoż posta.
W końcu im się znudzi. Z całą pewnościa im się znudzi. Zważywszy, ze taki np. Mędrzycki po raz pierwszy podszywał się pod kogoś innego jeszcze w czasach młodości Listy Dysusyjnej czyli w 2002 r (wówczas podpisywał się jako Krzysztof Nowak), raczej na szybkie zmęczenie co niektórych liczyć trzeba bardzo ostrożnie.
Ale, jak to mówią, nadzieja matką wynalazku
Ty, wypasiony na Ikacu -
Liczba postów: 6,588
Liczba wątków: 189
Reputacja:
1
A coś Ty taki nerwowy, Pawcio? Gdyby chodziło o skasowanie tematu założonego przez Krowę, Ćwirka czy innego Kapitana także byś wsiadł na Zeratula? Obawiam się, że nie i to rzuca jeszcze więcej światła na to kto kryje się pod nickiem menda1974.
Tam - Apokalipsa,
Nieuchronny kres.
Tu - nie grozi nic nam,
Tu - niezmiennie jest...
Reputacja:
0
Kuba Mędrzycki napisał(a):Obawiam się, że nie Nie obawiaj się. Jak być może przeczytałeś, postuluję zbanowanie wszystkich trolli.
Gdyby chodziło o skasowanie tematu założonego przez jednego z Twoich przyjaciół, których byłeś uprzejmy wymienić, to sam byś był pierwszym lub drugim (bo pierwszy byłby Luter), który wsiadłby na Zeratula. Dwie święte krówki we własnej obronie ryczące to by w zupełności przecież wystarczało.
Ty, wypasiony na Ikacu -
Liczba postów: 100
Liczba wątków: 0
Reputacja:
0
Ale o co Ci chodzi z tą niekonsekwencją? Są jakieś tematy założone przez trolli, których wymieniłeś i które nie zostały zamknięte?
Liczba postów: 5,624
Liczba wątków: 166
Reputacja:
0
TomciO napisał(a):Ale o co Ci chodzi z tą niekonsekwencją? Są jakieś tematy założone przez trolli, których wymieniłeś i które nie zostały zamknięte? Kiedyś staraliśmy się to rozwiązać mniej drastycznie, ale nic to nie dawało...
Obecna doktryna obowiązuje już od dłuższego czasu.
Pozdrawiam
Zeratul
[size=85][i]Znaczyło słowo - słowo, sprawa zaś gardłowa
Kończyła się na gardle - które ma się jedno;
Wtedy się wie jak życie w pełni posmakować,
A ci, w których krew krąży - przed śmiercią nie bledną.[/i][/size]
Reputacja:
0
TomciO napisał(a):Są jakieś tematy założone przez trolli, których wymieniłeś i które nie zostały zamknięte? Nie wiem, czy są ZAŁOZONE tematy, ale wiem, że z udziałem trolli było co najmniej kilka wątków, które można było zamknąć (wczesniej wydzielając je z wątku szerszego, w którym pojawiły się wypowiedzi trolli). W najlepszym razie jak dotąd, z tego co pamiętam, przemieszczano jednak posty tylko do Karczmy, gdzie nadal można było pisać. Z sytuacją, że temat jest zamykany a nie przenoszony spotykam się po raz pierwszy. Nie mam w sumie nic przeciwko temu. Jesli taka, jak pisze Zeratul, doktryna obowiązuje od dawna to tylko pozostaje mieć nadzieję, że będzie ona obowiązywała wszystkich.
Ty, wypasiony na Ikacu -
Liczba postów: 1,532
Liczba wątków: 163
Reputacja:
0
Paweł Konopacki napisał(a):Jesli taka, jak pisze Zeratul, doktryna obowiązuje od dawna to tylko pozostaje mieć nadzieję, że będzie ona obowiązywała wszystkich. Uważaj, nie kracz, bo jakieś stworzonko obudzi się z letargu, przeciągnie, włoży znoszone okulary bądź napełni kieliszeczek wódką (co komu pomaga "trzeźwo" spojrzeć na rzeczywistość) wyjdzie na pastwisko, bądź na jakąś gałązkę chwiejącą się pod jego okazałym ciężarem, i trzeba będzie sprawdzić, czy te reguły rzeczywiście obowiązują wszystkie zwierzątka w naszym forumowym zwierzyńcu.
"Chude Dziecko"
Liczba postów: 1,211
Liczba wątków: 84
Reputacja:
0
Paweł Konopacki napisał(a):Nie wiem, czy są ZAŁOZONE tematy, ale wiem, że z udziałem trolli było co najmniej kilka wątków, które można było zamknąć (wczesniej wydzielając je z wątku szerszego, w którym pojawiły się wypowiedzi trolli). W najlepszym razie jak dotąd, z tego co pamiętam, przemieszczano jednak posty tylko do Karczmy, gdzie nadal można było pisać. Były nawet tematy niezałożone przez troli, które miały po kilka, czy kilkanaście stron i były całe przenoszone przez Zeratula do karczmy, z czego może kilka postów by się tam nadało :'
[color=#0000FF][i]Gałąź kona najpiękniej,
Bo umiera, gdy pęknie
Pod owoców zwieszonych
Ciężarem.
Mnie zaszkodził łyk godzin,
Ale jak tu być zdrowym?
Wódki miarę czas leje za barem.[/i][/color]
Reputacja:
0
PMC napisał(a):Były nawet tematy niezałożone przez troli, które miały po kilka, czy kilkanaście stron i były całe przenoszone przez Zeratula do karczmy, z czego może kilka postów by się tam nadało :'
To święta prawda. Może inni moderatorzy mogliby z powrotem je poprzenosić w poprzednie miejsce? Dyskusje w karczmie są dość uciążliwe, np. nie można poprawić błędu w napisanym poście.
Liczba postów: 1,284
Liczba wątków: 20
Reputacja:
0
dauri napisał(a):Może inni moderatorzy mogliby z powrotem je poprzenosić w poprzednie miejsce? Przecież to by było chore! Może mam jakieś wyidealizowane podejście, ale administracja powinna podejmować spójne decyzje, inaczej ich praca nie miałaby jakiegokolwiek sensu.
Jeśli zaś chodzi o politykę dzielenia tematów, to nie wydaje mi się ona uciążliwa dla czytelników (przynajmniej dla mnie).
"Gdy czasem ogarnia cię uczucie dziwnego przygnębienia - nie przejmuj się. Pewnie jesteś głodny."
|