Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
skonczyło się?
witam,

czy mi się wydawało, czy był tu gdzieś wątek "Zaczyna się" czy coś w tym stylu?
Odpowiedz
"Przeniosło się" Wink
Znajdzie się słowo na każde słowo
Odpowiedz
Cenzura zadziałała. :torba:
[color=#0000FF][i]Gałąź kona najpiękniej,
Bo umiera, gdy pęknie
Pod owoców zwieszonych
Ciężarem.
Mnie zaszkodził łyk godzin,
Ale jak tu być zdrowym?
Wódki miarę czas leje za barem.[/i][/color]
To poopowiadajcie co się dzieje. Wink
Plus Leonardo i Mach
Odpowiedz
chyba Leśmian napisał(a):Między niebem a piekłem, wśród słynnych bezdroży,
które lotem pomija starannie duch Boży,
stoi karczma, gdzie widma umarłych opojów
święcą tryumf swych szałów pijackich i znojów*
Eeech, ubiegliście mnie Wink
*Aha - ja tu nikomu nic nie imputuję. Takie skojarzenie literackie na mnie spłynęło. Niech ktoś potwierdzi lub zaprzeczy, czy to Leśmian, czy nie Leśmian?
[color=#008080][i]Nikt nigdy ich już nie obudzi,
Śmiech z klątwą się na usta cisną...
Głupio jest żyć wśród mądrych ludzi
Z ich piękną Latającą Wyspą.[/i][/color]
Odpowiedz
No ale zaraz zaraz, moze by tak nie przenosić kilkudziesieciu stron wątku z tego powodu, że na ostatniej stronie (czy na kilku ostatnich stronach) kogoś poniosło.
Odpowiedz
Masz racje Jaśko, ale wytłumacz to nadgorliwemu Zeratulowi...
"Wszyscyśmy z płócien
Rembrandta:
To tylko kwestia
Światła ; "
Odpowiedz
Jaśko napisał(a):kogoś poniosło.
Kogoś poniosło?
Odpowiedz
A jakie to ma znaczenie gdzie jest wątek? Przecież zarówno dostęp do Hyde Parku jak i do Karczmy jest dobrowolny. Kto chce - czyta, kto nie chce - nie czyta. Wytłumaczcie mi jaką różnicę robi Wam to, czy wątek jest w jednym ukrytym miejscu czy w drugim ukrytym miejscu.
Odpowiedz
Luter napisał(a):A jakie to ma znaczenie gdzie jest wątek? Przecież zarówno dostęp do Hyde Parku jak i do Karczmy jest dobrowolny. Kto chce - czyta, kto nie chce - nie czyta. Wytłumaczcie mi jaką różnicę robi Wam to, czy wątek jest w jednym ukrytym miejscu czy w drugim ukrytym miejscu.
Otóż to.
Że niby co? Krawat trzeba poluzować i zdjąć marynarkę? :'
Odpowiedz
Luter napisał(a):Wytłumaczcie mi jaką różnicę robi Wam to, czy wątek jest w jednym ukrytym miejscu czy w drugim ukrytym miejscu.
Nie każdy chce zapisać sie do Karczmy.
Odpowiedz
Jaśko napisał(a):Nie każdy chce zapisać sie do Karczmy.
A to już jego problem.
Odpowiedz
tmach napisał(a):To poopowiadajcie co się dzieje. Wink
Nie chcecie wiedziec Tongue
[size=85]My chcemy Boga w rodzin kole,
W troskach rodziców, dziatek snach.
My chcemy Boga w książce, w szkole,
W godzinach wytchnień, w pracy dniach.
[/size]
[b]"Poza Kościołem NIE MA zbawienia"[/b]
Odpowiedz
Simon napisał(a):Kogoś poniosło?
Zeratula. Sad(
Przemek napisał(a):Masz racje Jaśko, ale wytłumacz to nadgorliwemu Zeratulowi...
Aby Jaśko wiedział, o so chozi, cytuję poniżej całą odpowiedź PT Moderatora:
Zeratul napisał(a):
PMC napisał(a):Dlaczego cała dyskusja została przeniesiony do karczmy
Ostatnie posty były już zbyt "emocjonalne" by straszyć w HP.
PMC napisał(a):Przecież do karczmy nadawało się zaledwie kilka postów.
Nie mam czasu na dogłębne analizowanie tematu - co innego, gdyby chodziło o wątek z części "merytorycznej" forum, ale to tylko HP...
PMC napisał(a):Swoją drogą, to ciekawe, kto jest tym karnawałem* i tak ochoczo wywalił cały temat. Może mała ankieta? Big Grin
Temat przeniosłem ja, a ankietę możesz sobie robić Tongue

Pozdrawiam
Zeratul
* karnawałem - to nawiązanie do tego:
PMC napisał(a):Przecież do karczmy nadawało się zaledwie kilka postów. Wojna postów z karnawałem?
Bo umiera, gdy pęknie
Pod owoców zwieszonych
Ciężarem.
Ale jak tu być zdrowym?
To prawda, ale wiele ciekawych tematów i wątków tam "ląduje".
Dlatego - może warto?
Przecież nie trzeba czytać wszystkich tematów "na indeksie".
"Na ludzką pamięć nie można liczyć. Niestety, również na niepamięć."
Odpowiedz
gosiafar napisał(a):To prawda, ale wiele ciekawych tematów i wątków tam "ląduje".
Konkretyzując, wiele ciekawych wątków jest tam przenoszonych przez Zeratula.
Bo umiera, gdy pęknie
Pod owoców zwieszonych
Ciężarem.
Ale jak tu być zdrowym?
Simon napisał(a):A to już jego problem.
Na to wygląda. Chociaż przy odrobinie dobrej woli ze strony moderatora nie byłoby tego problemu. Istnieje przecież możliwość przeniesienia tylko wybranych wpisów, co miałoby sens zwlaszcza przy dłuższych wątkach. W przeciwnym razie sama instytucja Karczmy zaczyna tracić sens, skoro
gosiafar napisał(a):wiele ciekawych tematów i wątków tam "ląduje".
Nie takie przecież było jej przeznaczenie.
Odpowiedz
Jeżeli ktoś lubi poszpanować jaki to on jest ponadto, to niech przynajmniej będzie. Nie można być dziewicą i w ciąży, jak lubił mawiać patron tego forum.

[Dodano 31 paźdzernika 2008 o 22:50]
Jaśko napisał(a):W przeciwnym razie sama instytucja Karczmy zaczyna tracić sens
Z tym się akurat zgadzam, a ściślej - uważam, że nie ma większego sensu rozdzielanie miejsc ukrytych na HP i Karczmę. Miejsce dostępne tylko dla stałych forumowiczów być powinno, żeby zaglądający z przypadku ludzie nie byli z miejsca atakowani obelgami i kłótniami, z których kompletnie nic nie rozumieją. Dzielenie tego na dwa stopnie nie ma sensu, ale też specjalnie nie przeszkadza, bo przecież każdy może się zapisać.
Odpowiedz
Luter napisał(a):Nie można być dziewicą i w ciąży, jak lubił mawiać patron tego forum.
Powtarzam: o ile mi wiadomo, moderator ma możliwość przeniesienia tylko wybranych kilku wpisów, pozostawiając poprzednie kilkaset. Jeżeli mylę się i jest inaczej, to niech ktoś zorientowany sprostuje.
Odpowiedz
PMC napisał(a):
Simon napisał(a):Kogoś poniosło?
Zeratula. Sad(
:rotfl:
Przemek napisał(a):Masz racje Jaśko, ale wytłumacz to nadgorliwemu Zeratulowi...
Drogi acz nienadgorliwy Przemku - możesz wszak dokonać procesu odwrotnego - wydzielić "niektóre wpisy", które nadają się do HP, aby równie nienadgorliwi PMC i Jaśko mogli je sobie komfortowo poczytać, nadal pozostając "ponad" i "obok"....
Powodzenia :v:

Pozdrawiam
Z.
[size=85][i]Znaczyło słowo - słowo, sprawa zaś gardłowa
Kończyła się na gardle - które ma się jedno;
Wtedy się wie jak życie w pełni posmakować,
A ci, w których krew krąży - przed śmiercią nie bledną.[/i][/size]
Odpowiedz
Jaśko napisał(a):Nie takie przecież było jej przeznaczenie.
Niby nie, ale czasem niektórych "ponosi"... Big Grin
Jaśko napisał(a):Powtarzam: o ile mi wiadomo, moderator ma możliwość przeniesienia tylko wybranych kilku wpisów, pozostawiając poprzednie kilkaset. Jeżeli mylę się i jest inaczej, to niech ktoś zorientowany sprostuje.
Ale moderator to też człowiek i ma prawo do błędów, złego humoru itd...
Podejrzewam, że Zeratul zerknął na ostatnie wpisy i nawet już Mu nie chciało się tego czytać i
klasyfikować...
Zwłaszcza, że często jest trudno oddzielić ziarno od plew.

Dlatego - jak wspomniałam - do "Karczmy" się zapisałam i mam spokój i możliwość wyboru.
Zwłaszcza, że często tematy, w których się odzywam - jakoś tam trafiają... :wstyd:
To chyba moja wina! Wink
"Na ludzką pamięć nie można liczyć. Niestety, również na niepamięć."
Odpowiedz
gosiafar napisał(a):Niby nie, ale czasem niektórych "ponosi"... Big Grin
Ponosi, ja rozumiem, bo to kazdemu może się zdarzyć. I takie wypowiedzi mogą sobie trafiać do Karczmy, bo z tego, co pamietam, po to ona powstała. Natomiast mi chodziło o to, że jeżeli ktoś (a zwlaszcza moderator) daje wybór: albo wchodzisz do Karczmy, albo w wielu wątkach (całych!) nie bedziesz mógł uczestniczyć, to równie dobrze możnaby Karczmę zlikwidować. Bo zalozenie moderatora, jak widzę, jest wlasnie takie: chcesz dyskutować, to zapisz sie do Karczmy. I to jest wypaczenie idei, bo miało być: chamskie odzywki trafiaja do Karczmy, a dyskusja toczy się nadal tam, gdzie dotychczas. Mi osobiście najbliższe jest stanowisko: Karczma tak, wypaczenia nie. Smile)
Odpowiedz
Jaśko napisał(a):Ponosi, ja rozumiem, bo to każdemu może się zdarzyć. I takie wypowiedzi mogą sobie trafiać do Karczmy, bo z tego, co pamiętam, po to ona powstała.
Takie założenie jest dobre, ale tylko przy pewnym zdyscyplinowaniu samych użytkowników, którzy nie będą się ostro kłócić w co drugim wątku...
Jaśko napisał(a):Bo założenie moderatora, jak widzę, jest właśnie takie: chcesz dyskutować, to zapisz się do Karczmy.
Zwróć uwagę, że dotyczy to tylko dyskusji offtopicowych (upraszczając - wątków z HP) .
Nie zapominajmy, że to jest forum o JK - dlatego ja np. staram się by w działach "merytorycznych" panował porządek (możliwie precyzyjne wydzielanie offtopiców itp.).
HP natomiast ma dużo mniejszy priorytet i uczestnicząc w dyskusjach tu musisz się liczyć zarówno ze sporym chaosem (ponieważ wydzielanie OT z OT z OT to często syzyfowa praca) jak i z tym, że pewne wątki mogą trafić do Karczmy w całości, gdy ciężko o jasne kryteria wydzielenia awantury...

Pozdrawiam
Z.
[size=85][i]Znaczyło słowo - słowo, sprawa zaś gardłowa
Kończyła się na gardle - które ma się jedno;
Wtedy się wie jak życie w pełni posmakować,
A ci, w których krew krąży - przed śmiercią nie bledną.[/i][/size]
Odpowiedz
Ale ja nie chcę zapisywać się do Karczmy. Za to bardzo zainteresowała mnie dyskusja Marka i Dauriego w tym wątku. Rozumiem, że zostanę niedoinformowana i niedouczona. Smile Trudno.
Plus Leonardo i Mach
Odpowiedz
tmach napisał(a):Ale ja nie chcę zapisywać się do Karczmy. Za to bardzo zainteresowała mnie dyskusja Marka i Dauriego w tym wątku.
No to się zapisz, przeczytaj, a potem się wypiszesz. A co to jakoś parzy w palce ta Karczma?
Tam - Apokalipsa,
Nieuchronny kres.
Tu - nie grozi nic nam,
Tu - niezmiennie jest...
Odpowiedz
Kuba Mędrzycki napisał(a):parzy w palce
W oczy . Wink
Plus Leonardo i Mach
Odpowiedz
[Obrazek: okulary_spawalnicze.jpg]
Odpowiedz
Big Grin
Życie to kwestia kompromisów. Mogę żyć bez czytania postów w interesującej mnie dyskusji.
PS Nietwarzowe te okulary. Wink
Plus Leonardo i Mach
Odpowiedz
tmach napisał(a):Nietwarzowe
W karczmie to nieistotne.
Odpowiedz
tmach napisał(a):Życie to kwestia kompromisów. Mogę żyć bez czytania postów w interesującej mnie dyskusji.
A kompromis w postaci przełamania wrodzonego wstrętu do karczemności i wpisanie się, choćby po to by nie musieć "żyć bez czytania postów w interesującej Cię dyskusji."? To aż tak boli?
Znajdzie się słowo na każde słowo
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości